Last news in Fakti

11 Октомври, 2020 13:32 4 106 14

Западни медии: Браво, Китай!

  • китай-
  • ваксина

На 8 октомври Пекин подписа споразумение с Глобалния алианс за ваксини и имунизации, с което официално се присъедини към глобалния план за ваксиниране срещу новия коронаврус

Западни медии: Браво, Китай! - 1
Снимка: Shutterstock

На 8 октомври Китай подписа споразумение с Глобалния алианс за ваксини и имунизации, с което Пекин официално се присъедини към глобалния план за ваксиниране срещу новия коронаврус (COVAX), предава Радио Китай.

Участието на Китай в програмата привлече вниманието от редица западни медии.

Британският вестник „Гардиън“ пише, че китайското участие ще даде повече увереност в международното сътрудничество срещу пандемията и същевременно ще повиши имиджа на страната.

Ройтерс счита, че присъединяването на Китай ще даде силен тласък на развитието на плана по целия свят.

В статия на „Уошингтън поуст“ се казва, че Пекин е предприел ефективни антиепидемични мерки в страната и е подарил голямо количество помощни материали на други страни, което видимо повиши имиджа на държавата. Участието на Китай в плана показва решимостта на Пекин да си сътрудничи с международната общност.

В статия на страницата на Блумбърг се посочва, че Пекин отдавна е дал сигнал за включването си в плана и е запълнил празното лидерско място в световното здравеопазване след оттеглянето на САЩ от Световната здравна организация.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гоуст

    7 0 Отговор
    Мноу цензора тука
  • 4 Обективен

    21 0 Отговор
    Това означава, че крупните корпорации на Запад и китайските комунисти, са абсолютни съюзници....

    Коментиран от #7

  • 5 Западен китаец

    13 17 Отговор
    Западните медии се полудели, Китай зарази целия свят и сега му благодарят, че щял да помага за ваксина. Целта на Китай винаги е била да краде високи технологии и да ки копира и развива.
    Китай трябва да си плати .

    Коментиран от #8

  • 6 Novus Ordo Seclorum

    22 1 Отговор
    Глобален план за ваксиниране, официално? И ни го пускате тук ей така лекичко, все едно е нормално,а? За свободата иначе се борим тук като даряваме за сайта ви?
  • 7 Те са едно и също

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Обективен":

    Корпоратизъм или клмунузъм е все едно.И двете унищожават средната класа,независимите предприемачи и индивидуалността.Две страни на една и съща монета.
  • 8 Гоуст

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Западен китаец":

    Нормално западният модел се крепи на повече продажби а Китай са огромен пазар тоест запада иска да продава там а това става само ако се мазниш
  • 9 Васил

    7 5 Отговор
    На Китай трябва да се наложат санкции заради пускането на заразата.
  • 10 sk4kw

    9 0 Отговор
    Значи си има сговор за "задължително" ваксиниране и се работи много яко в тая посока. Видно е, че управляващите елити по цял свят играят заедно и дори бързат с тия ваксинации, конвенции и пр. Изглежда се гони някакъв срок и няма да се спрат пред нищо. Явно "конспиративните" теории се оказват не чак толкова конспиративни, а човечеството не го чака нищо добро. То винаги е било така, но до сега никога не са се стрували толкова пари, респективно власт в ръжете на единици. Както и никога не са били толкова напреднали технологиите, което никак не е добре.
    Мрачни векове предстоят, ако Човечеството не окаже отпор. Но то едва ли ще окаже, понеже 9/10 от него са зомбирани, и продават свободите си за айфончета и банани.

    Коментиран от #13

  • 11 Сандо

    11 0 Отговор
    Значи за китайската ваксина само хвалби,за руската - само ругатни.Има нещо,което крият от простосмъртните.
  • 12 Диди

    8 0 Отговор
    Вирус има.Това е факт.Не се обсъжда как и защо има вирус. Моето мнение е ,че вирусът е умишлено пуснат,с цел намаляване на човеците живеещи на Земята.
  • 13 един от стадото

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "sk4kw":

    то поне да им подаряваха айфоните, те им ги продават. Сами си купуваме въжето, с което ни бесят. Неофициални подслушвателни джаджи , направо легални, сочещи и постоянната ти локация къде си. Не им стига това, народа не му пука какво говори в ''трубката'', контролът се изплъзва, минават на план Б- здравето. Там се замисляш, не е шега работа. Не отричам напълно вируса, но там е най- гадното. Колкото го има, толкова и го няма. В коя категория ще попаднеш зависи вече от здравето ти и късмета.. Последен вариант, чип, сложен още при раждането одобрен от Министерството на здравеопазването по препоръка на ония. Той вече ще е без пари, на келепир сме все пак..
  • 14 Гали

    1 1 Отговор
    Това показва само едно:Запада не познава подлостта и лицемерието на китайците.
    мислех, че с тази пандемия която създадоха, това се изясни, но май още не е.
    ще ги разберете що за мръсници са, ама дано не е късно.