Last news in Fakti

10 Август, 2021 19:10 1 739 35

Испански болници търсят 250 доброволци за изпитване на ваксина срещу СПИН

  • спин-
  • ваксина-
  • испания

В момента над 37 милиона са заразените по света, а над 33 милиона вече са починали

Испански болници търсят 250 доброволци за изпитване на ваксина срещу СПИН - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Испания всяка година се диагностицират над 3000 нови случая на ХИВ-позитивни, а в световен мащаб - над 1 милион и половина. Годишно почиват близо 690 000 души от свързани с вируса болести, а останалите има шанс да оцелеят само ако живеят в развитите държави.

На фона на всичко това няколко испански болници не могат да намерят доброволци за участие в клинични изпитвания на ваксина срещу СПИН.

40 години след първия официално регистриран случая на СПИН в Лос Анджелис, ваксина срещу ХИВ-вируса все още няма, но има световно проучване във финална фаза, което се очаква да даде резултати до няколко месеца.

Испания участва в него и за целта трябва да набере 250 доброволци, които ще са част от 3 800 тествани граждани на осем държави. Търсят се хомосексуални мъже на възраст между 18 и 60 години, за да се включат в проучването, което се провежда в различни болници в Мадрид, Барселона, Кордоба и Валенсия.

"Проблемът е, че всички, които се явяват, смятат, че ще бъдат заразени с ХИВ-вируса и е трудно да ги убедим, че това няма да се случи", казва Висенте Естрада от болница Сан Карлос в Мадрид.

"Мозайка" е името на проучването, което може да завърши с одобрението на първата в света ваксина срещу СПИН. Тя се разработва от Janssen на Johnson & Johnson и се състои от четири дози, разпределени за 12 месеца.

В момента над 37 милиона са заразените по света, а над 33 милиона вече са починали. В Испания по данни на Министерството на здравеопазването между 140 000 и 170 000 души живеят с вируса, от които почти всеки пети е недиагностициран.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    11 3 Отговор
    Помията продължава да ни залива, а колко са починалите от обикновенния грип, или няма такива

    Коментиран от #25

  • 2 Верно ли

    8 2 Отговор
    Да позная - РНК ваксина???

    Коментиран от #34

  • 3 мислещ

    6 2 Отговор
    И как точно се изпитва ваксина срещу спин? Трябва да пробват да те заразят, за да видят дали е успешна. Ама либтарди колкото щеш, 100% ще се намерят достатъчно луди и за това.

    Коментиран от #26

  • 4 Fen

    8 0 Отговор
    Е кво са 33 милиона умрели от СПИН пред 3 милиона от коронавирус !

    Коментиран от #7

  • 5 Рошко

    5 1 Отговор
    Аз вече по инерция като чуя за ваксина, и само за ковид мисля, пък то било за спин и сега къв е извода по добре ковид отколкото спин
  • 6 Варненец

    8 2 Отговор
    А стига бе, къде отиде короната? Ще ви дърпат ушите :)
  • 7 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Fen":

    Така е едните за 40 години другите само за една.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Варненец

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Ти не се пъни толкова, никой не знае, дали са умрели от измислен вирус или от паника и насаждане на пландемия. Папая теста го знаем. Аз лично познавах хора, починали от инсулт и други заболявания, приписани на измисления вирус, само заради скъпата пътека. Ковидиот, такъв.

    Коментиран от #9

  • 9 Да ти го напиша

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Варненец":

    Ами ти си Ковидидиот от Владисливово . Моля, не пиши че си от Варна . И сега всички да си ходете от дето сте дошли .

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Варненец

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Да ти го напиша":

    Да ти го напиша и аз, дали съм от владиславово, няма значение, на теб мозъка ти е от максуда. Колкото и да се напъваш, след като си се боцнал, само куришка ще излече от теб. Между другото, имам абонамент за синя зона, как мислиш, дали съм от владиславово?

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Да ти го напиша

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Варненец":

    Ти какъв варненец си ти,поредния селянин от Кайсиева или Владисливово . Хайде селянче на каруцата и по черния път към селото . И да попитам родителската ти още ли работи на Харамията до Преселци 😁
  • 13 Да ти го напиша

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Варненец":

    От гръцката махала . А ти си поредния селянин . И за твое учудване ,не живея в Бг от много години . Но ти май живееш в Максуда ,че Варна е малка за селяни прости

    Коментиран от #15

  • 14 Аз да пиша

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Варненец":

    Те всички така казват ,че живеят в синя зона . Но уви не си е тръгнало селото от тях .

    Коментиран от #16

  • 15 Варненец

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Да ти го напиша":

    Виждам, ти си максудски представител, на новата немско-българска общност, дето си идва лятото, да си покаже новото беенве, купено с даряването на органи :) Смешник.

