Отидете към основна версия

2 039 16

САЩ ще инвестират 3 млрд. долара във веригата за доставки на COVID ваксини

  • ваксина-
  • сащ-
  • коронавирус

Увеличаването на капацитета за производство на ваксини също така ще позволи по-големи дарения за трети държави по света, което от своя страна ще допринесе за прекратяване на глобалната пандемия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Координаторът на екипа за реакция срещу Covid-19 на Белия дом - Джефри Зайнц заяви в четвъртък, че през следващите седмици правителството на САЩ ще инвестира 3 милиарда долара, за да даде възможност на производителите на ваксини да добавят нови производствени линии и производствени мощности.

"Увеличаването на производството на ваксини изисква инвестиране в цялата верига на доставки: от липиди до флакони и спринцовки. Тези 3 милиарда долара инвестиция във нашата верига за доставки на ваксини ще създадат хиляди добре платени работни места в Америка и ще укрепят дългосрочните ни способности да реагираме на бъдещи заплахи ", каза Зайтц.

Увеличаването на капацитета за производство на ваксини също така ще позволи по-големи дарения за трети държави по света, което от своя страна ще допринесе за прекратяване на глобалната пандемия.

Джеф Зайнц подчерта, че според данните на ООН, САЩ са дарили повече дози на Covid ваксини, отколкото всички други страни взети заедно.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.

Свързани новини