Last news in Fakti

20 Август, 2020 19:52 2 113 8

Арестуваха Стив Банън по обвинения в измама със средства за стената с Мексико

  • стив банън-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Самият президент Доналд Тръмп отрече да има каквато и да е информация за предполагаема измамна кампания за набиране на средства, ръководена от арестувания му бивш сътрудник

Арестуваха Стив Банън по обвинения в измама със средства за стената с Мексико - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият главен стратег на Белия дом и президента Тръмп - Стив Банън беше арестуван, след като беше обвинен в измама на стотици хиляди дарители чрез кампанията за набиране на средства за изграждане на стената на САЩ с Мексико, съобщава Ройтерс.

За Банън и тримата други обвинени - Брайън Колфадж, Андрю Бадолато и Тимъти Ший, прокурорите твърдят, че са измамили донорите, събирайки над 25 милиона долара за изграждане на стена по южната граница на Съединените щати, но отклонявайки част от тези пари за лична изгода, заяви прокурорът на Ню Йорк Одри Страус.

Според източниците на телевизия MSNBC Стив Банън се очаква да се признае за невинен в днешното му изслушване.

Коментирайки случая, Одри Страус каза, че "подсъдимите измамили стотици хиляди дарители, като се възползвали от интереса им да финансират гранична стена, за да съберат милиони долари под фалшив предлог, че всички тези пари ще бъдат изразходвани за строителството на стената по границата с Мексико".

"Докато многократно уверяваха донорите, че на Брайън Колфадж, основателят и публичното лице на фонда "Ние изграждаме стената", няма да бъде изплатен нито цент, подсъдимите тайно планирали да предадат стотици хиляди долари на Колфадж, които той използва за финансиране на своя пищен начин на живот. Благодарим на Американските пощи (USPIS) за партньорството им в разследването на този случай и оставаме всеотдайни да премахваме и преследваме измама, където и да я намерим.“

Банън напусна Белия дом през август 2017-та. Обвинението срещу него става известно в момент, когато в допитванията до общественото мнение Доналд Тръмп изостава сериозно зад демократа Джо Байдън - негов основен конкурент в изборите за президент на трети ноември.

Прессекретарят на Белия дом Кейли МакЕнани заяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп не е участвал с бившия си съветник Стив Банън в кампанията за набиране на средства за ускоряване на изграждането на граничната стена между САЩ и Мексико.

Като доказателство за твърденията си, тя показа послание на Тръмп в Туитър от юли, в който той написа, че "не е съгласен да се направи този много малък (мъничък) участък от стената, в труден район, от частна група, която събира пари от реклами"..

Самият президент Доналд Тръмп отрече да има каквато и да е информация за предполагаема измамна кампания за набиране на средства, ръководена от арестувания му бивш сътрудник Стив Банън.

"Изобщо не знам нищо за проекта", каза Тръмп пред репортери в Овалния кабинет в Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    10 2 Отговор
    А нещо за оградата на българо-турската граница, дето падна след като строителите си тръгнаха и нямаше вече кой да я подпира...
  • 2 Антимилиционер

    9 1 Отговор
    $15 милиона Боеко ги краде за 6 часа. Кокошкари.
  • 3 Я... Я

    9 1 Отговор
    ЗА НАШАТА СТЕНА СЪС Турция КОГА И НА КОГО ЩЕ СЕ ТЪРСИ ВИНА ЗА ПРИСВОЯВАНЕ НА СРЕСТВА?? ¿??! 1ВИ ВАЛЕРКО ДАЛАВЕРКО 2РИ БОЧЕ ТУЛУПЧЕ, 3ТИ ПИШМАН ВОЙВОДА,
  • 4 Иван

    7 2 Отговор
    Тръмп е помияр на Иэраел,дреме му эа американската сигурност.
  • 5 Ученици са на Бойко Ганьос

    5 0 Отговор
    Тези са ученици на наш Бойко Ганьос. Тертипа им на кражби е досущ като на крадливата Бойкова глутница. Тези крадат от мексиканската ограда, наш Бочко краде от емигрантски огради и от уж построените асфалтови пътища към тях.
  • 6 Валери Симеонов

    3 0 Отговор
    Не си ли ги гепил като хората бе? Ей аман от аматьори
  • 7 Don't steal!Goverment hates competition!

    1 0 Отговор
    Имитатори...
  • 8 Птицевъд

    1 0 Отговор
    "Oбвинeниeтo cрeщу нeгo cтaвa извecтнo в мoмeнт, кoгaтo в дoпитвaниятa дo oбщecтвeнoтo мнeниe Дoнaлд Тръмп изocтaвa ceриoзнo зaд дeмoкрaтa Джo Бaйдън - нeгoв ocнoвeн кoнкурeнт в избoритe зa прeзидeнт нa трeти нoeмври"... Ах, Анатолий! Ах, Стайков...
    По-спокойно. Пилците се броят на есен.