    Коментиран от #20

  • 16 Варненец

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Аз да пиша":

    Селото не си е тръгнало от вас, новоизлюпените арийци, дето си идвате да си правите зъбите тук :) Изкарвам повече от вас, тук, отколкото вие там. Завиждайте :)

    Коментиран от #19

  • 17 ЕВРО НЮЗ

    2 1 Отговор
    😂😂😂😂 ЛОКДАУН, ВСИЧКИ ПОЕДИНИЧНО В МАЗЕТА, ТАВАНИ И ГАРАЖИ.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Да ти го напиша

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Варненец":

    Така си мислиш , за разлика от теб аз нямам село и моя род никога не е живял на село . И си ги оправям зъбите където живея . Вземаш пари -социални
  • 20 Да ти го напиша

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Варненец":

    Не живея в Германия само,живея в друга страна . И не си продавам органите. Леле завистлив селянин .
  • 21 cofid

    3 1 Отговор
    БИИТЕ ГИ НА КОВИДИОТИТЕ ТЕ НЯМА И ДА РАЗБЕРАТ !
  • 22 Просветен илюминат

    2 2 Отговор
    Какво е общото между СПИН и Ковид?
    И за двата вируса се каза от известни специалисти,че няма изолиран вирус и се предлага сериозна парична награда за този,който покаже изолиран вируса.
    По време на СПИН и Ковид болните хора от други болести не получават адекватно лечение и умират.
    Светът изтрещява с всеки изминал ден,хората още повече.
    Нормално ли е в един такъв момент да излизат ваксини и едва ли не те да бъдат спасението за здравето ви?
    Ако здравето е в аптеката защо толкова болни хора всеки ден и смъртността е толкова голяма?
    Като вярвате,че трябва да се ваксинирате и е добре за здравето ви,можете да обиколите погребалните агенции и да научите от първа ръка на каква възраст са най-често погребаните хора,а не да четете по разни сайтове където всичко е манипулирано и контролирано.
    Оглеждайте и некролозите по улиците и си вадете изводи.
    Невежеството е богатство за тарикатите.

    Коментиран от #27

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 бай Даньо

    1 0 Отговор
    Другари досещате се правилно. Ваксината срещу Спин, ако изобщо се измисли, ще дойде от РНК технологията. За Ганчо няма значение защото то него никой за нищо не го еbава та и спин не го фаща...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Просветен илюминат

    0 2 Отговор
    Ще се съгласите ли с твърдението, че опасният вирус на СПИН също е само виртуален?



    Не само аз твърдя, че т.нар. ХИВ вирус на СПИН никога не е бил научно доказан, но само се казва, че е доказан на базата на консенсус. Министърът на здравеопазването Ула Шмид, писа на 5 януари 2004 г. до един от членовете на Конгреса, Рудолф Краус: „Разбира се човешкият имунодефицитен вирус се смята за научно доказан, съгласно международен научен консенсус. Днес германските здравни власти вече не твърдят, че всеки т.нар. вирусен причинител на заболяване е бил точно доказан, след като гражданите в продължение на няколко години имаха възможност отново и отново да питат за научно доказателство относно съществуването на вируси, причиняващи заболявания. След един продължителен процес на подаване на петиции в Бундестага (германският парламент), Министерството на здравеопазването прехвърли цялата отговорност на Министерството на научните изследвания. Министерството на здравеопазването заема абсурдната позиция, че конституционно гарантираната свобода за знания възпрепятства държавата при проверяването на научни твърдения.”
  • 29 Просветен илюминат

    1 1 Отговор
    Когато започнах да правя изследвания с вируси, бе 1986, 1987 г., точно когато обществото в Германия и Европа започна да разбира за СПИН. Тъй като се предполагаше, че се причинява от вирус, аз бях автоматично определен за специалист в областта на СПИН. Отначало това беше приятно усещане. Казвах на хората, каквото чувах от медиите и телевизията и не проверявах доказателствата, защото всеки беше убеден, че СПИН е вирусно заболяване. След това чух за грешките, които Робърт Гало (американски изследовател върху рака, който пръв идентифицира ХИВ като причина за СПИН) е направил и че той е подвел обществеността относно своя първи ретровирус (ХТЛВ-1, който Гало смятал за причината за СПИН през 1982 г. преди предполагаемото му откритие на ХИВ) и че е откраднал вируса от Монтание, както и други подобни клюки.

