Last news in Fakti

25 Август, 2021 22:39 22 653 129

Важно! Първа победа за задължителната COVID ваксинация в Европа

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Решението на ЕСПЧ, взето от състав от седем съдии, не предрешава последващите му решения относно допустимостта или по същество на въпросните дела

Важно! Първа победа за задължителната COVID ваксинация в Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) отхвърли искане от 672 професионални и доброволчески пожарникари срещу задължението за ваксина Covid-19 във Франция, съобщава "Франс 24".

Решението на ЕСПЧ, публикувано в сряда, 25 август, относно задължението за ваксинация е първото такова.

Искът от няколкостотин пожарникари във Франция, позоваващи се на "правото на живот" и "правото на зачитане на личния и семейния живот", "Съдът счита, че тези искания са извън обхвата на член 39 от неговите разпоредби", което позволява те да бъдат маловажни по спешна процедура, когато жалбоподателите са изложени на "реален риск от непоправими щети".

672 -те пожарникари поискаха от ЕСПЧ "да спре задължението за ваксинация", предвидено в закона от 5 август 2021 г. относно управлението на здравната криза във Франция, както и да спре "разпоредбите, предвиждащи забрана за упражняване на тяхната дейност" за тези сред тях, които не искат да се ваксинират, както и срещу "прекъсване на плащане на възнаграждението им".

Решението на ЕСПЧ, взето от състав от седем съдии, не "предрешава последващите му решения относно допустимостта или по същество на въпросните дела", уточнява Съдът.

В съобщение за пресата, в което описва съда като "основният полицай на Европа", синдикатът на пожарникарите на SD SDIS настоява в началото на август, че "не е против ваксината", а срещу задължението за ваксинация.

Това е "първото европейско решение относно задължението за ваксинация срещу Covid-19", написа в Туитър адвокатът Никола Хервие, специалист по ЕСПЧ.

Съдът, който заседава в Страсбург вече се е произнесъл по друго дело, на 8 април, срещу родители от Чехия, които отказаха да ваксинират децата си срещу детски болести. Счита, че това задължение е "необходимо в демократичното общество".

Това решение, дори и да не е свързано с ваксинацията срещу Covid-19, се счита за спирачка за антивакс движенията.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 181 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Майна

    603 37 Отговор
    Ще има кървав отпор!!! НИЩО НЕ СТЕ СПЕЧЕЛИЛИ!!!

    Коментиран от #24, #40, #52, #102, #115

  • 3 СмЕх

    331 8 Отговор
    Пуснете тази новина през деня....Не сега....
  • 4 Лост

    553 16 Отговор
    Ами да запалят съда и да оставят съдиите сами да го гасят.
  • 5 Ябадабаду

    38 313 Отговор
    Айде сега да видим къде са всички "Членове" дето коментираха тука че в съдът ще падат.... Вземи тоя "член" сега и мълчи хахахахахахаха

    Коментиран от #23

  • 6 !!!

    457 20 Отговор
    Глупости, четат закона, като дявол евангелие! Всъщност това доказва само едно ЕС е фашистка структура ! Изводите и решенията всеки да си ги прави сам! КовидВаксърите да не бързат да се радват, мача тепърва започва! Те обявиха войната, после да няма хър мър да се знае! Добра война няма и не знам, защо тръгнаха по път, който ще загубят, но ще има и много други пострадали за съжаление!

    Коментиран от #21, #43

  • 7 Анджело

    318 5 Отговор
    А някой знае ли, че застраховките живот не включват Ковид като застрахователно събитие? Какво е това????

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Анджело

    106 3 Отговор

    До коментар #7 от "Анджело":

    И няма значение ваксиниран ли си или не
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Аз....

    279 9 Отговор
    Като ви казвам че ЕС дърпа конците на всички страни членки и диктува какви мерки че чак до реклами и брошури ...всичко това идва от тях. и да си ги плюем нашите министри файда няма.Всичко се движи от там.
  • 12 ivan

    193 4 Отговор
    по съ6тество,съда е казал,4е Публикувано във факти.бг: "Съдът счита, че тези искания са извън обхвата на член 39 от неговите разпоредби,и едвали не,не е от неговия обхват на действие,това са процедурни хватки и опит за избягване на отговорност
  • 13 ЕВРО НЮЗ

    220 7 Отговор
    70 години Европа не е плувала в кръв...

    Коментиран от #128

  • 14 Важи

    11 242 Отговор
    Ммм да много съм доволен, затвориха им устните на всички "адвокати"

    Коментиран от #61

  • 15 Какво очаквате?

    325 10 Отговор
    От тези фашисти? Задължителна ваксинация може да има само в концлагери- пълно потъпкване на всички конституции, пълно потъпкване на кодекса Нюрнберг с насилствените медицински експерименти на нацистите, превръщането на хората в експериментни мишки на частни криминални Фарма картели от типа на престъпници и мошеници като Фаучи и Бил Гейтс! Президентите в ЕС налагат диктатура и ограничение на елементарни човешки права каквито нямат право да нарушават под какъвто и да е предлог+ ако ще бомби да падат наоколо тези утр.....к и не могат да решават кой какви лечения да приема - да добавим че насилствената медицинска манипулация е тежко криминално престъпление, както и изнудването за такава, шантажа и др. / Виж. Кодекс Нюрнберг/ който именно за това е създаден - за защита на населението от такива диктатори! Президентите работещи срещу народа си за частни фармацевтични картели и лишаващи населението от препитание и медицинска помощ поради отказа за изпълнение на незаконни "нареждания" следва да бъдат съдени от нов Нюрнберг,!
  • 16 !!!!

    221 7 Отговор
    Пожарникарите да заредят в цистерните бензин вместо вода и да запалят съда и държавните сгради. Постепенно ще принуждават всички професии да се ваксинират.
  • 17 Майна

    192 11 Отговор
    Това пишат в САЩ..,,Бъдете готови за всички възможности: Тотален финансов колапс, гражданска война, отцепване, военно военно положение, нахлуване на войските на ООН, срутване на линиите за доставка, сценарии на мрежата и др. Всеки, който не е подготвен, е изложен на риск да не оцелее през следващите 18 месеца. И всеки, който приема инжекции с биологично оръжие с протеини с шипове, вероятно вече е изчезнал, освен ако не преследва много специфични хранителни стратегии за блокиране на протеина с шипове.

    Коментиран от #108

  • 18 По скоро връщане към феодализма........

    219 6 Отговор
    Пълно потъпкване на човешките права от бюрократите в ЕС и опит за налагане на нео-феодална диктатура с концлагери, каквато няма дори в комунистически Китай!
  • 19 Положението е зле

    324 7 Отговор
    Властите в някои държави вече не се крият, че въобще не ги интересува болен ли си, здрав ли си, жив ли си, умрял ли си. Важното е да се ваксинираш. Това няма да свърши добре.
  • 20 5567

    269 7 Отговор
    До тук с правата на човека във Франция.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Абе...

    279 9 Отговор
    За да се отървем от тоя фашизъм трябва да излезем от ЕС.Иначе ще ни хакнат чиповете и маркировките.Голямото зло идва от там.Малко хора го разбират...повечето си мислят че ЕС помага и защитава човешките права.Да.... ама ...само на гейовете и траверсите

    Коментиран от #29, #89

  • 23 Gost

    173 5 Отговор

    До коментар #5 от "Ябадабаду":

    Аз ти давам и моята ваксина да си я бучнеш някъде! Ще се справя и без ваксина …. след теб!
  • 24 РЗС

    41 113 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    и ще отпорваш тука по форумите както винаги нали?Клавиатурни писатели, 500 години кървав отпор не е имало под османско робство сега ще има срещу някакви ваксини. Слушали сме ги тези много много пъти. И срещу бойковото управление, и срещу иван костовото и срещу виденовото и срещу царя и срещу всичките, нищо не правите, а само си пишете тука. Задължителна игла за всички до лятото до година или се хвърлям у дунава, ако не стане!

    Коментиран от #26

  • 25 Жозеф

    8 29 Отговор

    До коментар #21 от "Хадук":

    Много точно обяснение!
  • 26 Майна

    108 13 Отговор

    До коментар #24 от "РЗС":

    Недей замърсява Дунава и без това явно си..удавник

    Коментиран от #36

  • 27 Война е

    148 2 Отговор

    До коментар #21 от "Хадук":

    Само че е по модерния начин без пушки и бомби.Войните за какво се водят?- за поробване на хора.Ти сляп ли си или не разбираш на къде вървят нещата.

    Коментиран от #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Абе абе

    48 127 Отговор

    До коментар #22 от "Абе...":

    Като излезеш от EU какво ще ядеш? Ние вече не произвеждаме. Не виждаш ли, че в магазина всичко е внос. Без европейските средства ще колабира държавата. Ние не можем да се издържаме сами. Късно е вече...Осемдесет и девета тръгнахме по пътя на компрадорска колониална територия.

    Коментиран от #30, #33, #57, #116

  • 30 Майна

    144 3 Отговор

    До коментар #29 от "Абе абе":

    Човек може да се изхранва ако работи, ще се наложи да се работи , трудно ти е това да разбереш пък камо ли да го правиш..
  • 31 Хайдук

    17 59 Отговор

    До коментар #27 от "Война е":

    Когато от една година се мятат тежки думи като, метеж, война, раздаване на правосъдие... Какво е.... Не говоря само за ковид(да лъжат с бройките да лъжат и с ваксините), ама ганьо освен да си чеше потните камбани пред телевизора друго не може....месеци наред валяха приказки за съд и падане на разни неща, а то какво стана сега. Но възрожденците знаят как да цъкат минуси, това е голяма лична победа за тях ;)

    Коментиран от #37

  • 32 Ама защо изобщо изписват ....

