Отидете към основна версия

4 113 14

Западни медии: Браво, Китай!

  • китай-
  • ваксина

На 8 октомври Пекин подписа споразумение с Глобалния алианс за ваксини и имунизации, с което официално се присъедини към глобалния план за ваксиниране срещу новия коронаврус

Снимка: Shutterstock

На 8 октомври Китай подписа споразумение с Глобалния алианс за ваксини и имунизации, с което Пекин официално се присъедини към глобалния план за ваксиниране срещу новия коронаврус (COVAX), предава Радио Китай.

Участието на Китай в програмата привлече вниманието от редица западни медии.

Британският вестник „Гардиън“ пише, че китайското участие ще даде повече увереност в международното сътрудничество срещу пандемията и същевременно ще повиши имиджа на страната.

Ройтерс счита, че присъединяването на Китай ще даде силен тласък на развитието на плана по целия свят.

В статия на „Уошингтън поуст“ се казва, че Пекин е предприел ефективни антиепидемични мерки в страната и е подарил голямо количество помощни материали на други страни, което видимо повиши имиджа на държавата. Участието на Китай в плана показва решимостта на Пекин да си сътрудничи с международната общност.

В статия на страницата на Блумбърг се посочва, че Пекин отдавна е дал сигнал за включването си в плана и е запълнил празното лидерско място в световното здравеопазване след оттеглянето на САЩ от Световната здравна организация.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.

Свързани новини