Last news in Fakti

8 Октомври, 2020 21:45 16 756 84

Черен рекорд! Невиждан до момента бум на заразени с коронавирус

  • сзо-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • заразени-
  • бум-
  • рекорд-
  • европа

338 779 новозаразени само за денонощие, починалите са 5514

Черен рекорд! Невиждан до момента бум на заразени с коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Световната здравна организация отчете рекорден еднодневен ръст на случаите на заразени с коронавирус в четвъртък, предаде агенция „Ройтерс”. От началото на пандемията не са били регистрирани такива цифри.

Само за последното денонощие в света са регистрирани 338 779 новозаразени, като се отчита бум на инфекциите в Европа. Европа съобщава за 96 996 нови случая, най-високата цифра за региона, регистрирана някога от СЗО. Смъртните случаи в световен мащаб са нараснали с 5514 до общо 1,05 милиона.

Предишният рекорд на Световната здравна организация за нови случаи за ден е 330 340 - на 2 октомври. СЗО отчита рекордните 12 393 смъртни случая на 17 април. Индия съобщава за 78 524 нови случая, следвана от Бразилия с 41 906 и Съединените щати с 38 904 нови инфекции, според СЗО, чиито данни изостават от ежедневните доклади на всяка държава. Инфекциите в Обединеното кралство достигнаха рекордни нива с над 17 000 нови случая, съобщени в четвъртък.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MERS

    89 49 Отговор
    Надига се втората вълна, а само руснаците имат ваксина

    Коментиран от #9, #57

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    59 16 Отговор
    най ценото ездравето пазете го и го ценете и знайте нямате ли пари попаднете на лош екип ДОКТОРИ сте дотам
  • 3 Айде стига бе

    105 19 Отговор
    Айде стига сте плашили с плашила плашилата.
  • 4 Отново и отново

    106 18 Отговор
    Лъжи.

    Коментиран от #10

  • 5 Ташун Касапа

    116 13 Отговор
    БУМ,НО САМО В ПОРЪЧКОВИТЕ МЕДИИ.

    Коментиран от #26

  • 6 ZZorro

    107 13 Отговор
    Бумът е в главите на продажниците и дебилите.

    Коментиран от #37

  • 7 Рошко

    94 11 Отговор
    Бум на заразените отчете, най интелигентната терористична организация СЗО
  • 8 фиочи

    100 4 Отговор
    тая сзо защо не казва нищо за швеция,или не им отърва?

    Коментиран от #42

  • 9 Македоналдс

    27 4 Отговор

    До коментар #1 от "MERS":

    и Македонците
  • 10 РЗС

    50 85 Отговор

    До коментар #4 от "Отново и отново":

    аз си направих тест когато имаш много силна треска, главоболие, висока темперетура и задух. Теста си го правих аз лично и излезе положителен. 3 дни стоях вкъщи с 40 градуса темперетура, която не можах да сваля с нищо. На четвъртия ден едва дишах и не можех да ям, спя или да се изправя от леглото без да ми причернява. Обадих се на линейка. Изкарах 5 дни в болницата на системи, кислород и машина с маска, която вкарва въздух в дробовете ми. Тоя вирус е най-тежката болест която съм изкрвал през живота си, ако някой си мисли, че това е конспирация, казвам ви от личен опит НЕ Е. Лекарите, които ме гледаха ми разказваха ужасяващи истории за мъже между 30-40 години починали от корона вирус. Лекаря каза, че стигнеш ли до интубиране, в който те приспиват и ти вкарват тръба в трахеята, която ти подава въздух до няколко часа си заминал. Много от хората в интензивното дори не изкарват нощта. Вие с вашите конспиративни теории и идея си нямате за какво става въпрос.

    Коментиран от #19, #20, #48, #65

  • 11 ПОЧНА СЕ

    62 10 Отговор
    ЛEКO ПO ЛEКO КAКТO ВИE ИCКAХТE ДA CВИКНEМ И CТAНEМ РOБИ CЛEД КAТO НИ ВЗИМAТE ПРAВAТA ТAКA ЛEКO ПO ЛEКO НA ВAC ЩE ВИ ГO НAБИВAТ OТ ЗAД ТEЗИ КOИТO ВИ КAРAХA ДA ЛЪЖEТE ЗA КOРOНAВИРУCA И ДA ИЗЗEМВAТE ПРAВAТA НA НACEЛEНИЯТA CИ ПOД ДИКТAТAТУРA CЪЩИТE ТEЗИ ЩE ВЗEМAТ ВAШИТE ПРAВA -ВИE КOИТO ЛЪЖEХТE ЗA КOРOНAТA И CE CМЯТAХТE ЗA CВEТOВEН EЛИТ БИТИ КAРТИ CТE ПACМИНA!
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    36 3 Отговор
    БОГ да пази БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
  • 13 Шопо

