Отидете към основна версия

6 635 48

Личен пример! Президентът и първата дама слагат трета ваксина

  • джо байдън-
  • ваксина-
  • коронавирус

Вчера здравните власти зад Океана съобщиха, че планират от 20 септември да предлагат на пълнолетните американци трета доза ваксина от одобрените в САЩ двудозови препарати

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Джо Байдън заяви, че той и съпругата му Джил ще получат трета доза ваксина срещу COVID-19, за да засилят имунитета си срещу коронавируса, предаде Ройтерс.

Ще си поставим подсилваща доза, каза Байдън в записано вчера и излъчено днес интервю за телевизия "Ей Би Си нюз", предаде БТА.

Вчера американските здравни власти съобщиха, че планират от 20 септември да предлагат на пълнолетните американци трета доза ваксина от одобрените в САЩ двудозови препарати.

Програмата за подсилваща ("бустерна") доза ще започне в момент, когато милиони американци са имунизирани само с първа доза, а много хора по света още чакат доставка на ваксина.

Седемдесет и осем годишният Байдън отбеляза, че той и съпругата му са получили първа доза от ваксината на "Пфайзер"/ "Бионтех" още през декември миналата година, когато ваксинационната кампания в САЩ беше в началото си.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 40 гласа.

Свързани новини