Last news in Fakti

11 Март, 2021 18:31 6 481 15

Президент бере душа в болница с COVID-19

  • танзания-
  • коронавирус-
  • джон магуфули

Джон Магуфули, който е известен със скептицизма си за коронавируса, не се е появявал на публично място в родната Танзания от близо две седмици

Президент бере душа в болница с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главният опозиционен лидер на Танзания Тунду Лису заяви днес, че президентът на страната Джон Магуфули, който е известен със скептицизма си за COVID-19 и не се е появявал на публично място от близо две седмици, е с коронавирус в болница в Индия в тежко състояние, предаде Ройтерс.

Лису, който загуби миналогодишните избори от Магуфули, се позова на медицински източници и на източници от службите за сигурност в Кения за твърденията си, че президентът е бил прехвърлен от болница в Кения в лечебно заведение в Индия и се намира в кома, но не предостави доказателства за думите си, предаде БТА.

Говорителите на танзанийското правителство не направиха никакви изявление през цялото време, докато се разпространяваха спекулации за здравето на 61-годишния Магуфули. Представители на кенийските и индийските власти, запитани от Ройтерс, също не пожелаха да направят никакъв коментар.

На власт от 2015 г., Магуфули, който си спечели прякора "Булдозера", бе видян за последно на публично място на 27 февруари и изглеждаше напълно здрав по време на церемония в сградата на правителството в Дар ес Салам, посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    21 8 Отговор
    Тоя симпатяга ми беше един от любимите президенти, въпреки, че си остава масон и вероятно са му казали да играе гърмяна лисица.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Путкомафани

    23 2 Отговор
    На Занзибар е, прави бунга-бунга с една група българки на тийм билдинга.

    Коментиран от #11

  • 4 Загазо Мафани

    21 3 Отговор
    Освен Ковид друг болка нема,Загазо Мафани,подпис и печат..
  • 5 УБИЙ МАНГЪР, СПАСИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ

    9 19 Отговор
    ЯВНО ТАМОШНИЯТ МАНГЪР (НЕБЕЗИЗВЕСТНИЯТ ТАНГЪР) Е НАДДЕЛЯЛ В БИЗНЕСА. САМО ЧЕ, СЕГА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА ЩЕ ГО ТРАНЖИРАТ И ЩЕ СЕ ПОЧЕРПЯТ СЪС СУПИЧКА ПО ТАНЗАНИЙСКИ. МАНГЪРА ИЗВАДИ КЪСМЕТ ЧЕ В БГ Е ЗАБРАНЕНО СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ. АМА АКО НЯКОЙ ПРЕВЪРТЯЛ ОТ МЪКА РОДНИНА ГО СРЕЩНЕ ПО ТЪМНО......
  • 6 Ковид фашизъм

    22 6 Отговор
    Стига с тези поръчкови статии. Аман от платени писачи. Опозиционния лидер на Танзания бил казал на някого си нещо ... и вече нашия "журналист" веднага статия написал да покаже на света как корона вируса застига невярващите.... Наскоро имаше подобна статия. Наскоро опозиционния лидер пак беше казал че вицепремиера на Танзания починал съвсем неочаквано - покосен от корона вирус.И той не бил вярваш,ама ей на - отишъл си млад и зелен. Влязох и проверих фактите - оказа се че " покосения " вицепремиер е починал на крехката възраст от 78 години. За стандартите на Африка , някой да доживее до 78 години е като някой в Европа да доживее до 120 . Ама както и да е - важно е да се " покаже " как невярващите падат покосени от ужасно смъртоносния грип - пардон - Коронавирус :)

    Коментиран от #7

  • 7 АМОНИКЕ ОТ НИГЕРИЯ

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ковид фашизъм":

    МИ ЗНАЧИ СКОРО В САЩ ЩЕ ИМА НОВ ПРЕЗИДЕНТ😂😂😂⏳⏳⏳
  • 8 3000

    9 2 Отговор
    от племето на бугаристан бяха там на почивка с парите на вожда Тиквонии Велики.
  • 9 Townboy

    11 1 Отговор
    Който не умре от ковид ще го довършат "ваксините". Населението на земята надхвърля 7 млрд а до няколко десетилетия ще достигне 12 млрд. "Естественият подбор" е в ход.

    Коментиран от #12

  • 10 Божо

    0 0 Отговор
    Пфффф....
  • 11 този който

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Путкомафани":

    На връх СВ. Х.. е .!.
  • 12 КПССБКП

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "Townboy":

    Той Малтус на времето писа , че ще се роди в едно село в България един излишен, непълноценен индивид. Трудно го научили да пише , защото имал ментални проблеми, породени от комунистическия му произход. Просто родата му от поколения е увредена генетически от смесването на руски алкохолно увреден ген и български с шизофрения. И понеже: "... Населението на земята надхвърля 7 млрд а до няколко десетилетия ще достигне 12 млрд., естествения подбор е в ход...." Сам ли ще освободиш земята от присъствието си или след 04.04. да ти помогнем? Имаш избор. Или скачаш от покрива на най-високата къща в селото ти, или се ваксинираш със "Спутник". Решавай.
  • 13 Чики-Рики

    4 3 Отговор
    Айде сега всички наши ,, гастрольори,, които са в Занзибар да си стоят там и ако решат да се прибират насам,не под 14,а под 40 дневна карантина да ги поставят, щото са много ,, отворени,,! Тези ,, африканските,, щамове да не би да ги пренася ,, Баба ми,, ?!
  • 14 Хахаха

    2 0 Отговор
    Кой ви каза, че изчезнаха сърдечни, онкологични и други истински болести откакто МЕДИИТЕ ПОЧНАХА ДА ШИРЯТ КОВИДА ??? Човекът е много крив, че не позволи на НСР да унищожи Танзания .... Що за израз на мисирките е "БЕРЕ ДУША"????
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.