    38 2 Отговор
    Ще пълним чекмеджета, гардероби...
  • 14 Георги

    63 9 Отговор
    Нормално, застудя! Сигурен съм, че всеки с висока температура, кашлица, втрисане и всичките други симптоми на нормалната настинка, ги пишат, че са с КОРОНА, как само са го измислили КУКЛОВОДИТЕ! Лекуват те, както лекува всеки един грип(въпрос от мен, към лекар:Как лекувате Корона, отговор:както се лекува всеки един грип, ха така, ми то тогава си е грип, ДА) но важното е, хората да са стресирани, нищо, че всяка година си кихаш и кашляш!

    Коментиран от #22

  • 15 Абе

    57 8 Отговор
    този вирус е фантом. Да се чуди човек къде се кри цяло лято ? Явно е много интелигентен.

    Коментиран от #29

  • 16 гневна

    58 5 Отговор
    СЗО като ви каже нещо, трябва да направите точно обратното, за да сте добре. СЗО не е ООН. СЗО е ЧАСТНА организация. ЧАСТНА! И се финансира от същите световни банкери, на които дължим всички оранжеви революции по света и постановката с "коронавируса" също.
    Какво значи "бум от коронавирус"?! КАК установихте, че става въпрос за "коронавирус", а не за обикновения сезонен грип? С ПАПАЯ тестовете на СЗО ли???? Сериозно ли???? :):):) Щеше да е смешно, ако не беше с такива страшни последствия този ГИГАНТСКИ ФЛАШМОБ...
  • 17 Ццц

    34 6 Отговор
    Факти, чета ви само защото досега нямаше ковдид- измислици в сайта ви. Не пускайте подобни глупости, придържайте се към реалността, иначе губите читатели. Сайтове с подобни пропагандни статии колкото искаш.
  • 18 РЗС

    22 48 Отговор
    по минусите, които слагате на поста ми, искам да ви кажа, че е видно, че сит на гладен не вярва. Но когато започнат да умират вашите близки и приятели от корона вирус, едва тогава ще повярвате. Ум не ми побира как големи хора вярват във теории като това, че коронавирус няма или че земята е плоска. Разбира се, допусках, че тук има доста необразовани хора, но не мислех, че са 80-90 процента от коментиращите. Когато ви застигне ще разберете точно какво е, до тогава вярвайте в дядо Коледа и че Земята е плоска.

    Коментиран от #24

  • 19 XMAN

    46 16 Отговор

    До коментар #10 от "РЗС":

    Абе Гошо тия сказки да не са от 1001 нощи.Ставаш за писател фантаст.
    Опитваш се да ни сапунисаш мозъка ли,НЕ не става .
  • 20 Пацо

    60 7 Отговор

    До коментар #10 от "РЗС":

    Вярвам ти напълно. Всяка година умират хора от пневмония. Бил съм в болница преди години и съм го видял. Винаги е имало и вирусна пневмония . Като прибавим и 25000 на година в България диагностицирани с рак картината става страшна. 1300 човека загиват в катастрофи и много хора умират просто така лекарите без да знаят защо. Коронавируса показа в какво смотано общество живеем и как не е ясно кое какво е. Показа също какво яко опростачване и неграмотност е настъпило въпреки достъпа до информация. Нещата са абсурдни. Вече цяла година ще стане и няма нормална статистика, няма нормален експертен анализ за това какво става. Всичко това е умишлено и се прави систематично. Защо?! Нямам идея. И това е в световен мащаб и не само при нас. Какво ще стане? Догодина началото на лятото сам ще изчезне вируса така както и се появи. Бъди жив и здрав.

    Коментиран от #27

  • 21 ваня

    41 9 Отговор
    ПЪЛЕН ФЕЙК!!!! как може да се пишат такива глупости??? Ние, българите го изкарахме 2012!!!!! първият сарс се казва! в хонконг умирали в асансьорите!!!! 2800 човека!!! при нас дойде като магарешка кашлица!!!!!!!Без температура!!!!тези" лекари" , които виждаме сега, явно са си купували дипломите!И трябва да питаме къде са учили?????
  • 22 РЗС

    27 25 Отговор

    До коментар #14 от "Георги":

    защо пишеш врели некипели, очевидно нямаш идея първо какво е корона вируса, след това как се лекува. Първо корона вируса не се лекува, лекуват те от това което причинява, докато тялото ти се пребори първо със инфекцията и след това със вируса. Вируса причинява пневмония и други сериозни фатални заболявания. Когато си болница лекарите те лекуват точно от тези заболявания, дават ти лекарства, които лекуват пневмония или друга сериозна инфекция, дават ти стероиди, които отпускат белия ти дроб, за да можеш да дишаш. Подават ти кислород, защото капацитета на белите ти дробове е драстично намален. Гледал съм показателите и как се увеличават със дните и как се подобрявам. Лекарите ти помагат да се задържиш докато тялото ти се бори и с инфекцията и с вируса. Всъщност за тези, които не са запознати не вируса убива, а самата ви имунна система, която унищожава белите ви дробове като напада и здрави клетки, за да унищожи корона вируса. Доста неуки люде има сред коментиращите. Едно нещо ви казвам- всеки ден в който се будите, се благодарете, че сте живи и здрави, а си вярвайте, че корона вируса е конспирация.

    Коментиран от #31

  • 23 баба ви от бг

    7 7 Отговор
    ном 18 , каква плоска земя бе глупак? Защо пишат тук някакви парвенюта, или в този сайт печелят от малоумници?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 TIGAR

    18 5 Отговор
    НАЙ СТРАШНАТА БОЛЕСТ И ВИРУС Е ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА, И НИЕ СЕ УПРАВЛЯВАМЕ САМИ ЗАЩОТО ТАКИВА ИЗБИРАМЕ НО ЗА ЖАЛОСТ НЯМАМЕ ДРУГ ИЗБОР И НЯМАМЕ ПРАВО НА ИЗБОР ЗАЩОТО РОБ НЯМА ИЗБОР САМО ПОДЧИНЕНИЕ И НАСИЛИЕ ТОВАЕ В БГ ДО ЗАЛИЧАВАНЕТО НА НАРОДА КОЙТО ГО ЗАСЛУЖАВА ТОЗИ КРАЙ
  • 26 Всяка държава подава данните

    8 7 Отговор

    До коментар #5 от "Ташун Касапа":

    в международни информационни сайтове и медиите черпят информация от тях, а не от неизвестни, фейк източници. А до всяка национална информационна система информацията се подава от служби, подобни на нашите РЗИ. Ако случайно възникне грешка и има дублиране или пропуснати смъртни случаи те се добавят и информацията се коригира. Но никога няма големи отклонения между цифрите на различните международни информационни сайтове в реално време.
  • 27 РЗС

    12 27 Отговор

    До коментар #20 от "Пацо":

    искам да ти кажа, че аз живея в УК и тук във държавната кралска болница такива грижи ми указаха лекари и сестри, които не съм виждал в никоя частна болница в бг. Показателите ми се записваха на всеки кръгъл час, кръвно ми е мерено над 80 пъти за 5 дни. Храната е супер вкусна и ми даваха и допълнително. Хората са винаги с два вида маски, пълни костюми. Всеки знаеше точно какво върши. Това, което се прави в момента срещу този вирус е геройство, защото четох, че ваксина за напълно непознат вирус се разработва между 5 и 10 години, а ваксина ще има за под една година, а ако се вярва на руснаците, те вече имат. Напредъка, който се е постигнал е рекорден и мога да ти кажа, че много лаборатории работят ден и нощ, за да разработят ваксина от много месеци вече. Трябва да хванеш един лекар от чужбина да ти обясни нещата, за да разбереш, че хората наистина дават всичко от себе си. Рака убива по 10 милиона на година в световен мащаб, корона вируса за година ще убие общо към 2 милиона. Ок, но рака не се предава, затова короната е толкова страшна - лесно се разспространява. И още нещо, много хора ще го преминат като лека настинка, но има значение кой щам на корона вируса са хванали хората, има и леки има и като този който почти не ме уби.

    Коментиран от #56

  • 28 111

    32 10 Отговор
    СЗО е организация на Илюминатите-Сатанисти. Ковида е добре организирана световна измама на Илюминатите.

    Коментиран от #34

  • 29 Никъде не се е крил? Но ти явно

    9 20 Отговор

    До коментар #15 от "Абе":

    живееш на друга планета. През юли и август въобще не беше много цветуща картинката у нас. Затова ни изолираха и ни искаха PCR в супер много държави в Европа. Защото тогава в повечето западноевропейски държави ситуацията беше спокойна, заразяваха се по-малко хора и смъртността беше ниска. Но в САЩ, Бразилия, Мексико, Индия и още много държави си беше и е зле все още. А сега и в Европа със захлаждането нещата загрубяват в голям брой държави:Испания, Англия, Франция, Чехия, Полша и т. н. Не може да си пишете свободни съчинения като сте толкова късопаметни и да твърдите, че сте прави.
  • 30 БАБА WC

    8 3 Отговор
    ЗА 20 000 И ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ ГРУБО 200 000, КОРОНАТА СЪЩЕСТВУВА. ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ЩЕ СЕ УДВОЯТ.
  • 31 Георги

    30 9 Отговор

    До коментар #22 от "РЗС":

    Ако не беше започнал този ЦИРК с коронавируса, щеше да си в болница с диагноза:ПНЕВМОНИЯ, както милиони хора по света всяка година! Сега обаче си мислиш, че е било нещо по различно, не бе "приятелю", не е, същото е, каквото е всяка година, мозъка ти мисли, че е нещо по различно. Ще мине време, няма да е скоро, но ще излезе истината за този "вирус"! Ако излезеш прав, че вирус има, ти се извинявам, но мисля, че истината ще бъде друга!

