Отидете към основна версия

23 442 22

Нов проблем с "АстраЗенека"! Австралийският здравен министър е приет в болница след ваксинация

  • австралия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • астразенека

55-годишният Грег Хънт ще остане през нощта за наблюдение и ще получава антибиотици и вливания, заяви канцеларията му, но без да описва неговите симптоми

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Здравният министър на Австралия Грег Хънт постъпи в болница със съмнения за инфекция, два дни след като се ваксинира срещу COVID-19, предаде Ройтерс, като се позова на кабинета на министъра.

"Очаква се министърът напълно да се възстанови. Не се смята, че състоянието му е свързано с ваксината", беше посочено в изявлението.

Вчера Хънт написа в Туитър, че е бил имунизиран през уикенда с ваксината срещу COVID-19 на "АстраЗенека" - една от двете, разпространявани в Австралия, предава БТА.

55-годишният Хънт ще остане през нощта за наблюдение и получава антибиотици и вливания, заяви канцеларията му, без да описва неговите симптоми, нито да казва кога е бил приет в болница.

Хънт е третият член на австралийското правителство, получаващ лечение заради здравословни проблеми, след правосъдния министър Крисчън Портър и министъра на отбраната Линда Рейнолдс.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 44 гласа.

Свързани новини