Last news in Fakti

6 Октомври, 2020 08:00 2 639 20

10% от световното население е заразено с COVID-19

  • сзо-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • майк райън-
  • население

Според СЗО реалният брой на заразените е в пъти по-голям

10% от световното население е заразено с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Според Световната здравна организация (СЗО) стотици милиони хора по света са заразени с новия коронавирус - много повече от сегашния обявен брой от около 35 милиона. В СЗО смятат, че всеки десети по света е заразен или вече е прекарал COVID-19.

"Нашите оценки ни казват, че около 10% от населението на света може да е било заразено с този вирус", каза представителят на СЗО Майк Райън пред изпълнителния съвет на здравната агенция на ООН в Женева. Към момента в света има 7,8 милиарда души, според статистиката на ООН. Делът на хората с COVID-19 варира в различните държави, между градовете и градските райони и между социалните групи, каза Райън.

Въпреки че действителният брой случаи вероятно е много по-висок от отчетените, оценката на СЗО означава, че по-голямата част от хората нямат антитела и остават в риск от заразяване с COVID-19, подчерта висшият служител на СЗО. По данни на университета „Джонс Хопкинс” заразените в света вече са над 35 милиона, като най-много потвърдени положителни проби има в САЩ, Индия, Бразилия и Русия. Само в Съединените щати заразените са над седем милиона.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    14 0 Отговор
    Накрая само 10% преболедували ще останат, другите ще ги боцкаме.

    Коментиран от #12

  • 2 Последния Софиянец

    16 0 Отговор
    Дрън,дрън!
  • 3 20 пъти повече заразени

    17 0 Отговор
    Значи 20 пъти по малка смъртност...
  • 4 препатил

    14 1 Отговор
    Аз я карах гадорията миналата година март месец, бета версията без кашлицата. За 3 дни я преборих с ракия и молитви към нашия Бог Христа. От тогава и настинка не ме е хващало.
  • 5 Друг факт

    5 0 Отговор
    Вирусът се разпространява изключително неравномерно - там където хората пътуват и общуват. Има места където почти няма заразени и места с над 50%
  • 6 Андрю Кауфман

    5 5 Отговор
    Грипът е циклична детоксикация на клетките. Всеки минава през него, другите болести са Пунтамара, включително и така наречения рак, от който боледуваме по няколко пъти годишно без и да разберем. Теорията за вирусите и бактерията е Пунтамара.
  • 7 Санитар

    13 1 Отговор
    Пълни глупости! Всички ние ежедневно имаме досег с вируси от сем. на коронавирусите. Нормално е. Понякога при отслабен имунитет възникват неразположения и грипни симптоми, които отшумвват при 99.5%от случаите. Но в телевизора такъв тип вируси мутират,заразяват и достигат рекорди всеки ден. Не носете маски предизвикват хронични инфекции на горните дихателни пътища!!!
  • 8 гжгж

    8 0 Отговор
    СЗО е мракобесна, ционистска организация, финансирана от демонократическата партия на фащ.
  • 9 Рошко

    2 0 Отговор
    100 % да стане
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 куку руку ку

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    А като се вземе в предвид, че 80% от положителните тестове са фалшиви... болните са много по-малко. Но пък индустрията за PCR тестове си прибра едни 13 млдр. долАра в джоба.
    Нашите 40 лицензирани лаборатории вземат по 100-120 лв на тест, а ги купуват за $6. До тук са прибрали над 52 млн. лева.
    А вие балами се тровете с маските!

    Коментиран от #13

  • 13 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "куку руку ку":

    Само мазачите и кебапчиите ли треа да печелят бе ? И не коментирай методи, които не разбираш

    Коментиран от #14

  • 14 мое да съм

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    мазач, ама взимам по 180лв на ден. Колко плащат у БАН?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 КОВИД 19 ХАХАХА

    1 0 Отговор
    ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ БОЛЕДУВАТ ОТ СОЛИДАРНОСТ И ЗА ПАРИ
  • 17 Ойойой

    2 0 Отговор
    Ах колкоо обичат СЗО ковида си. С любов си го сътвориха и с още повече любов си го гледат и лансират, не сме предполагали предо него, че са толкова жадни за внимание. Вярвам, че и на децата е ясно, че те като организация имат само ползи от епидемията и това да продължава максимално дълго. Въпреки че сами се оплитат - ако чак толкова милиарди са болни значи нямат никакви симптоми - т.е. не са болни и това прави процента смъртност много много малък. Тоест преместваме си го в другия крачол и продължаваме напред.
  • 18 Именно

    2 0 Отговор
    Твърде е оптимистично да са толкова.
    В момента ~0.4689% от населението е официално диагностицирано с к19. Със сигурност са много повече (с асимптомните и тези които го изкарват леко и не си правят тестове), но ако е вярно че 10% вече са го изкарали, значи че от всички пипнали вируса само 4.689% развиват сериозни симптоми ... би било много добре ако е вярно, но ме съмнява. От другите наблюдения досега % със сериозни симптоми е поне 15-20% от всички хванали вируса, което значи че по-реално да са го изкарали около 2~3%.
    Mисля неотдавна някои от най-силно засегнатите страни като Италия (където също има един град изцяло изолиран и го ползват за статистическа извадка за по-голям мащаб) - та мисля че тогава сметнаха че около 3% в Италия са изкарали к19.
    Това е доста груба сметка разбира се, но все пак мисля по-точна от "10%"
  • 19 180

    0 0 Отговор
    ама колко Данъци платихте ????
  • 20 Факти

    1 0 Отговор
    Изследване от University College в Лондон предполага, че поне 70% от случаите на COVID-19 в Обединеното кралство може да са безсимптомни. Но други проучвания казват, че действителният брой е много по-малък, тъй като фалшиво-положителни резултати при тестовете могат да доведат до неправилна диагностика на вируса.