    Коментиран от #39

  • 32 Санитар

    21 7 Отговор
    РЗСто бил си болен за 5 дни в болница с фалшив тест за корона вирус.Такива като теб веднага ги диагностицират положителни и започват да ви доят здравните.В коя болница си лежал с корона вирус?Те болниците упълномощени от хунтата са 3-4 за цяла България и човек по-добре да не попада в тях,че може и да умре с херпес
  • 33 никола

    7 18 Отговор
    да се затворят барове и ресторанти след 19 .4ас. спортни мероприятиа без публика,кина и театри да затворят за мин 2 м . вси4ки заведенияа на закрито съшо строго носене на маски в градскияа търанспорт със реални глоби по закона. градският транспорт с 30 процз.а заетост на местата.ПО МОЕ НАБЛЮДЕНИЕ много шивашки цехове са сред заразените може би с ПЛАТА и материалите идва от близкияат исток и зараза ина4е не може да се обясни многото заразени там.

    Коментиран от #41

  • 34 ПРАВ СИ

    14 8 Отговор

    До коментар #28 от "111":

    ТИЯ ИЛЮМИНАТИ СА ИЗМИСЛИЛИ И РАКА СПИНА, ГРИПА И ХЕМОРОИДИТЕ.

    Коментиран от #36

  • 35 .!.

    12 0 Отговор
    Боли ме кра.Заразен не значи мъртъв
  • 36 Илуминат рептил

    11 1 Отговор

    До коментар #34 от "ПРАВ СИ":

    За хемороидите си прав
  • 37 За днес в Европа(България още не е

    8 7 Отговор

    До коментар #6 от "ZZorro":

    подала данни) има 885 починали от/с ковид-19.Включена е Русия, а не е включена Турция. А броят на хората в много тежко състояние са почти 10 000 души. Ако сравнявате с март, април когато само в Италия умираха по толкова не звучи толкова страшно, но преди 2 месеца случаите бяха под 300-400 дневно. Тенденцията е лоша със застудяването. Затова въвеждат строги мерки и ограничения в някои части на Испания, Франция, Италия. Защото много добре си спомнят какъв ад беше през март, април. Може на хората да им е писнало от мерки и да си искат стария живот отпреди пандемията.Кой не го иска това. Но реалността не позволява това да се случи за съжаление. Ще има още черни рекорди и затова тези гръмки заглавия ежедневно са излишни.
  • 38 ПУТЯ В БУНКЕР

    5 16 Отговор
    КАКВО МУ СЕ ПЛАШИТЕ НА ТОА ВИРУС, УБИЛ Е ДО СЕГА САМО 1 МИЛИОН? ДРУГАРЯ СТАЛИН Е ОСВИТКАЛ 30 МИЛИОНА, ДРУГАРЯ ХИТЛЕР ПО МАЛКО - КЪМ 20 МИЛИОНА, ПОЛ ПОТ - 6 МЛН. ТОА ВИРУС СА ГО ПУСНАЛИ РУСНАЦИТЕ ЗА ДА ЕЛИМИНИРАТ АМЕРИКАНЦИТЕ И КИТАЙЦИТЕ.

    Коментиран от #58

  • 39 РЗС

    10 17 Отговор

    До коментар #31 от "Георги":

    за 34 години, мога да ти кажа, че правя разлика между настинка, пневмония и нещо по-сериозно. Още от първия ден, в който започна треската и главоболието съм вземал по 6 грама парацетамол на ден, плюс сашета срещу грип. Аз работя от вкъщи и не съм излизал никъде през времето, в което болестта се разви супер бързо и не можахме да я овладеем. За да се развие пневмония по нормален начин трябва системно да се излагаш на условия, които причиняват това заболяване, не става за един ден, както при този вирус. Пневмонията също става серизна за кратко време, но само ако не си взел мерки, за да стигнеш до там. Ако беше грип, още на първия ден да съм го приключил. За този, който питаше къде съм изкарал 5 дни в болница. В УК съм и тук съм ги изкарал. Здравеопазването е безплатно. Плащам си здравни осигуровки, които са базирани на дохода ми. Не съм платил една стотинка за престоя си и никой няма да ме дои за здравни както ти реши. В УК държвата ни плаща, за да си стоим вкъщи, когато всичко беше затворено. Кога държавата ще ти даде безвъзмездно пари ей така за няма нищо? Отговорете си вие на този въпрос. Всеки сам си решава дали да се пази или не. Избора си е лично ваш, мен лично не ме засяга дали вярвате или не, просто ви казвам моето лично преживяване с корона вируса.

