Отидете към основна версия

5 674 82

Привърженици на ваксините призовават за демонстрация утре

  • ваксина-
  • франция-
  • коронавирус

Организаторите на демонстрацията в подкрепа на ваксините във Франция говорят за братство на гражданите, като всички трябва да се имунизират за повече споделена свобода

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Французи, които подкрепят ваксинациите срещу COVID-19, призоваха за демонстрация в Лион утре в момент, когато протестите срещу имунизациите и антиковидните мерки във Франция не стихват, предаде ДПА.

Привържениците на ваксините искат да покажат, че антиваксърите са малцинство, каза пред радио "Франс енфо" съорганизаторът на тяхната проява Жак Буко, съобщи БТА.

"Решихме, че трябва да чуят гласа ни и да покажем, че искаме да бъдем ваксинирани", каза той.

Буко допълни, че голяма част от обществото няма търпение да отпаднат антиковидните мерки, които белязаха последната година и половина. "Знаем от изказвания на учени и експерти, че ваксинациите са единствения изход от пандемията", допълни той.

Буко каза, че е ужасен от разделението в страната, предизвикано от противоречивите мнения за ваксините, и от разговорите за "съпротива" и "диктатура".

Той добави, че подобни думи повече подхождат на ситуацията в Афганистан, имайки предвид неотдавнашното завземане на властта от талибаните.

Организаторите на демонстрацията в подкрепа на ваксините говорят вместо това за "братство на гражданите, като всички трябва да се имунизират за повече споделена свобода".

Десетки хиляди хора протестираха вчера за седма поредна събота срещу строгите антиковидни ограничения във Франция, въведени от властите за овладяване на разпространението на коронавируса.

Близо 160 000 души са взели участие в 200 демонстрации в цялата страна, съобщи вътрешното министерство. Миналата седмица в подобни протести участваха 175 000 души, а по-миналата - 215 000 протестиращи.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 57 гласа.

Свързани новини