Отидете към основна версия

2 079 27

Дълги опашки в турските болници от желаещи да се ваксинират

  • ваксина-
  • турция-
  • коронавирус

Екипи следят за спазване на социална дистанция, а носенето на предпазни маски е задължително и граждани без маски не се обслужват

Снимка: БГНЕС/ЕРА

На фона на увеличилите се в последно време позитивни случаи на коронавирус в Турция /на 9 август здравните власти съобщиха за нови 23 731 случая на заразени и 117 жертви за деня - б.а/, се увеличи и напливът в болничните заведения от желаещи да се ваксинират.

Според здравните власти турските граждани предпочитат да се ваксинират с ваксината "Пфайзер/Бионтех". В болничните заведения се предлага и китайска ваксина Синовак. Изборът става по желание на съответния гражданин, който попълва специален формуляр с данните и коя поредна доза ще му се постави.

Местни медии от Анталия съобщиха, че няколко метрова опашка се е натрупала днес от чакащи да се ваксинират граждани в коридорите на учебно-изследователската /държавна/ болница в града пред кабинетите за ваксиниране.

Въпреки че явяването за ваксиниране става според предварителна онлайн заявка, на която се фиксира час за явяване, практически поради наплива се налага гражданите да чакат най-малко половин час, посочи отговорен представител на болницата.

В същото време екипи следят за спазване на социална дистанция, а носенето на предпазни маски е задължително и граждани без маски не се обслужват.

Дежурни полицаи следят, за да няма инциденти.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 17 гласа.

Свързани новини