Отидете към основна версия

4 237 64

Важно! FDA даде пълно одобрение на COVID ваксината на Pfizer

  • сащ-
  • ваксина-
  • пфайзер-
  • коронавирус

Наличието на пълно одобрение може да доведе до нова вълна от имунизации и задължително ваксиниране с някои изключения зад Океана

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американската федерална агенция по храни и лекарства даде пълно одобрение на ваксината срещу Covid-19 на Pfizer/BioNTech.

Наличието на пълно одобрение може да доведе до нова вълна от ваксинации и задължително ваксиниране с някои изключения в страната. Работодатели като Google и Facebook вече имат изисквания за ваксиниране на служителите си, но други компании изчакват одобрението от федералните власти като една от вероятните причини е избягване на съдебни дела срещу тях.

Делта варианта на вируса продължава да допринася за скока при заболелите предимно сред неваксинираните.

В същото време според допитване на Си Би Ес 69 процента от родителите се притесняват от възможността децата им да се заразят с Covid-19 при връщането си в класните стани. Това става при започването на учебната година в някои училища. По-голямата част от родителите подкрепят идеята за носене на маски, но няма явно мнозинство по въпроса дали училищата да направят ваксинирането задължително за децата, които в момента могат да бъдат ваксинирани.

Темата за маските в класните стаи е една от най-дискутираните във щата Флорида, където днес започва дело за правото на губернатора да налага забрани за изискване на носене на маска в училище.

По време на три дневния процес също ще се разисква дали губернаторът Рон ДеСантис има право да променя решения на училища за въвеждане на носене на маски.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 29 гласа.

Свързани новини