Отидете към основна версия

6 498 15

Президент бере душа в болница с COVID-19

  • танзания-
  • коронавирус-
  • джон магуфули

Джон Магуфули, който е известен със скептицизма си за коронавируса, не се е появявал на публично място в родната Танзания от близо две седмици

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главният опозиционен лидер на Танзания Тунду Лису заяви днес, че президентът на страната Джон Магуфули, който е известен със скептицизма си за COVID-19 и не се е появявал на публично място от близо две седмици, е с коронавирус в болница в Индия в тежко състояние, предаде Ройтерс.

Лису, който загуби миналогодишните избори от Магуфули, се позова на медицински източници и на източници от службите за сигурност в Кения за твърденията си, че президентът е бил прехвърлен от болница в Кения в лечебно заведение в Индия и се намира в кома, но не предостави доказателства за думите си, предаде БТА.

Говорителите на танзанийското правителство не направиха никакви изявление през цялото време, докато се разпространяваха спекулации за здравето на 61-годишния Магуфули. Представители на кенийските и индийските власти, запитани от Ройтерс, също не пожелаха да направят никакъв коментар.

На власт от 2015 г., Магуфули, който си спечели прякора "Булдозера", бе видян за последно на публично място на 27 февруари и изглеждаше напълно здрав по време на церемония в сградата на правителството в Дар ес Салам, посочва Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 15 гласа.

Свързани новини