    Коментиран от #51

  • 40 СТРАХУВАТ НИ

    16 5 Отговор
    Страхуват ни, за да не питаме с какъв произход са пачките в Шкафчето на Боко Тъпото!
    Страхуват ни , за да не питаме защо няма активна регистрация за изборите! По кой закон в избирателните списъци има над милион "Мъртви души", "гласуващи за ГЕРБ и ДПС!
    ГЕРБ и ДПС са в задкулисна коалиция!!!

    Коментиран от #45

  • 41 Броят на заразените в разни цехове е

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "никола":

    висок, понеже работят много хора на закрито, а едва ли носят маски постоянно, понеже е супер некомфортно, особено когато си с очила. Иначе останалите мерки, които си изредил ще се поколебаят да ги въведат у нас поне докато не нарастне драстично броят на заразени и починали. Не само заради протестите, а заради невъзможност да се осигурят адекватни обезщетения за ресторантьори, бармани, актьори и т. н. за продължително време. И бездруго до 2 месеца ще се наложи най-вероятно пак масово да се премине към онлайн обучение. А това означава пак затруднения за родителите, част от които трябва да си останат в къщи, за да гледат децата си. Въобще не е толкова елементарно да поддържаш баланс. Няма как да се угоди на всички. Никой не би успял.

    Коментиран от #43

  • 42 ВеРа

    4 9 Отговор

    До коментар #8 от "фиочи":

    Как да не казва нищо? Казва! При население 10 000 000 души дп 7.10. има официално регистрирани 96 677 заразени и 5892 починали.
    Ако ти или твои близки са в тази статистика... а?... Как ще ти се виждат числата?
    И защо си мислиш, че ти си застрахован и никога няма да попаднеш в нея?
    Никой не е застрахован!

    Коментиран от #46

  • 43 Вирусолог

    21 3 Отговор

    До коментар #41 от "Броят на заразените в разни цехове е":

    Коронавирусът е с големина 15 нанометъра!/ако изобщо знаеш какво означава това/ и се вижда САМО с ЕЛЕКТРОНЕН МИКРОСКОП!!!
    Порите на всяка маска се виждат и с просто око...
    Панимаеш?
    Cтрaхувaт ни, зa дa нe питaмe c кaкъв прoизхoд ca пaчкитe в Шкaфчeтo нa Бoкo Тъпoтo!

    Cтрaхувaт ни , зa дa нe питaмe зaщo нямa aктивнa рeгиcтрaция зa избoритe!
    Пo кoй зaкoн в избирaтeлнитe cпиcъци имa нaд милиoн лукашенковски "Мъртви души"???
    "Глacувaщи зa ГEРБ и ДПC!

    ГEРБ и ДПC ca в зaдкулиcнa кoaлиция!!!

    Коментиран от #50, #54, #55

  • 44 ха ха

    9 0 Отговор
    черен патладжан... невиждан брой заразени в Европа.
    Затягайте мерките!!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 И в държавата Швеция, където

    5 6 Отговор

    До коментар #42 от "ВеРа":

    според повечето няма никакви мерки повече от 7 месеца не бяха разрешени никакви събития с повече от 50 души. И сега си умират там по 5-6 души обичайно, а мерките за социално дистанциране се спазват, а не като при нас. Сега чак разрешиха събития с до 500 зрители, а не като у нас да има мачове, макар и с по-малко публика. Всъщност коментара трябва да е до същия #8, на когото подозирам, че вече неведнъж съм отговарял, но в случая сте ми спестили голяма част от отговора. Спряха да питат за Беларус, където любимият им допреди месеци Лукашенко единствен не спря мачовете с публика, но от 2 месеца има масови протести срещу него и изборните резултати в Беларус.
  • 47 Просветен илюминат

    3 2 Отговор
    Интересно как повечето хора си служат с чужди информации,някой друг казал рекъл или написал,но никой не потърси както се търси при диагноза рак примерно мнение от още двама доктора и различни болници други информации или човек да има опит в себепознанието на своя вътрешен свят,т.е. какво мисли всеки ден и какви емоции и чувства изпитва,а всичко това до какви действия води?Ако често мислите го карат да е под стрес и страх,притеснение,гняв или завист,то те към здраве ли го предразплагат или болести?
    Обръщате ли си внимание към какво сте се фокусирали и ако я ежедневието ви липсват приятни емоции и спокойствие,защо се изнендавате на здравословното си състояние?
    В този ред на мисли къде е вируса и кой си прави животът такъв какъвто е?
  • 48 Храна за размисъл

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "РЗС":

    Ето виж отново във факти какво пишат:
    https://m.fakti.bg/world/517496-otkriha-obezpokoitelni-danni-za-koronavirusa

    Коментиран от #59

  • 49 Фактъ

    10 1 Отговор
    Уйдурма ! СЗО е ционистка , анти човешка организация !
  • 50 Лукашенко преди месец

    6 5 Отговор

    До коментар #43 от "Вирусолог":

    беше ваш кумир, понеже не спря мачовете с публика, не затвори ресторантите и не направи задължителни омразните за повечето от вас "безполезни" маски, а сега народът му се бунтува срещу изборните резултати. Или и там има инспирирани от опозицията внушения за нечестност, непрозрачност и фалшифициране на изборни резултати. Още помня одите за вазхвала на Лукашенко от всички врагове на НОЩ. А сега плюете срещу него? А той даже няма шкафче с пачки? Или вчера Осанна, а днес Разпни го,защото така ви отърва, за да си прокарвате внушенията. Според конкретната цел. През март, април Батката Лукашенко беше ваш човек, опълчил се на световните мошеници от СЗО, смелчага и пълен антипод на нашия Бойко, а сега се мъчите да внушавате, че Бойко и Лукашенко са като две капки вода и избирателните списъци в Беларус и у нас са пълни с мъртви души. Кое е вярното? Преди ли бяхте заблудени или сега? Или просто всеки, който се задържи по-дълго във властта е нормално да натрупа и врагове и негативи, повече от партиите еднодневки. Е, Лукашенко определено е рекордьор в това отношение. И там наистина се ля кръв по протестите, справедливи или не, не се наемам да твърдя. Защото недоволни винаги има и ще има.

    Коментиран от #67

  • 51 Уважавам мнението ви и не оспорвам

    0 3 Отговор

    До коментар #39 от "РЗС":

    това, което сте преживели, но при някои хора грипът протича много по-сериозно отколкото коронавируса и с по-отчетливи симптоми. Твърде често температурата е над 39 до 40 градуса и хората се чувстват толкова зле, че не би им хрумнало да ходят в подобно състояние на работа. И по-здравите оздравява за около седмица. Има и противогрипни лекарства. А ковидът е по-коварен, защото влошаването не е толкова рязко, хората се заблуждава, че не са толкова зле и когато започнат да не могат да си поемат въздух или получат инфаркт, заради поражения върху сърдечно съдовата система и тромбоза шансовете за оцеляване не са никак високи, а намаляват драстично. Ковидът е по-опасен от грипа, но за разлика от грипа обичайно не засяга толкова тежко малки деца и младежи, въпреки, че има починали във всички възрастови групи там, където жертвите са хиляди. В Турция преди почти 2 месеца съобщаваха за 20 жертви под 18 годишна възраст.
  • 52 Кромид Скептик

    12 1 Отговор
    Поливалентен ДНК тест показва дали сме болни, при положение , че дава положителен резултат на много РНК базирани заболявания , сред които са и някои видове грип и пневмония!
    Без аутопсии се установяват починали от нещо!
    СЗО е финансирана от оня който иска да ваксинира срещу Ковид!
    При 90 дена протести, как не пламна София и страната още не ми е понятно..
    Апропо, затвориха пролетта държавата , за да се налапат с евросубсидии... Сега през задника им излизат..
    Толкова по темата за най-голямата измама на века , по-голяма дори от 9/11
    ПС: не е необходимо са си гений , че да свържеш нещата и да осъзнаеш измамата, само че преди това трябва да спреш да зяпаш олигарх телевизиите и да се замислиш! Хора мислете, защото след маските ще ни надянат и хомота!
  • 53 ДрБр

    8 0 Отговор
    А аз си пия ракията и ми дреме за вируса.
  • 54 Не вирусолог

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Вирусолог":

    Добре де, хубаво си вирусолог, но много елементарно ги описваш нещата за човек с подобно образование. Реално частици по-малки от 0.3 микрона (300 нанометри) са подвластни на брауновото движение, което значи че не проникват през порите на материята по същия начин както летят по-тежки частици. Затова и повечето качествени маски са обозначени 0.3 микрона и нагоре, защото 0.3 микрона е най-проникващата частица през материите които се използват в момента. При направени тестове маска 3M 8812 (FFP1), която е сертифицирана да филтрира най-малко 80% от 0.3 микрона и нагоре се оказало че успява да филтрира 96,7% от частици 0.007 микрона и нагоре (15 нанометри = 0.015 микрона е коронавируса според думите ти), от което може да се заключи, че по-високите сертификации FFP2 и FFP3 биха се справили поне толкова добре и те. Друг е въпросът, че това което цитираш за големина на частиците e по-малко дори от най-малките частици на коронавирус, те варират между 0.06 микрона и 0.14 микрона в диаметър като за средна големина е прието около 0,1 микрона. (100 нанометра) Отделно че тея частици доста често са полепнали за други по-големи по размер и така се движат. Качествените маски предпазват, но проблемът е че първо са недостатъчни и е повече от редно да са налични за най-рисковите групи, второ дишането през тях е трудно и ако имаш други дихателни заболявания или сърдечни проблеми може да са противопоказни и трето нищо което се слага и маха механично по n-пъти на ден от лицето с

    Коментиран от #68

  • 55 Не вирусолог

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Вирусолог":

    няма как да е херметично че да няма пролуки които го компроментират. Поне това са изнесените в публикациите факти по въпроса за маските и частиците. Ако си вирусолог сигурно ще ти е доста по-лесно от на нас да си осигуриш нужното оборудване за да тестваш изнесените данни.

    Коментиран от #69

  • 56 mostafata

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "РЗС":

    точно УК не ми ги хвали ...
  • 57 СМЕРШ

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "MERS":

    Те половината от починалите са с придружаващи заболявания - огнестрелни рани и ПТП! А останалата част от ненавременна лекарска помощ! Я тази СЗО да изнесе данни! Колко на ден умират от глад и ПТП!

    Коментиран от #82, #84

  • 58 СМЕРШ

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "ПУТЯ В БУНКЕР":

    Затваряй вратата на балкона! Става голямо течение!
  • 59 РЗС

    4 6 Отговор

    До коментар #48 от "Храна за размисъл":

    Когато дадеш позитивен тест те питат, кога за първи път са се появили симптоми и ти казват, че си го хванал около два дни преди това. Първите 2 дни няма абсолютно никакви симптоми. После при мен протече така - първи ден - събуждане със страшна треска и висока темперетура. Слаба болка в гърлото без кашлица. Темперетурата отшумя за няколко часа и после отново висока темперетура около 39.5-40 градуса. Цял нощ обилно потене + главоболие. Втори ден - лека суха кашлица и темперетура която е на моменти. Все още си ходех напред назад без проблем. Отново цяла нощ обилно потене + главоболие. Трети и четвърти ден задух и усещане лека болка в гърдите като при грип. 5,6 и 7ми ден 40 градуса постоянна темперетура, трудно душане, задух, лека кашлица, странен вкус на храната, дори на сух хляб, загуба на мирис(освен от много близо), учестен пулс, причерняване при изправяне и ходене. Загуба на сила и апетит. След това в болница.

    Коментиран от #61, #63

  • 60 Лечител

    5 5 Отговор
    Четете и запомнете какво ви казва човека с ник РЗС. Нали все казвате,че не познавате някой да го е прихванал, ето той ви казва от свой опит. Само да добавя, че работя в интензивно отделение в една от горещите точки. Картината не е добра, ако се нитересувате,мога да ви я опиша в детайли. За уточнение, болницата не е в България.

    Коментиран от #62

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Абе ,

    6 3 Отговор

    До коментар #60 от "Лечител":

    РЗС , стига си ни занимавал със себе се и с твоите измишльотини !
  • 63 Абе,

    4 4 Отговор

    До коментар #59 от "РЗС":

    Ти жив ли си още???????Ако си жив,с парите
    които ти плащат да плещиш глупости отиди
    да живееш в Швейцария или Люксембург.
    Тези страни се избягват от коронавируса, понеже
    там се съхраняват парите на тези които ни
    омайват с глупости като твоите.....
  • 64 Корона👑Морона

    1 0 Отговор
    Не разбрах колко сакоронките днес в БГто
  • 65 Също боледувал

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "РЗС":

    Лъолъо,,да беше пил аспирин,на втория ден да си дишаш споко.
  • 66 robin

    4 2 Отговор
    Бум,за да може да ни затворят отново,този път по-продължително!Овцете да носят маски по улиците,да ви мама!
  • 67 Вирусолог

    3 2 Отговор

    До коментар #50 от "Лукашенко преди месец":

    дрън- дрън...
    Лукашенко е твой кумир!
    В Швеция нямаше ни карантина в училища и заведения, ни маски,
    а смъртността е същата!
    Ковид-истерията у нас е за да не говорим, че Борисов узурпира вастта,
    чрез над милион фалшиви лукашенковски избиратели "мъртви души".
    Чрез активната регистрация за изборите, в държавите от ЕС няма нито една "мъртва душа".
    В Боколандия, единствено в ЕС няма активна регистрация!!!
    Защо???

