Отидете към основна версия

3 452 26

Парите идват! Джо Байдън се заема с коронавируса

  • сащ-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • джо байдън

Конгресът на САЩ одобри бюджета, проправяйки пътя за COVID помощта на Белия дом за 1,9 трлн. долара

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Камарата на представителите на Съединените щати прие законопроекта за бюджета, което ще проправи пътя към финансовия пакет за 1,9 трлн. долара за облекчаване на негативните последици от коронавирунсата пандемия, предложен от президента Джо Байдън.

Долната камара на американския конгрес гласува партийно и прие бюджетния план с 219 срещу 209 против. По-рано тази седмица бюджетният законопроект беше приет и от Сената на САЩ.

Одобреният законопроект определя правителствения бюджет на Конгреса за цялата година 2021 г. и също така определя бюджетните нива за периода 2022-2030 година.

Говорителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси прогнозира, че окончателното законодателство за финансовите антиковид облекчения на стойност 1,9 трлн. долара може да бъде прието от Конгреса преди 15 март, когато изтичат специалните помощи за безработица, които бяха осигурени по време на пандемията.

На срещата си в Белия дом Байдън и топ демократите заявиха, че искат да въведат масивния пакет от финансови помощи възможно най-бързо, за да се отговори на пандемията, която уби повече от 450 000 американци и остави милиони без работа.

Байдън каза, че е отворен за компромиси с републиканците, стига те да не забавят процеса.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.

Свързани новини