Last news in Fakti

17 Март, 2021 13:15 2 031 3

Южна Корея продължава ваксинацията с "АстраЗенека"

  • астразенека-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • южна корея

В Сеул ще задължат да се тестват всички чуждестранни работници и техните работодатели

Южна Корея продължава ваксинацията с "АстраЗенека" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Властите на Южна Корея ще продължат да използват в страната ваксината срещу коронавирус на компанията "АстраЗенека", предаде агенция ТАСС, като се позова на Националната агенция за контрол и профилактика на заболяванията. Новината идва на фона на решението на редица европейски страни временно да прекратят ваксинацията с препарата.

В съобщението на агенцията се отбелязва, че не са били открити връзки между ваксинацията с продукта на „АстраЗенека“ и образуването на тромби при пациентите.

По-рано властите в Южна Корея разрешиха използването на ваксината на "АстраЗенека" и при хора над 65-годишна възраст.

Столицата на Южна Корея разпорежда тестване за коронавирус на всички чуждестранни работници

Същевременно беше съобщено, че в южнокорейската столица Сеул днес ще бъде издадена 15-дневна административна заповед стотици хиляди чуждестранни работници и техните работодатели да бъдат тествани за коронавирус, а за неспазване на разпоредбата се предвиждат глоби в размер на хиляди долари. Това предаде Ройтерс, като цитира представители на властите.

Ще се тестват работодателите на поне един чуждестранен работник, както и чуждестранните работници.

Решението се взема въпреки критиките срещу подобна политика в съседен на Сеул регион, която беше определена като ксенофобска и дискриминационна, отбелязва БТА.

Властите в азиатската страна казаха, че мярката се предприема с цел да се ограничи разпространението на коронавируса.

Според Южна Корея заразяванията сред чуждестранните работници са високорискова ситуация.

По данни от декември 2020 г. в Сеул е имало 242 623 регистрирани чуждестранни работници, казва министерството на правосъдието. Но служители от градската управа изчисляват, че реалният им брой може да е около 390 000.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asd

    3 4 Отговор
    Явно хората които са ваксинирани са поставяни под наблюдение и се избягват страничните ефекти/алергичните реакции.

    То това да не е само да те убодат и "ае бегай".
  • 2 месру

    7 0 Отговор
    Ваксиниран съм с тази ваксина, вече 6-ти ден без проблеми!
  • 3 Шайка

    2 2 Отговор
    Стайков, когато пишеш статуя, поне пиши нещо! А не дрънканици. Колко населние е Южна Корея? Колко са миналите Ковид до сега? Колко смъртни случай имат до сега? От кога се ваксинират и процент съотношение на видовете ваксини! Само с бля бля като статия - не става.