Отидете към основна версия

1 769 8

Ваксината в САЩ няма да е задължителна

  • сащ-
  • ваксина-
  • антъни фаучи-
  • коронавирус-
  • пандемия

САЩ са страната с най-много заразени с COVID-19 в света

Снимка: БГНЕС/ EPA

Топ експертът по инфекциозни заболявания в САЩ Антъни Фаучи увери, че правителството няма да направи бъдещата ваксина против коронавируса задължителна в страната, макар че местни юрисдикции могат да го сторят за някои групи, включително за децата, информира AFP.

"Не искате да задължавате и да се опитвате да принудите някой да си сложи ваксина. Никога не сме правили това", каза Фаучи, член на кризисен щаб за борба с вируса към Белия дом, по време на видеоразговор с Университет "Джордж Вашингтон", предаде News.bg.

"Можете да я направите задължителна за някои групи хора като здравните работници, но не можете за цялото население", добави той и даде за пример Националните институти по здравеопазване, където здравните работници без ваксина против грип не могат да лекуват пациенти.

По-рано австралийският премиер Скот Морисън обяви, че бъдещата ваксина против коронавируса ще бъде задължителна за почти всеки австралиец. Но в САЩ е малко вероятно да бъде наложена програма за задължителна имунизация заради децентрализираната система на управление и градящите се от десетилетия настроения срещу ваксините.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини