Отидете към основна версия

3 709 44

Пентагонът разпореди: Незабавна COVID ваксинация на въоръжените сили на САЩ!

  • пентагон-
  • лойд остин-
  • ваксина-
  • коронавирус

Съобщението на министър Лойд Остин идва след пълното одобрение на FDA за ваксината Pfizer в понеделник

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин инструктира в сряда Министерството на отбраната "незабавно да започне пълна ваксинация на всички членове на въоръжените сили под ръководството на Министерството на отбраната", съобщава АП.

Министерството на отбраната публикува изявление, в което обяснява, че ваксинацията ще включва целия персонал на действаща военна служба, резерва и националната гвардия.

В изявлението не се споменава конкретен срок, но се подчертава, че Пентагонът трябва да "наложи амбициозни срокове за изпълнение".

Повече от 800 000 военнослужещи на служба са неваксинирани към момента, според АП.

Очаква се военните служби да докладват редовно за напредъка на усилията си за ваксинация. Членовете на службата ще могат да получават ваксините си в своите бази или местоназначения в чужбина.

Военните съобщават за 34 смъртни случая, според данни на Министерството на отбраната. "За да защитим тази нация, имаме нужда от здрави и готови сили".

"След внимателна консултация с медицински експерти и военно ръководство и с подкрепата на президента, аз определих, че задължителната ваксинация срещу коронавируса ... е необходима за защита на нашите сили и защитата на американския народ", пише Остин.

Пентагонът заяви по-рано този месец, че планира да наложи ваксинация срещу COVID-19 до 15 септември или веднага след като FDA даде пълно одобрение на ваксина. Съобщението в сряда от Остин идва след пълното одобрение на FDA за ваксината Pfizer в понеделник.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 22 гласа.

Свързани новини