Отидете към основна версия

2 648 20

10% от световното население е заразено с COVID-19

  • сзо-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • майк райън-
  • население

Според СЗО реалният брой на заразените е в пъти по-голям

Снимка: БГНЕС/ EPA

Според Световната здравна организация (СЗО) стотици милиони хора по света са заразени с новия коронавирус - много повече от сегашния обявен брой от около 35 милиона. В СЗО смятат, че всеки десети по света е заразен или вече е прекарал COVID-19.

"Нашите оценки ни казват, че около 10% от населението на света може да е било заразено с този вирус", каза представителят на СЗО Майк Райън пред изпълнителния съвет на здравната агенция на ООН в Женева. Към момента в света има 7,8 милиарда души, според статистиката на ООН. Делът на хората с COVID-19 варира в различните държави, между градовете и градските райони и между социалните групи, каза Райън.

Въпреки че действителният брой случаи вероятно е много по-висок от отчетените, оценката на СЗО означава, че по-голямата част от хората нямат антитела и остават в риск от заразяване с COVID-19, подчерта висшият служител на СЗО. По данни на университета „Джонс Хопкинс” заразените в света вече са над 35 милиона, като най-много потвърдени положителни проби има в САЩ, Индия, Бразилия и Русия. Само в Съединените щати заразените са над седем милиона.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 10 гласа.

Свързани новини