    Коментиран от #30

  • 30 Просветен илюминат

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Просветен илюминат":

    Когато започнах да уча молекулярна генетика, вече имах някакво критично становище, така че отидох в библиотеката, за да потърся литература върху ХИВ. За моя голяма изненада открих, че когато се говори за ХИВ не се има предвид вирус. Говори се за клетъчни характеристики и активност на клетки при много специални условия. Бях доста силно шокиран. Мислех си: „Добре, аз нямам достатъчно опит. Трябва да съм пропуснал нещо. От друга страна, онези хора са абсолютно сигурни.” Освен това се страхувах, че говорейки по тази тема с приятели или дори със семейството ми, те ще си помислят, че това е пълна лудост. Така че, дълго време изучавах вирусология – от края до началото и от началото до края – за да съм абсолютно сигурен, че такова нещо като ХИВ няма. А за мен това бе много лесно, защото осъзнах, че цялата група вируси, към която се смята, че принадлежи ХИВ – ретровирусите – както и други вируси, за които се смята, че са много опасни, всъщност не съществуват.

    Коментиран от #31

  • 31 Просветен илюминат

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Просветен илюминат":

    Значи е било само в основата на това тълкуване, щом сте заключили, че това нещо, наречено ХИВ, което се смята за „ХИВ вирус” и се предполага, че е заразен, подобно на други вируси, които са утвърдени патогени, всъщност изобразява един феномен в тялото. Как бихте го описали и защо сте толкова сигурен в него?



    Д-р Ланка: Чудех се каква е била ролята на вирусите за еволюцията, защото не изглеждаше да имат някаква функция, освен да бъдат много опасни и да убиват други клетки. Затова се обърнах към еволюционната биология и открих, че първата жива генетична молекула е била РНК, а по-късно се е появила ДНК. Всеки един от нашите геноми, както и на висшите растения и животните, е продукт на така нареченото обратно копиране – РНК се презаписва в ДНК. Но аз вече бях осъзнал, че разбиранията на молекулярната генетика са доста доктринални.



    В началото на 60-те години (на 20 век) се появи основният принцип на молекулярната генетика, който се подкрепя дори и днес и който е абсурден. Принципът твърди, че ДНК функционира по един неизменен начин; ДНК изработва РНК; РНК не може да бъде презаписана обратно в ДНК; РНК съществува само на базата на ДНК. Това беше и е основата на основния принцип на молекулярната генетика.

    Коментиран от #32

  • 32 Просветен илюминат

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "Просветен илюминат":

    Открих, че този начин на мислене е следствие от изследване, финансирано от зърнопроизводителната индустрия на САЩ и така цялото съществуващо знание – а именно това на цитогенетиката преди Втората световна война – бива просто подтискано или дори оклеветявано като „мързелива наука”, защото се е осъществявала предимно в Европа. Този вид наука успешно доказва, че генетичният материал не е стабилен. Той е обект на промяна, което означава, че генетичният материал е обратно копиращ се – движи се и в двете посоки.



    Това изследване доказва още, че вътре в клетката има голямо количество генетичен материал, дори повече отколкото в ядрото. Но тъй като молекулярната генетика и молекулярната биология са всъщност основани от физици, които смятат, че могат да обяснят цялата структура на атома само като се съсредоточат върху ядрото, когато навлязоха в биологията, те направиха същата грешка – фокусираха се само върху ядрото на клетката и твърдяха, че то е отговорно за всичко (как е започнал животът, как се управлява и т.н.). Това е абсурдно, защото те пренебрегнаха същността на живота – образуването на енергия.
  • 33 Просветен илюминат

    0 1 Отговор
    И така, какъв е крайният отговор на въпроса „Какво е СПИН”?



    Д-р Ланка: СПИН е енергийно-дефицитен проблем. Терминът „СПИН” е напълно заблуждаващ, защото няма нищо общо с имунния дефект или имунната недостатъчност. Съвсем ясно е, че се касае за енергийна недостатъчност, така че терминът „СПИН” трябва да се замести от термина „СПЕН” – синдром на придобита енергийна недостатъчност, а ние ще запазим понятието „СПИН” само за синдром на придобита интелектуална недостатъчност. СПЕН има рационална основа и е лечим. Има много възможни ефикасни лечебни методи, които да възстановят повредите, причинени от интоксикацията или липсата на кислород на всички възможни нива.
  • 34 ARGON

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Верно ли":

    Ваксината е био-оръжие за ликвидиране на наивниците
  • 35 Бодак

    1 0 Отговор
    В книгата си Забранените лекарства които лекуват, Марко Пицути описва и за далаверата СПИН. Голяма част от лекарското съсловие отхвърля такова нещо. Точно в Испания един от лекарите несъгласни с легендата за СПИНа прави показ. Инжектира се пред медиите с ХИВ. Не му вярват, че е било ХИВ. След около седмица той прави нов показ. Свързва с набедените за блен от СПИН много известен испанец. Пред медиите взема кръв от същия и я инжектира на себе си. Нищо му няма. След около година и нещо обяче, умира от инфаркт, при съмнителни обстоятелства -- яко здраве и никакви болежки преди това ...
Новини по държави: