Отидете към основна версия

2 467 6

От понеделник отварят второстепените магазини в Англия

  • великобритания-
  • магазин-
  • борис джонсън-
  • карантина-
  • ковид-19

Търговците на дребно могат да отворят магазините си стига да спазват правилата за социално дистанциране, но ако това не стане те ще бъдат затваряни от властите

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Всички второстепенни магазини ще получат разрешение да отворят от следващия понеделник в Англия, съобщи британският министър на бизнеса Алок Шарма. Той уточни, че търговците на дребно могат да отворят магазините си стига да спазват правилата за социално дистанциране, но ако това не стане те ще бъдат затваряни от властите.

Запитан за възможността да се намалят двата метра дистанция, Шарма отговори, че всички мерки са обект на постоянно преразглеждане, но не посочи конкретна дата.

Министърът освен това каза, че пъбовете, баровете, ресторантите и фризьорските салони няма да отворят по-рано от 4 юли на фона на спекулациите, че това ще стане от 22 юни.

В Северна Ирландия всички магазини отварят от петък. В Шотландия и Уелс още няма дати за отварянето на второстепенните магазини.

Решението на правителството за магазините идва в същия ден, в който то се отказа от плановете си да върне в основните училища всички ученици признавайки, че спазването на социалната дистанция е непосилна задача в учебните заведения.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини