Отидете към основна версия

1 978 33

Нова Зеландия удължава строгия локдаун

  • нова зеландия-
  • джасинда ардърн-
  • ваксина-
  • коронавирус

Премиерът Ардърн каза, че ще бъдат създадени полицейски контролно-пропускателни пунктове, които да гарантират, че няма да се пътува между Окланд, Нортланд и останалата част от страната

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нова Зеландия удължи националното блокиране, предизвикано от огнището на вируса Делта до следващата седмица, но предупреди, че ограниченията ще продължат по-дълго в епицентъра на инфекцията Окланд, съобщава "Франс прес".

Вариантът Делта се появи в Окланд миналата седмица, прекратявайки шестмесечен цикъл без локално предаване, което направи Нова Зеландия една от последните зони в света, свободни от Covid.

Въпреки че днес бяха съобщени 70 нови случая, като общият им брой е 347, премиерът Джасинда Ардърн заяви, че има признаци, че епидемията скоро ще достигне своя връх, ако заповедите за стоене вкъщи не останат в сила.

"Нашата работа е да продължаваме упоритите усилия, за да огънем и след това да изравним кривата (на инфекцията)."

Ардърн каза, че националното блокиране, наложено на 17 август, сега ще продължи до 31 август.

Тя каза още, че Окланд, където са открити всички случаи освен 14, и съседният регион Нортланд, ще бъдат изправени пред поне още две седмици тежко блокиране.

Ардърн каза, че ще бъдат създадени полицейски контролно-пропускателни пунктове, които да гарантират, че няма да се пътува между Окланд, Нортланд и останалата част от страната.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 14 гласа.

Свързани новини