Отидете към основна версия

2 747 39

Срещу световната конспирация! САЩ започват разяснителна кампания за ваксините

  • сащ-
  • коронавирус-
  • ваксина

Президентът Байдън превърна имунизациите в основен свой приоритет с цел поставянето на пандемията в страната под контрол, жертвите в Съединените щати от нея са над половин милион

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Джо Байдън заяви, че администрацията започва разяснителна кампания за ваксините срещу коронавируса, съобщава Ройтерс.

Властите смятат, че може да настъпи период, в който доставките на препарати да надвишават търсенето заради колебанията на хората относно имунизациите. Байдън поясни, че в кампанията ще участват представители на всички слоеве на обществото, които да окуражават гражданите да се ваксинират.

Президентът превърна имунизациите в основен свой приоритет с цел поставянето на пандемията в страната под контрол. Жертвите в Съединените щати от нея са над половин милион.

В момента търсенето на препарати е високо, но официални представители се опасяват, че притесненията относно ваксините, особено сред представителите на малцинствата, ще забави плана за ваксиниране на голяма част от населението през следващите месеци, посочва Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 21 гласа.

Свързани новини