    109 2 Отговор
    Доброволни рецепти Докторите, дайте направо насила да ви вкарват хапчета и фармацевтични вещества на Гейтс, Фаучи и останалата шайка, каквото те решават! Нещастни..........ци!
  • 33 Ами

    166 2 Отговор

    До коментар #29 от "Абе абе":

    Работи бе? Едно време как са работили хората.Нямаше внос.Ядеше чист продукт,а сега се тъпчеш със европейски боклуци.Българина не е мързелив.Ти какво да не се уплаши че ако излезем нема да можем да се оправим ли.

    Коментиран от #120

  • 34 Язе да попиитам

    51 3 Отговор
    До Толята /автора/ - а ти боцна ли се ? ..а ?
    И кво ако си .
  • 35 БАЙ Х@Й ‼️

    51 3 Отговор
    🇧🇬Ако искат да поддържат ваксинационен тонус - ще трябва всеки ден , от 01.01. до 31.12.да боцкат по 40000 души ‼️🇧🇬
  • 36 КОЙ СЕГА Е НОМЕР ЕДНО

    1 84 Отговор

    До коментар #26 от "Майна":

    МАТЕМАТИКА ВИТАНОВ Е № 1 ЕДНО 👏👏
  • 37 Виж сега

    105 2 Отговор

    До коментар #31 от "Хайдук":

    Остави ти чешенето на пръстите и ми кажи: Как се виждаш да живееш по този начин който в момента го налагат като диктатура? Чувстваш ли се свободен ? Хората са объркани..Не само Ганьовците .Няма сигурност.Утре може да измислят и нещо друго. И какво да се свием и да забравим как сме живяли преди Ковид и как живеем сега със Ковид.
  • 38 Не се самозаблуждавай с глупости........

    16 30 Отговор

    До коментар #8 от "Ами":

    Именно затова са създали толкова религии за да имат маса сценарий за всека страна! Геноцид на Българи, Гърци и Сърби е имало /които са остатъци от една Хеленистична бяла европейска раса и цивилизация - българите са леко претопени от поло-жълтите татаро-българо-аварски орди в прод. на 8 века грабежи в региона/, сега има, и готвят пореден - Китайската извънземна раса пусната на планетата за претопяване на белите хеленистични раси се планува единствено да остане написано и в Китайско-еврейската "библия" или псевдо планетарна юдейска история за затриване на антихристката бяла раса , унищожаване на флората и фауната на планетата и геноцида на всички биологични зони на планетата от извънземните окупатори зад Китайците и даващи технологии на вашите президенти за контрол над вас и разширяване на властта им!

    Коментиран от #39, #44

  • 39 ЕвроЗона

    44 4 Отговор

    До коментар #38 от "Не се самозаблуждавай с глупости........":

    Май е време да си изпиеш хапчетата!

    Коментиран от #46

  • 40 ARGON

    86 5 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Така е. Еврейски ковид-фашизъм. Във Франция живеят 600000 евреи - предостатъчно за да я колонизират.

    Коментиран от #91

  • 41 MAN

    125 1 Отговор
    ЕСПЧ ВИНАГИ Е БИЛ МАША В РЪЦЕТЕ НА СОРОСОИДИ И ЕВРЕИ. ПАРОДИЯ НА СЪД.
  • 42 хмм

    105 8 Отговор
    Вън от ЕС. Да се обърнем към Русия и Китай.
  • 43 ARGON

    137 4 Отговор

    До коментар #6 от "!!!":

    Така е. Ковид няма, защото няма изолат, според доклад на CDC в САЩ. Еврейските глобалисти прекръстиха грип на Ковид. Най-голямата юдейска измама на 21-ви век.
  • 44 Ъъъъъ

    58 3 Отговор

    До коментар #38 от "Не се самозаблуждавай с глупости........":

    Не че нещо.Всеки вярва в нещо и има собствени теории,но само за едно ще се съглася с теб.Технологията изведнъж рязко дръпна напред.Там не е намесен човешки ум.Потвърдено е и от Обама.
  • 45 ivan

    59 3 Отговор

    До коментар #21 от "Хадук":

    ахахахах и какво според теб става в действителност,явно за теб реалноста е каквото дават по новините,жалка картинка,истинските процеси вървят тайно в пълно медийно затъмнение в по4ти цял свят,добре 4е е нета,да нау4им за какво иде ре4 ина4е цензурата е гарантирана,да ти кажа хаоса е гарантиран,догодина се готви световна кибер атака насо4ена главно към вси4ки видове ТЕЦ,ВЕЦ„АЕЦ и други жизненоважни структори
  • 46 Да до неотдавна.......

    48 3 Отговор

    До коментар #39 от "ЕвроЗона":

    Се пишехте много умни, тънещи в абсолютна тъма- страните Ви се унищожават по план - и те не са Африка и Южна Америка Ами Аксона САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Англия в 1 фаза и в последна в конфликт с Русия /нагласен/ предстои пълното затриване на бялата раса - афганистанци в Китай няма да вкарат а ще ги вкарат при вас, както и маса други азиатци! Зад всичко седи Китай, работещ чрез еврейските олигарси затриващи западните икономики и предаващи ресурсите в Китайски ръце- с замяна пощада от Китайската Армия в Армагедона и евакуиране в Китайски градове в момента празни.............

    Коментиран от #60

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Втора победа......

    100 1 Отговор
    Ще е затварянето в затвори на "неваксинирани", трета ще е - насилственото експериментиране с тях с препарати на Бил Гейтс в концлагери , вървим все по утъпканите пътеки на Адолф и подобни радетели за благото на човечеството нъл тъй?!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Карло

    67 4 Отговор
    Пример за контра-действия:
    1.Отказ от ваксинация.
    2.Недоброволно напускане на работа.
    3.Закупуване на Стек кибрит - 50 ст. 700 Юнака.
    4.Сърцето камък , очите пламък.
    5.Аднибул морков , иглата не пръска достатъчно срещу огъня.
    6.Кво праите ваксъри ?
  • 52 Някой

    39 9 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Простотията няма граници!!! Обикновено последиците са за трезво мислищите
  • 53 Менгеле

    49 9 Отговор
    Евпропейския съд за защита и продължаване на Фашизма, тероризма и Холокоста, като за целта са разпоредили да бъдат изградени Концлагери и изградени газови камери, където милиони хора и особено евреи да бъдат убиване, и като причина за това са изтъкнали, че Хитлер трябва да бъде увековечен като най-великия лидер на Запада.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Фаро

    101 4 Отговор
    Това означава само едно,че докато ние българите сме проспали възхода на един прост тулуп европейците са проспали възхода на новия фашизъм под нос си
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Кикор

    108 2 Отговор

    До коментар #29 от "Абе абе":

    Преди да влезем в ЕС да ме сме били гладни? Май като тегля чертата по-сит бях преди ЕС
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Гражданин

    108 2 Отговор
    И за какво ни е този европейски съюз?Да ходят българите по западна Европа да слугуват?Или да има целогодишно банани и друга екзотика и боклуци от къде ли не?И си затрихме тук какво ли,какво ли не?Каква е ползата от тази гнила структура?Ще ни вкарват в Европа?До сега да не сме били на луната?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Зайко Байко многознайко

    10 27 Отговор
    Предвижването на населението води до още по-масово разпространение на инфекцията! От една страна ще се заразят много хора , някои от които ще придобият имунитет а други вероятно ще умрат! Така се получава т. н. атенуиране (отслабване) на вируса и по-лесно изграждане на т.н. стаден имунитет! Как става това някои от преболедувалите продължавт да са заразоносители или заразоотделители, при следващите заразени клиничната картина няма да бъде толкова изразена но те вече ще са заразени и от по слаб по качества вирус ! Качествата които определят един биологичен агент ( вируси, рикетции, хламидии, бактерии , протозои , паразити и т.н.) са 1. ВИРУЛЕНТНОСТ. 2.ПАТОГЕННОСТ. Вирулентноста е способноста на биологичният агент да прониква и заразява своя гостоприемник (животните и хората ), патогенноста е възможност на биологичният агент да предизвиква промени в органите и структурите на гостоприемника и така да предизвиква болест или смърт на гостоприемника! За да има заразяване обаче е необходим още един компонент във веригата, и това са възприемчиви или не животни и хора , които повлияват от една страна инфекциозния процес а от друга епидемиологичния (хората) и епизоотологичния (животните) процес. За да се осъществи инфекция освен биологичен агент е нужно да има и възприемчив организъм, който по един или друг начин се бори срещу биологичния агент със своите структури и физиологични процеси (недопускане проникването чрез пропердиновата бариера, киселинноста на лигавици
  • 63 Зайко Байко многознайко

    11 26 Отговор
    киселинноста на лигавиците и кожата, лизоцимът, ексудацията, шпутума и т. н.) влезъл обаче в организма на хората и животните биологичния агент предизвиква промени в имунната система (защитната ни система) първо се образуват т.н. имуноглобулини от клас М т.н. млади антитела а по късно имуноглобулини от клас G. Количеството им и качеството им по нататък обуславят инфекциозния и патологичните процеси в гостоприемника оказвайки роля в изхода от процеса, оздравяване или смърт на гостоприемника! Уважение към проф. Мутафчийски , но да си вземе в екипа един вирусолог и епидемиолог да му обяснят тези неща! Мерките които се определят в зависимост от процесите са КАРАНТИНА и ИЗОЛАЦИЯ! Карантинират се здрави хора и животни! Изолират се вече заболели хора и животни! От строгоста на мерките зависи и забавянето или ускоряването на разпространението! Ако не ви е ясно питайте и си останете със здраве! АРХИВ ФЕВРУАРИ 2020.

    Коментиран от #68

  • 64 гост

    17 0 Отговор
    Здрасти
  • 65 БББ

    13 53 Отговор
    Ваксинирайте се,ваксината ви прави свободни.
  • 66 6Х6

    71 0 Отговор
    Фейк нюз:
    Извънредно! Нечувано! Нечовешко!
    ЕСПЧ се саморазпуска, защото вече няма човеци с права!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Копипасте

    98 1 Отговор

    До коментар #63 от "Зайко Байко многознайко":

    И сега да си припомним отново началото на представлението.
    Месец март 2020г., пред камерите се нареждат ветеринар, шефът на пожарната, полицай, математик и коремен хирург за да ни спасяват от "вирус".
    В държавата няма регистриран "случай", но градовете са затворени с КПП-та, а външните граници - отворени.
    Сценария ли ви се струва калпав или актьорите са некадърни?
  • 69 Селяк

    69 3 Отговор
    Ами тя баба ти Ванга беше предсказала, че ще дойде време когато жълтата раса ще контролира света! И ето, че дойде. Благодарение на ковид те станаха 1ва икономическа сила в света и така изместиха САЩ. Също така тя предсказа и 3та световна война която ще е на основата на биологично оръжие - ето, че и това се случва. Много не вярвам в тези неща, но като гледам всичко това се случва в момента и не ми се мисли какво ни чака. Чудя се как в такава ситуация хора се женят, създават семейства и раждат деца, какво бъдеще ги очаква тези деца? Изобщо какво бъдеще виждат тези родители за да създадат деца в днешно време?! Това което се случва е страшно! Покрай тази ваксина бавно и леко се всява страх, защото страха е най-лесното оръжие за манипулиране на хората, и след това масово контролиране на населението. Започвам да се отчайвам, че всички ще бъдем жигосани рано или късно. Когато създадоха вакината за Свинският грип, след 9 смътни случая от нея, тази ваксина беше спряна и така и не беше продължена, модифицирана или отново предложена на хората! За Ковид обаче, нещата се различни!

    Коментиран от #76

  • 70 Аферим

    63 0 Отговор
    Честита ви официализация на фашизма.
  • 71 А продажните

    60 0 Отговор
    Началници ЕС слушкат онези зад океана,та каквото кажат краварите това е.Тоя ЕС е най голямото зло..
  • 72 Дааа

    62 0 Отговор
    Чудесно, това оставя само една възножност- революция и изчистване на марионетките по начин, който ще остави трайни следи в паметта на потенциални бъдещи кандидати да ги заместят.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Тттт

    18 2 Отговор
    Нали всички щяхме да умираме вчера.
  • 75 5383

    46 0 Отговор
    Поредно потъпкване на свободата и неолиберален диктат!
    А иначе, за абортите - все едно си махаш брадавица, извратената сексуалност - висше човешко право (едва ли не задължение), евтаназии и др. "хуманности"
  • 76 Копипасте

    52 0 Отговор

    До коментар #69 от "Селяк":

    1.Контролът се създава на различни нива.
    Най-добрата манипулация е контролът на ума.
    2.Cпoрeд мeн Кoрoнa кризaтa им дaвa мaлкo въздух зa дa пeчaтaт пaри кaтo зaмaяни, кaктo oбикнoвeнo прaвят пo врeмe и cлeд вoйнa. В пocлeднитe 30 гoдини дългoвeтe нa EC и CAЩ cпрямo БВП рacтaт и тo c бързи тeмпoвe, кoeтo пoкaзвa, чe икoнoмикитe им ca дaлeч oт eфeктивнocттa зa рaзликa oт прикaзкитe им зa тoвa, кoлкo ca вeлики. Тaкa кaктo cтaнa яcнo, чe cвoбoдният пaзaр ocнoвaн нa чecтни прaвилa и кoнкурeнция ca чиcтa прoбa лaкaрдии, нa кoитo ниe ce вързaхмe. Кризaтa oт 2008 гoдинa нe e cвършилa, a aкo трябвa дa търcим някaквa зaкoнoмeрнocт c кризaтa oт 1929 гoдинa и пocлeдвaлaтa cвeтoвнa вoйнa... - Тoгaвa нeщaтa изглeждaт oщe пo- злe пoнe cпoрeд мeн.

    Коментиран от #80, #87

  • 77 Перник

    55 2 Отговор
    Когато Англия излезеот ЕС, ме беше яд на тях и ги обвинявах в предателство. Сега виждам колко прави са били. На предстоящите избори ще грасувам за тая партия, която проведе референдум занапускане на ЕС.
  • 78 Анонимен

    49 0 Отговор
    Интересно е откъде се пръкват тия милиарди /последно са около 650 милиарда щатски$/ дето леля Кристалина така щедро ги раздава назаем! Вчера пернатите крякаха, че сърбите щели да се "облажат" с 890 милиона щатски $! Но не хартиени пари а специални тиражи?! Не искам и виждам коментари, че това било много хубаво от хора незнаещи какви са лихвите по тия специални виртуални тиражи! Интересно е също с колко ще ни "облажат" нашите полит ду++давци?! Щото ще се облажат "нашите" хора, а ще ги връщаме всички данъкоплатци в държавата България?!
  • 79 вагнер

    64 0 Отговор
    война се води срещу хората по света,хора бдете !
  • 80 Селяк

    43 0 Отговор

    До коментар #76 от "Копипасте":

    След излизането на Англия от ЕС, нещата станаха още по-зле за съюза, парите много намаляха и според мен за това дават голям зор да приемат още държави за да влизат още пари вътре. Но като цяло има логика и в това което казваш, но трябва да прибавиш и стратегията за намаляването на населението която е в действие от 1974г.
  • 81 Да бе да

    31 0 Отговор
    Отхвърлени са процедурно. Тоест трябвало е да минат първо вътрешните инстанции. Битката не се е провела по същество.
  • 82 Псевдоним

    42 0 Отговор
    Ентусиазмът, с който е написано заглавието на този "материал", ще ти излезе скъпо, евтино журналистче!
  • 83 Отговор

    41 0 Отговор
    Поредното доказателство за"отстояването на правата на човека" по европейски начин с двойните стандарти на ЕС.
    Зад всички които ръководят ЕС в Брюксел стои дългата ръка на задкулисието
    Ако няко каже че ние сме избрали Фон дер Лайден ,някакъв си Мишел и някакъви си там незнайни герой много се лъже.
    Всичко това е дело на сделки на влиятелни кръгове в сянка управляващи целия свят.Новата идеология на които е пълното нулиране и начело на които е Ватикана и сатанинските католически кръгове, евреите и старите аристократични кръгове
  • 84 Сух

    48 2 Отговор
    Партия Възраждане! Нека разберем какъв е гласът на народа. Какво е това да подписваш декларация, че никой не носи отговорност ако ти се случи нещо, а то се случва(тромбози) , и го пишат в епикризата стомашни проблеми. И да те карат да се ваксинираш задължително въпреки това, ами не, не са познали.. Ако трябва, нека напуснем ЕС. Не ми дреме вече, ще защитавам живота си и този на децата ми и близките. Хората, които срещам познати и непознати и водя разговори, са на нокти. Ще избуши кончината ми се струва скоро..
  • 85 8998

    39 0 Отговор
    вън от ес не ни трябват джендър стига с тия съюзи стига са ни точили като малоумни все някой да ни води като тъпото стадо искате ли ссср искате ли дедовия накрая тъпанари чалгаря ли или плевела тиквата ако искате се надупете на американците като мръсни долни к...... народ пропаднал
  • 86 ха ха ха

    34 0 Отговор
    Ще напуснат, после ще видим пожарникарите дали никнат с дърветата...
  • 87 Мдааа

    22 0 Отговор

    До коментар #76 от "Копипасте":

    много си прав. Преди много години учехме политическа икономия на капитализма. В него учебник се казваше, че в миналото кризите са били на по-голям период от време, а сега са на много по-малък. Така гръмна френската революция с кризата "Мисисипския балон".
  • 88 Факт

    42 0 Отговор
    Ами то и през Втората Световна Война, ВСИЧКИ ЗАПОВЕДИ НА ХИТЛЕР СА БИЛИ ЗАКОННИ, ПО ЗАКОНЪТ, ПИСАН ОТ САМИЯ НЕГО!!!

    Защо имаше Нюрнберг, тогава?! Конц-лагерите са законни, няма Харта за Правата на Човека, няма Конституция, Съдът решава според заповедите на МАФИЯТА!

    Нищо ново. Просто Отрепките Психопати от Тайното Световно Правителство най-после ще се самоубият до един. Браво! :)
  • 89 Фермер

    30 1 Отговор

    До коментар #22 от "Абе...":

    На изборите трябва всички да гласуват за ПП Възраждане.
  • 90 Конаре

    24 0 Отговор
    "Победа" за фарма-фашистите.
  • 91 те отдавна

    24 0 Отговор

    До коментар #40 от "ARGON":

    са я колонизирали и дърпат конците на управляващите ги там. Евреите си отмъщават на цялата гоя заради ВСВ.ТЕРМИНЪТ GOYOM – ГОЯ означава езичник или нее-в-ре-ин, който Марсден го запазва от началото до края.-Прочетете "Тайните протоколи" , - "В протоколите никога не се казва ниe-евреите: "ще направим това“, а гласят: „гоя ще бъде накаран да мисли и да направи тези неща“. И "ПСИХОЛОГИЯТА НА МАСОНА.
    Вие не можете да си представите, как самоувереността може да доведе и най-умните гои до безсъзнателната наивност, при която твърде лесно, при най-малкия неуспех, дори с прекратяване само на аплодисментите, гоят-масон се обезкуражава и изпада в робска послушност, стига да му се обещае, че ще му се възобнови успеха."
  • 92 Крис51

