Отидете към основна версия

2 263 26

Спешна операция! Спасиха от сигурна смърт 250 мигранти край Канарските острови

  • мигранти-
  • африка-
  • бежанци-
  • тенерифе-
  • магреб

Това е поредното нашествие на африканци към Испания, при което за спасението им са мобилизирани всички гранични лодки, хеликоптери на военно-въздушните сили и части на Националната гвардия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Около 250 имигранти са били спасени в късния следобед вчера във водите близо до Канарските острови. Сред тях е имало много непълнолетни, а едно дете е закарано в тежко състояние в болницата в Тенерифе.

В първата лодка, която е засечена през деня е имало 35 души. Те са забелязани от търговски кораб на повече от 100 километра от Ел Йеро. Около полунощ е пристигнала втора лодка с 57 мигранти. По-късно ферибот е подал сигнал , че на юг от Тенерифе е засякъл друга лодка с 59 души, от които 33 жени, 19 мъже и 7 деца. Едното от тях по-късно е транспортирано в болница в Тенерифе в тежко здравословно състояние.

След 22 часа са открити още три лодки: две в Гран Канария и една във Фуертевентура. Втората е била надуваема и е била относително близо до пристанището Гран Тарахал. В нея са открити 34 души. Те са обяснили на службите за спешна помощ, че са плавали в морето в продължение на 21 часа.

Към полунощ спасителните екипи са мобилизирани заради други две лодки на юг от Гран Канария. В първата е имало 18 млади мъже от Магреб, а във втората по данни на фотографа, заснел спасителната акция е имало около 50 души, включително няколко жени и деца.

Това е поредното нашествие на мигранти от Африка в Испания, при което за спасението им са мобилизирани всички гранични лодки, хеликоптери на военно-въздушните сили и части на Националната гвардия и Бърза помощ.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.

Свързани новини