    В Боколандия, над милион фалшиви лукашенковски избиратели "мъртви души", "гласуват" за ГЕРБ и ДПС!
    ГЕРБ и ДПС са в задкулисна коалиция!!!

    Защо в България, единствено в ЕС няма активна регистрация за изборите???

    ,,Предай нататък...КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ...Предай нататък...
  • 68 Вирусолог

    4 0 Отговор

    До коментар #54 от "Не вирусолог":

    Какво брауново движение, какви 5лв.
    Няма нито едно научно потвърждение, че заболяемостта и смъртността с маски и без маски е различна!
    Научно психологическо проучване на Станфордския университет доказва, че маската нищо не предпазва , а води единствено до страхова невроза /влез в сайта на Станфордския университет/.
    Непрекъснатото ковид-страхуване е нас цели да отвлича вниманието ни от това, да не говорим, че Борисов узурпира вастта,
    чрез над милион фалшиви лукашенковски избиратели "мъртви души".
    Чрез активната регистрация за изборите, в държавите от ЕС няма нито една "мъртва душа".
    В Боколандия, единствено в ЕС няма активна регистрация!!!
    Защо???

    В Боколандия, над милион фалшиви лукашенковски избиратели "мъртви души", "гласуват" за ГЕРБ и ДПС!
    ГЕРБ и ДПС са в задкулисна коалиция!!!

    Защо в България, единствено в ЕС няма активна регистрация за изборите???

    ,,Предай нататък...КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ...Предай нататък...
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ШОПА

    1 0 Отговор
    ГОЛЯМ МАЙТАП ХАХАХАХА
  • 71 МММ

    5 1 Отговор
    Ами ако спрем да се тестваме с PCR-тест какво ще стане ? По-малко от 0,5% ще се разболяват и ще постъпват в болница а там се оставят на милостта на докторите и късмета си ! И тогава далаверата на фармацефтичната мафия ще залинее , но усилията трябва да се насочат към повишаване на имунитета и защитните сили на хората от рисковите групи ! Ето това трябваше да правят здравните органи начело със СЗО а не да промотират измислени пандемии и прости кърджалийски мерки....
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 наци

    4 2 Отговор
    Готвят невиждани рестрикции и затова повишават бройката. зависимите правителства ще тероризират народите си по заповед на 10 фамилии.
  • 75 3333

    5 0 Отговор
    Мангъров, къде си? Г-н доцент излезте и ги вразумете тези идиоти, че съвсем се самозабравиха.
  • 76 любопитен

    3 1 Отговор
    Поредната ЛЪЖА , за да стреснат стадото !
  • 77 Явор

    5 1 Отговор
    Това вече е световна масова психоза. Дори да не е било до този момент, вече е станало. Ние най-добре да не се плашим, а да водим нормалния си живот. Правителства и медии направо са за съд.
  • 78 Писна ми

    2 0 Отговор
    А бе на това сзо няма кой да му тресне една по-яка ракета, а също и на онези, които го издържат?!?!?!
  • 79 Лупи

    0 2 Отговор
    Колко прост мат'риал е драскал под тая статия не е истина. После що сме били на тоя хал. Ми щото сте прости бе джанъм...
  • 80 Plovdiv

    1 0 Отговор
    Глупости, глупости и пак глупости, най-потресаващо е колко народ им се връзва!
  • 81 южен север

    0 0 Отговор
    Въпреки тозе БУМ на заразени , в Банкя няма нищо ! Защо ли ?
  • 82 hmhmhm

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "СМЕРШ":

    принципно не си прав ама айде.
  • 83 волен сидеров

    1 0 Отговор
    ДЖАМБАЗ НЯМАШ ЛИ СИ ДРУГА РАБОТА,ПАК ТИ СВЪРШИХА ПАРИТЕ
  • 84 волен сидеров

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "СМЕРШ":

    ОТ ГЛАД ТЕ ПЪРВА ЩЕ СЕ МРЕ -ЧАКАЙ-ОСЕМ МИЛИОНА ЩЕ ГО ДОКАРАТ ПО ЦИФРИ ОТ КОВИД19 И ПОСЛЕ ОТ ГЛАД МИЛИЯРД И НЕЩО И ПОСЛЕ КАТАКЛИЗМИ-СПОКОЙНО...АКО БОГ НЕ РЕШИ ДРУГО И ДА ИМ ОБЪРКА СМЕТКИТЕ