Last news in Fakti

20 Август, 2021 14:55 1 723 16

Нова Зеландия регистрира 11 нови случая и удължава COVID блокадата

  • нова зеландия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Мярката е наложена за първи път на 17 август, след като страната регистрира първия си локално предаден случай на коронавирус от февруари насам

Нова Зеландия регистрира 11 нови случая и удължава COVID блокадата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви в петък, че затварянето в цялата страна ще бъде удължено до 24 август, докато за Окланд може да се удължи още повече.

Мярката е наложена за първи път на 17 август, след като страната регистрира първия си локално предаден случай на COVID-19 от февруари насам.

В петък в Нова Зеландия бяха регистрирани 11 нови местни случая.

"Все още чакаме да бъдат върнати голям брой тестове, които ще ни помогнат да разберем степента на това огнище", каза Ардерн, но добави, че страната е "в разумна позиция за този етап от огнището".

Тя обаче предупреди, че "това ни казва, че трябва да продължим да бъдем предпазливи и че се нуждаем от повече време, преди да имаме пълната картина".


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    22 5 Отговор
    Вижте тези не особенно умни хора как от 11 случая арестуват населението си. Смятайте какво ни чака тук, ако такива нещастници ни управляват. Е, и народът има значение. Явно, все пак, не сме най-овчият народ.

    Коментиран от #12

  • 2 Леле

    10 3 Отговор
    Аууууу, цели 11 души заразени? Тия са много зле, направо са за оплакване. Пък ние с 1357 за 24 часа не се оплакваме. На кой му дреме за нас? Важно е хвъркатия да гепи и втория мандат.

    Коментиран от #6, #10

  • 3 кьорфишек

    3 13 Отговор
    Джасинда,ела в бг да видиш тукашните малоумници,а ти говориш за 11 слуая!!!!!!!!!!!!
  • 4 КОКО

    14 4 Отговор
    Тая е Луда за връзване! По-малко от 100 случая за Седмица на 5 милиона население?! Я тествайте и за Сезонен Грип, та да видим разликата! НЕАМ НЕРВИ ВЕЧЕ!!!
  • 5 Ввв

    13 3 Отговор
    Идиоти,сър!!!
  • 6 Радев респект

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Леле":

    Ще ви скъсам
  • 7 Идиоти

    5 2 Отговор
    Аборигени
  • 8 Радев

    0 3 Отговор
    Ще ви скъсам
  • 9 Рошко

    0 4 Отговор
    В нова Зеландия прочетох същото днес и за нас, Нерде Ямбол нереде стамбул
  • 10 КОКО

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Леле":

    1357 случая, ама от 30хил. теста!
    Напъват се ЗОРЛЕМ да надува бройката! Поръчка е това, от високо! Трябва да се изпълнява!
    Наближава ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО!
  • 11 Пи4

    6 3 Отговор
    НОВОЗЕЛАНДСКА ШИЗОФРЕНИЯ!
  • 12 Да бе да

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Те са си много уми за разлика от целия останал свят. Те имат 26 починали човека от корона вирус от началото на епидемията до сега. За сметка на това ние например само за вчерашния ден имаме 27. Личи си кои са умните и кои тъпите по резултатите. Ако всички бяха постъпели като в Нова Зеландия пролетта на миналата година всичко щеше да приключи за месец и половина и пандемия нямаше да има въобще, но не това беше целта. Защо не беше всеки да се замисли сам и всичко ще си дойде на мястото.

    Коментиран от #13

  • 13 Някой

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Да бе да":

    И как си сигурен, че в двете държави се прилагат еднакви критерии за определяне на причината за смърт?
    Какво е нивото на здравните системи в двете държави?
    Какъв е здравният статус на населението в двете държави?
    Живота на колко милиона човека е негативно повлиян заради тези драконовски мерки?

    Коментиран от #15, #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Да бе да

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Някой":

    При липса на разпространение на вируса липсват и смъртни случаи от него.
    Точно това прави Нова Зеландия от самото начало тя прилага стратегията на нулево разпространение на вируса и резултата е налице. Появи ли се местен случаи се затваря абсолютно всичко, за да се пресече разпространението и се тестват масово всички около положителните. Имали положителни се удължава затварянето и се правят отново тестове това се повтаря докато няма нито един положителен. След това мерките се отменят и хората си живеят живота без при тях да има корона вирус. Така постъпваха и миналото лято когато се бяха появили единични случаи на месно заразяване и много бързо овладяха ситуацията.Разбира се границите са затворени и влизането на нейна територия я допустимо единствено при основателни причини и за всеки влизащ на нейна територия има задължителна карантина в карантинен център под охрана и няколко теста преди да приключи карантината.
  • 16 Да бе да

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Някой":

    Въпроса е за колко време е повлиян живота на милионни. Две седмици под домашен арест за цялото население на една срана не са нищо в сравнение живот с години в епидемия и всички последствия от нея които отново са за абсолютно всички и са безкрайно по-пагубни в всяко едно отношение.