Отидете към основна версия

2 100 18

Над 20 милиона ваксини са поставени в Турция

  • турция-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • истанбул

При съседите тече усилена ваксинация

Снимка: БГНЕС/ EPA

Над 20 милиона дози ваксини срещу коронавирус са поставени до този момент в Турция, съобщи "Хюриет дейли нюз", цитирайки данни на министерството на здравеопазването.

Над 12,2 милиона души са с поставена първа доза, а 7,79 милиона души вече са с две дози от ваксината. В мегаполиса Истанбул, в който живеят около една пета от турските граждани, са били ваксинирани 3,17 милиона души (1,97 млн. са с първа доза и 1,2 млн. са с две дози).

На второ място по брой поставени ваксини срещу COVID-19 е столицата Анкара, където са ваксинирани 1,59 млн. души. Масовата ваксинация срещу коронавируса в Турция започна на 14 януари. Първите ваксинирани бяха медиците и високопоставени правителствени представители. На фона на ваксинациите, турската полиция провежда масови проверки дали се спазват ограничителните мерки в страната.

Във всички 81 провинции на страната се извършат проверки от полицаите, а особено в големите градове гражданите пренебрегват вечерния час и наложените забрани. Те не важат за чуждестранните посетители. През уикенда масово в цялата страна се извършваха проверки, пише "Хюриет дейли нюз". Само в Истнабул 20 000 полицаи и жандармеристи проверяваха дали се спазват ограниченията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини