26 Август, 2021 20:55 7 635 19

Китай: Американското разузнаване не може да лъже света

  • китай-
  • сащ-
  • ухан-
  • коронавирус

В бъдеще глобалната работа по проследяването на произхода на вируса трябва и може да се извършва само на тази основа, а не да се започва отново и отново

Китай: Американското разузнаване не може да лъже света - 1
Снимка: shutterstock

Вчера изтече 90-дневният срок, в който президентът на САЩ Джо Байдън възложи на разузнавателните служби да съставят доклад за източника на COVID-19. Говорителката на Белия дом заяви, че се очаква да публикуват некласифицирана версия на документа в следващите няколко дена. Независимо от заключенията, които обаче той вероятно ще представи, фактът, че разузнаването се занимава с въпрос, който е от компетенциите на науката, е достатъчно обезпокоителен.

През месец май вестник „Уолстрийт джърнъл“ публикува статия, в която цитира информация от „неоповестен доклад на американското разузнаване“ и тиражира версията, че трима служители на Института по вирусология в Ухан са се заразили през ноември 2019 г. и чрез тях вирусът е напуснал лабораторията в града.

През август телевизия „Си Ен Ен“ съобщи за „ексклузивен доклад“, в който се твърди, че американските служби са открили „съкровищница“ с генетични данни по време на разследването, съдържаща такива от Института по вирусология в Ухан.

След като бъде дешифрирана, тя може да се превърне в ключ към установяването на произхода на новия коронавирус. Очевидно, подбуждани от конкретни политици, разузнавателните служби на САЩ се превръщат в оръжие да дискредитирането на Китай.

Съвместният доклад на експертите на Китай и СЗО, публикуван в края на март тази година, направи заключения, признати от международната общност и научната общност, като посочи, че новият коронавирус е „изключително малко вероятно“ да е изтекъл от китайската лаборатория. В бъдеще глобалната работа по проследяването на произхода на вируса трябва и може да се извършва само на тази основа, а не да се започва отново и отново.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАША

    33 3 Отговор
    СПОКО БЕ КИТАИЦИ ХОРАТА ПО СВЕТА ЗНАЯТ КОИ СЪЗДАДЕ КОВИД, АМЕРИКАНЦИТЕ
  • 2 АХМММ

    53 12 Отговор
    АМИ КИТАЙ ДА СПРЕ ДА ИГРАЕ В ЛЪЖАТА КОРОНА И ДА СИ ПРИЗНАЕ ,ЧЕ НЯМА ДО ДЕН ДНЕШЕН ИЗОЛИРАН ВИРУС ,УЖ СТЕ ГЛОБАЛИСТИ Н НЕ ВИ ОТЪРВА !!!!!!!!
  • 3 др Гей Билтс

    43 3 Отговор
    Вирусът го пуснаха още 1982г в Рио, Бразилия, когато 182 страни подписаха Адженда 21. Жельо мекерето сега се вари у Казана.
  • 4 СИ А ЕЙ

    43 1 Отговор
    Накрая някой ще трябва да изяде шамарите от това което се случва,но да почакаме и да видим на кой ще гръмне главата първо!
  • 5 БАЙ КУРТИ

    52 4 Отговор
    Е то е ясно , още преди 1 год . Когато ОБОРА и ИНГИЛИЗИТЕ взеха да се ежат . Китайския президент каза точно и ясно ,, много добре знаем от къде идва бащата на КОРОНАТА . Някъде да беше споменато в ЕВРОПА или БЪЛГАРИЯ .
  • 6 Цола Драгойчева

    8 103 Отговор
    Алоу, китайските другари, а вземете, та си признайте, че вирусът дойде от вас! В Америка прилепи, мишки и червеи не ядат!!!

    Коментиран от #9, #12

  • 7 Пръц

    78 4 Отговор
    Китайските другари докато се усетят и бяха натопени от Афроамекиканските хитреци усвоили до съвършенство изкуството на Гьобелсовата пропаганда.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ДО ФАШИСТА

    55 4 Отговор

    До коментар #6 от "Цола Драгойчева":

    КОЙ ВИРУС ФАШИСТЕ КОЙТО НЕ Е ИЗОЛИРАН ЛИ ?И НЯМА СНИМКА ОТ ЦИФРОВ МИКРОСКОП КОЙ ВИРУС БЕ?
  • 10 критичен ум

    62 1 Отговор
    не съм конспиратор,но китайците са прави,и докато има хора които вярват в медийните официални новини,пландемията ще процъфтява!
  • 11 Англосаксонското племе винаги

    52 0 Отговор
    Лъже 🤪🙉
  • 12 Госあ

    52 2 Отговор

    До коментар #6 от "Цола Драгойчева":

    Обаче рупат фураж за животни. И се къпят в месеца веднъж. Между другото, когато в Поднебесната са пили чай в порцелан, англосаксонците са пили вода от темза и мисисипи от ботуша 😂 самата истина. Та и до днес си слагат ботушите, с които ринат обора на масата. Не случайно всички корони са там, та първата световна домъкнаха и инфлуенцата в Европа и я кръстиха испански грип.
  • 13 Лудница

    32 2 Отговор
    Не е важно какъв е,важното е че 2 години ни правят на маймуни промениха всичко,не нормалното стана нормално и обратно.

    Коментиран от #15

  • 14 по точно

    16 0 Отговор
    от Канада и СAЩ.....
  • 15 Госあ

    28 2 Отговор

    До коментар #13 от "Лудница":

    Абе бих казал, че нормалното се върна. Дори и в Европа никога не е имало такава консумация и туризъм, каквито избуяха последните години. По лошо от короната е,че краварите заразиха света с ценностните си
  • 16 Санди

    11 4 Отговор
    Няма никъв КОВИД 19, всичко е манипулация, лъжа и измама.
  • 17 Антитрол

    34 1 Отговор
    "новият коронавирус е „изключително малко вероятно“ да е изтекъл от китайската лаборатория" - обаче е изслючително много вероятно да е създаден в американска лаборатория и да е пуснат в Китай.

    Потърсете в нета SCH014 и ще ви се изяснят много неща - вируса го създават още 2015 в лабораторията Чапел Хил в Северна Каролина но заради протестите на останалите учени закриват лабораторията но по случайност ли американеца който го създава отива да работи тъкмо в лабораторията в Ухан (лабораторията не е Китайска).

    Коментиран от #18

  • 18 така е

    13 0 Отговор

    До коментар #17 от "Антитрол":

    Ама си траят...
  • 19 Иван

    1 0 Отговор
    Всички злини идват от САЩ