    46 0 Отговор
    Този съд дали е прочел например статистическите данни от Израел? Преди няколко дни например от постъпилите над 500 души в болница, 60% са били напълно ваксинирани. Това опровергава дори тезата, че ваксинирането може да не предпазва от вируса, но осигурява, че няма да стигнеш до болница. Кои са тогава тези ползи от ваксинирането, които могат да оправдаят такава гавра с личната свобода като задължително боцкане? Утре ще ни задължат да си сложим и други неща, например чипове, в името на "общото благо". Не е конспиративна теория, за това съвсем откровено пишат в "трудовете" си хора като председателя на Световния икономически форум, например. Вземете прочетете в какъв свят ни предстои да живеем, защото очевидно нямаме думата.
  • 93 Чук и Гек

    7 3 Отговор
    Нищо не разбрах! Осъдени ли са или не!?
  • 94 незнайко

    33 4 Отговор
    Това се очакваше. Ваксинацията ще е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА в цял СВЯТ !!! По друг начин няма как да се спечелят около 400 милиарда от ваксини и ваксинация !!!

    Коментиран от #100, #109

  • 95 Пурко

    43 1 Отговор
    Само с приказки и стачки няма да стане! Тези уроди искат кръв и само кръв! Всичко друго е загуба на време!
  • 96 Кака Пена

    39 1 Отговор
    Извинете, ама това решение НЯМА НИЩО ОБЩО с така наречената ДЕМОКРАЦИЯ!!!
  • 97 доказан факт

    34 1 Отговор
    нормално решение, защото всичко е в техни ръце - политици, правителства, съдилища... Бялата мафия и банките управляват света!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Фашисти

    42 2 Отговор
    Така значи. Ама иначе Лукашенко бил диктатор, а?!?
  • 100 Така е

    26 0 Отговор

    До коментар #94 от "незнайко":

    ами от маски и тестове колко си докарват? Колко е един тест, та се правят над 20 000 за денонощие???

    Коментиран от #103

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Херострат

    27 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    ПАЛЕТЕ ТОГАВА! ПРЕЧИСТВАНЕ ЧРЕЗ ВСЕИЗГАРЯНЕ!!! Предайте ги на Бога - той да ги съди...
  • 103 100perа

    28 1 Отговор

    До коментар #100 от "Така е":

    Ми бързите антигенни тестове (лабораторни са на средна цена 20-25 лв най-малко). PCr-тестовете с отстъпка са 90 лева.
    Сметката е ясна - при 20 000 теста реално се печели около 1 милион на денонощие. Най-малко.
    Здравето си е здраве, сиренето е с пари, а печалбата за бялата мафия е Господ и Хипократ.
  • 104 100perа

    26 1 Отговор
    И защо ми изтрихте коментара? Само защото написах, че според ЕСПЧ доброволната евтаназия е позволена и допустима (Белгия, Нидерландия), а нежеланието да се ваксинираш - не. И попитах, има ли разлика в подходите на ЕСПЧ по двата въпроса и ако има - каква и защо?
    Затова ли ме изтрихте?
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Анатоли

    38 1 Отговор
    Колко безскрупулен е този журналист Анатоли Стайков да нарича в заглавието на статията си "ПОБЕДА" това, че хората ще загубят човешките си права и свободи. Срам за журналистическата професия.
  • 107 Бесен

    23 1 Отговор
    Евро ФАШИСТИ! Това отдавна не е съд, а бюро за политически поръчки, ама не са познали - резултатът накрая ще се изрази в трошене на глави, след като няма други обективни възможности
  • 108 Пешо от блока

    1 11 Отговор

    До коментар #17 от "Майна":

    Много здраво трошиш, явно събираш пари за море през септември.А може би просто не си пиеш хапчетата редовно.
  • 109 Дедо ми

    4 33 Отговор

    До коментар #94 от "незнайко":

    Ваксините са спасили милиони човешки същества.Защо ревете срещу тях, като не искате,не се ваксинирайте, оставете другите сами да решат.Доста антиваксъри от болницата смениха мнението си,за съжаление за много от тях беше твърде късно.

    Коментиран от #118

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Минджакис

    20 0 Отговор
    Снощи добарах ваксината на дедо, добра е. Вече съм безсмъртен. Наздраве!
  • 112 Хлъц

    20 0 Отговор
    Перфектно подаден" Сигнал" към всички управляващи.Не можем и при Арменския поп да се оплачем.Защото и той попада в обсега,на тази Демократична защита.Така ще бъде,докато сме се втренчили в пъпа си поединично.Кой мисли как да работи,кой да завърти нещо,друг да ваканцува,или да дивее по клубове и дискотеки,Техният План ще ни пресира.Месец след месец- защото успяха да насъскат нас самите- хипохондрици срещу инакомислещи.Докато всичко не мине през Ветеринар и иглите му.Дали има конспирация,или не- не знам.Но че са планирани печалби над трилион,е повече от ясно.Нещо в схемата се пропука,заради твърдоглавието на мнозинството във всички държави.Е,сега вече стартира Пресата.
  • 113 Просветен илюминат

    18 3 Отговор
    В Зараза ако не знаете сценария е доста добър и добре подсказва,че скоро ще се намесят и военни,нещо което в Австралия вече е факт.
    План за чипиране и тотален контрол е конспирация за вас.
    На ви една конспирация сега.
    Те и съдиите ще почнат да виждат ползата и ефекта от ваксините и да ги видим какво ще правят?
  • 114 Коста

    16 1 Отговор
    Те ви демокрация
  • 115 Този

    21 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    съд отдавна е тенденциозен и овладян от Сорос. Време е да бъде закрит.
  • 116 Да бе,да бе

    18 0 Отговор

    До коментар #29 от "Абе абе":

    То щото сега като сме в ЕС,сме цъфнали,та вързали,нали...?
  • 117 Матей

    16 0 Отговор
    Все още ли наричат демократично едно демонично общество,овладяно от демоните на злото,и се представят за благодетели.Тероризират ,насилствено ваксинират с безполезни ваксини,проверяват с фалшиви тестове,на солена цена,дърдорят като изоглавени баснословни лъжи и манипулации,борба се води по всички направления срещу свободата и свободната воля на гражданите.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Факт

    12 1 Отговор
    Още ли някой се заблуждава, че чрез жалби и съд ще променим нещо? Хората трябва да се обединят, но това няма как да стане. По-скоро масово гражданско неподчинение...но и тук се съмнявам. Партизанска ще е войната пък дано след години нещата се обърнат някак.
  • 120 Българинът вече е рядко мързелив, когато

    7 1 Отговор

    До коментар #33 от "Ами":

    става въпрос за по-тежък физически труд. Не го мързи да натиска копчетата на клавиатурата на таблета, лаптопа и най-вече на телефона. За друго младите българи особено не ги търси. Старото поколение е по-различно, но изчезва вече.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 подлеци

    18 0 Отговор
    Насила ти вкарват на теб или на детето ти експериментални ГМО отрови и буламачи с непредвидими последствия в организма. Нямаш право да отказваш, независимо, че много хора умират след процедурата, а всички уж "ваксинирани" пак се разболяват.Иначе те уволняват, оставят без работа, не те допускат никъде и преследват. Никой официално не носи отговорност за това, което са ти вкарали. Застрахователите отказват застраховка. Карат те да се подпишеш, че сам си съгласен на това безумие. Е, честито. Даже при фашизма не е било така. Честит Ви фашистки ЕС.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Селя

    7 0 Отговор
    Изрaeл изпитвa зaтруднeния дa oгрaничи cкoкa нa зaрaзeнитe c кoрoнaвируc, кaтo прeз изминaлoтo дeнoнoщиe e рeгиcтрирaл пoвeчe oт 10 000 нoвoзaрaзeни, кoeтo ce cлучвa зa първи път oт cрeдaтa нa януaри, инфoрмирa ДПA.

    Миниcтeрcтвoтo нa здрaвeoпaзвaнeтo утoчни, чe 10 001 зaрaзeни ca рeгиcтрирaни прeз пocлeднитe 24 чaca. Имa 688 тeжкo бoлни пaциeнти и oщe 25 души ca пoчинaли oт СОVID-19.

    Oт нaчaлoтo нa пaндeмиятa мaлкo пoвeчe oт 1 млн. души в cтрaнaтa c 9,4 млн. нaceлeниe ca зaрaзeни.

    Вaкcинaциятa в Изрaeл зaпoчнa прeз дeкeмври 2020 г. Пoчти 59% oт нaceлeниeтo e вaкcинирaнo c двe дoзи и пoчти 19% c три дoзи. Изрaeл рaзчитa пoчти eдинcтвeнo нa вaкcинaтa нa Pfizеr/BiоNTесh.
  • 126 гост

    6 0 Отговор
    много интересно съчетават задължение за ваксинация и демократично общество. как свободата е задължение? нали след година ще задължат хората да не говорят срещу политиците? това не е ли синоним на тоталитаризъм, а не дмокрацията?
  • 127 Обещавам ти

    1 0 Отговор
    Боклук , ако те срещна ще ти разбия главата !

    Коментиран от #129

  • 128 кукуруку

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ЕВРО НЮЗ":

    Няма и да плува!
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.