Отидете към основна версия

2 079 36

Кристалина Георгиева: Кризата ще ни даде по-добър свят

  • кристалина георгиева-
  • ковид-19-
  • икономика-
  • пандемия

"Един проблем съществува, за да бъде разрешен", казва българката пред италианско издание

Снимка: БГНЕС/ЕРА

„Ио донна”, женският седмичник на италианския всекидневник „Кориере дела сера”, посвещава три страници на българката Кристалина Георгиева, която държи юздите на валутните маневри на 189 страни по света. Съдбата на председателя на Международния валутен фонд ѝ отрежда да дойде във Вашингтон, „докато Съединените щати и Китай воюват един срещу друг за митата, и в навечерието на най-голямата пандемия на века”.

„Един проблем съществува, за да бъде разрешен”, цитира изданието Георгиева. „Очаква ни дълъг период на сериозни трудности”.

Ако става въпрос обаче за здравето на всички, Георгиева съветва правителствата: „Харчете, колкото е необходимо”.

Оптимизъм лъха и от друг коментар на българката: „Тази криза ни дава възможност да изградим по-добър свят”. Това казва с мисълта за седемгодишната си внучка, при която отива веднага след края на локдауна.

Списанието разказва в детайли историята на Георгиева, която е родена по времето на Студената война.

„В действителност Георгиева, дамата на международните заеми, съвсем не се е превърнала в ястреб на капитализма, а се опитва с известен успех да свърже правилата за справедливост и развитие със законите на икономиката, които често са по-непреклонни от тези на физиката”.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.

Свързани новини