Last news in Fakti

10 Юни, 2020 08:02 2 464 6

От понеделник отварят второстепените магазини в Англия

  • великобритания-
  • магазин-
  • борис джонсън-
  • карантина-
  • ковид-19

Търговците на дребно могат да отворят магазините си стига да спазват правилата за социално дистанциране, но ако това не стане те ще бъдат затваряни от властите

От понеделник отварят второстепените магазини в Англия  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Всички второстепенни магазини ще получат разрешение да отворят от следващия понеделник в Англия, съобщи британският министър на бизнеса Алок Шарма. Той уточни, че търговците на дребно могат да отворят магазините си стига да спазват правилата за социално дистанциране, но ако това не стане те ще бъдат затваряни от властите.

Запитан за възможността да се намалят двата метра дистанция, Шарма отговори, че всички мерки са обект на постоянно преразглеждане, но не посочи конкретна дата.

Министърът освен това каза, че пъбовете, баровете, ресторантите и фризьорските салони няма да отворят по-рано от 4 юли на фона на спекулациите, че това ще стане от 22 юни.

В Северна Ирландия всички магазини отварят от петък. В Шотландия и Уелс още няма дати за отварянето на второстепенните магазини.

Решението на правителството за магазините идва в същия ден, в който то се отказа от плановете си да върне в основните училища всички ученици признавайки, че спазването на социалната дистанция е непосилна задача в учебните заведения.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 V for Vendetta

    2 3 Отговор
    Английският концлагер скоро ще преживее своя 5-ти ноември.
  • 2 Ива

    1 1 Отговор
    Тъжно
  • 3 Пепо

    0 1 Отговор
    Ауу,ама какво е това безобразие! Борката веднага да си ходи!Къде сте бе мишоци ,скрити зад клавиатурите ,да кажете нещо по въпроса?Ха,ха.
  • 4 Работил в авиацията

    0 0 Отговор
    Всички Украински радари били изключени, когато е свален Малайзийския Боинг, пълна лъжа, или преднамерено изключени,?!! Щом прелита самолет над територията, задължително се следи от радари!!!! Кой има интерес от този скандал--Украйна и организаторите на Майдана!!!????
  • 5 Хей Джо

    0 0 Отговор
    Най-добрата новина от 3 месеца.Взимам си отпуска да мога да пазарувам евтини щуротии-да има!
  • 6 Влади Г

    0 0 Отговор
    Тази мацка от снимката влачи торбичка от СЕЛФРИДЖИС-за справка на БГ цървулите