Отидете към основна версия

2 536 27

Лондон: "АстраЗенека е безопасна". Ваксинирайте се!

  • астразенека-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • великобритания

Над десет европейски държави спряха тази седмица да използват препарата на "АстраЗенека" поради съмнения, че причинява тромби в кръвоносната система на ваксинираните

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на здравеопазването на Великобритания Мат Ханкок заяви вчера, че ваксината на "АстраЗенека" срещу Ковид-19 остава безопасна и призова хората да се ваксинират, когато бъдат поканени от здравните служби в страната, предаде Ройтерс.

"Знаем, че ваксината "Оксфорд/АстраЗенека" сега спасява живот в Обединеното кралство. Така че когато ви се обадят, приемете ваксината", каза той в изявление за електронните медии.

Над десет европейски държави спряха тази седмица да използват препарата на "АстраЗенека" поради съмнения, че причинява тромби в кръвоносната система на ваксинираните, предава БТА.

Лекарственият регулатор в Австралия обяви днес, че прилагането на "АстраЗенека" страната ще продължи, след като са били проучени доказателствата за евентуални рискове.

"Няма признаци, че това ще спре използването на оксфордската ваксина в Австралия", каза по австралийската телевизия Джон Скерит, директор на националната администрация за терапевтични материали.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.

Свързани новини