Отидете към основна версия

4 105 11

"Търкиш еърлайнс" отново е най-натовареният оператор в Европа

  • авиокомпания-
  • летище-
  • турция-
  • евроконтрол-
  • търкиш еърлайнс

На 17 юни 2020 г. превозвачът извърши 400 полета в зоната, която Евроконтрол обхваща

Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Търкиш еърлайнс" - авиокомпанията, която лети до повече държави от всяка друга в света - бе определена като най-натоварения оператор в Европа през изминалата седмица, след като успешно поднови своите вътрешни и международни пътнически полети, съобщава пресслужбата на авиокомпанията.

На 17 юни 2020 г. превозвачът извърши 400 полета в зоната, която Евроконтрол обхваща. За първи път авиокомпания регистрира такъв брой полети след 24 март 2020 г., се отбелязва в съобщението.

Евроконтрол (Европейска организация за безопасност на въздухоплаването) е общоевропейска гражданска организация, чиято основна дейност е подкрепата на европейската авиация. Според организацията, "Търкиш еърлайнс" е изпълнила 359 полета през първата седмица на юни от своята централа - летище Истанбул, допълва БТА.

На 14 юни бе открита третата независима писта на летището - важен момент за турската авиация, който позволи едновременното излитане на три самолета.

Илкер Айджъ, председател на Борда на директорите и Изпълнителния комитет на "Търкиш еърлайнс", коментира: "Вярваме, че след като светът преодолее кризата, въздушните пътувания ще се завърнат по-силни от всякога. Ние в "Търкиш еърлайнс" сме повече от нетърпеливи да ви приветстваме на борда на нашите самолети с нашето неподражаемо гостоприемство, докато продължаваме да свързваме различните континенти, хора и култури. Изцяло адаптирахме активностите си и работата с клиенти според новите стандарти и обстоятелства."

С подновяването на полетите си "Търкиш еърлайнс" представи и нови насоки за безопасно пътуване, както и две нови услуги с цел да предпази максимално здравето на своите пасажери. Авиокомпанията предлага на пътуващите и безплатни хигиенни комплекти, включващи маска за лице, дезинфектант и антисептична кърпичка, а като част от екипажа са назначени и хигиенни експерти, които да следят, че всички мерки за безопасност, включително социалната дистанция, се спазват на борда.

Самолетите на "Търкиш еърлайнс" се дезинфекцират изцяло преди всеки полет. Хигиената на борда е гарантирана, тъй като всички точки в самолета, с които хората са в контакт, се почистват цялостно с безопасни за човешкото здраве химикали и чрез методи, чиято ефективност е научно доказана.

За различните повърхности като седалки, прозорци, паравани и тоалетни се използват специални химикали и оборудване, се посочва в съобщението.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини