Last news in Fakti

3 Септември, 2021 20:10 2 027 16

САЩ ще инвестират 3 млрд. долара във веригата за доставки на COVID ваксини

  • ваксина-
  • сащ-
  • коронавирус

Увеличаването на капацитета за производство на ваксини също така ще позволи по-големи дарения за трети държави по света, което от своя страна ще допринесе за прекратяване на глобалната пандемия

САЩ ще инвестират 3 млрд. долара във веригата за доставки на COVID ваксини - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Координаторът на екипа за реакция срещу Covid-19 на Белия дом - Джефри Зайнц заяви в четвъртък, че през следващите седмици правителството на САЩ ще инвестира 3 милиарда долара, за да даде възможност на производителите на ваксини да добавят нови производствени линии и производствени мощности.

"Увеличаването на производството на ваксини изисква инвестиране в цялата верига на доставки: от липиди до флакони и спринцовки. Тези 3 милиарда долара инвестиция във нашата верига за доставки на ваксини ще създадат хиляди добре платени работни места в Америка и ще укрепят дългосрочните ни способности да реагираме на бъдещи заплахи ", каза Зайтц.

Увеличаването на капацитета за производство на ваксини също така ще позволи по-големи дарения за трети държави по света, което от своя страна ще допринесе за прекратяване на глобалната пандемия.

Джеф Зайнц подчерта, че според данните на ООН, САЩ са дарили повече дози на Covid ваксини, отколкото всички други страни взети заедно.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    44 0 Отговор
    И после има идиоти , които се чудят в чии интереси е изнудването на хората по света да се ваксинират... Ето - едни инвестират , други се ваксинират и умират... Важно за инвеститорите е да имат печалба , а вие дали ще живеете..... Според едни идеолози , и без това сте много...
  • 2 Байдън

    25 0 Отговор
    Като останете 500 000 000 души ковидчето ще изчезне🇱🇷💩

    Коментиран от #5

  • 3 От страни

    30 0 Отговор
    Кви са тия доставки че е можело да се инвестира три милиарда в тях. Тия да не са измислили ваксини на закуска, обяд и вечеря? Вместо ядене? Тия са луди и ако не ги спре някой ще загазим.
  • 4 Майна

    32 0 Отговор
    Държавни пари инвестират в частни компании , в които имат участие ГЕЙТС и останките от кръга...Унищожават хората с техните пари и изнасилване за инжектиране срещу ЗАКОННИТЕ ИМ ПРАВА
  • 5 БиДон

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "Байдън":

    ПОД 500 000 000 бре!

    У гранитя си го пише - и на английски, и на руски... и на испански...

    И на китайски.

    На иврит и на арабски...

    На Хинди и Суахили...

    На език, дето ще го разбере цялата планета.

    Georgia Guidestones.

    ПОД 500 000 000, а НЕ 500 000 000!

    Ограничението /по принцип, де/ за скорост не значи да караш точно с толкова, а да си под него...
  • 6 Сух

    19 0 Отговор
    Щели да инвестират пари.. Чиста тяхна продукция си е този боклук!
  • 7 провинциалист

    17 1 Отговор
    "...което от своя страна ще допринесе за прекратяване на глобалната пандемия." - да, да, ша стане!

    Коментиран от #8

  • 8 Еееем

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "провинциалист":

    Еееем...

    Кой пренася К-19? Хората.

    А, и прилепите, ама май там нещо мерки не се взеха, ама никакви. Туй да не е свински, птичи грип... или луда крава? Че да се взимат мерки за... "преносителите".

    Няма хора - няма и К-19...

    На кой ли биха приписали горното изречение? ;)
  • 9 Бай Петко

    16 0 Отговор
    Явно дупченето ще е на 6 месеца. Или поне така им се иска. Обаче това никога няма да стане. Изкуфелите старчоци се объркаха този път от много бързане. Хората разбраха плана и няма да им го позволят.
  • 10 щом

    15 0 Отговор
    тия "юнаци" са се запретнали да се грижат за здравето на човечеството, работата е ясна.
    "Бой се от данайците дори, когато идват с дарове"(особено с дарове).
  • 11 .....

    13 0 Отговор
    Изглежда тези лумпени нямат намерение да спрат тази лудост и измама.
  • 12 Ттжо

    12 0 Отговор
    "САЩ ще инвестират 3 млрд. долара във веригата за доставки на COVID ваксини"

    Премахнете от заглавието последната дума.
    За благозвучие.
  • 13 Логично

    8 0 Отговор
    Да де ! Ще инвестират 3,а ще спечелят 300 млрд. от държави от третия свят и балъчета.Какви хуманисти само.
  • 14 tomito

    9 0 Отговор
    Тия идиоти ще тормозят човечеството до дупка .Няма милост за никой,става ли дума за милиарди .Като погледна децата си настръхвам каво ги очаква за в бъдеще.
  • 15 Алберт Боурл

    9 1 Отговор
    ...президент на Файзер, запомнете това име, казвa.. вероятно (да се чете, със сигурност) ваксинираните ще трябва да приемат по три (3) бустер-ваксини на година за поддържане на имунитета и разбира се те са вече готови да ги произведат. Деца под 12 години а скоро и под 5 години СА включени в тези прогнози. Но и това няма да бъде съвсем достатъчно..той продължава... към ваксините ще бъдат необходими хапчета, 2 на брой/ на ден които да се пият след ваксинация до края на живота на съответната ваксинирана персона. Интервюто може да бъде намерено в тубата и е съвсем сериозно. Ако това не е лудост моля кажете кое е? На печелившите, честито както би казал българина! Но той , Албертчо, със сигурност изглежда да е между тях..
  • 16 глоги

    3 0 Отговор
    САЩ ще инвестират 3 млрд. долара във веригата за доставки на COVID ваксини. ПОСЛЕ ТЕЗИ ПАРИ ИСКАТ ВРЪЩАНЕ С ПЕЧАЛБА. ТРЯБВАТ ХОРА ЗА ВАКСИНИРАНЕ.