Отидете към основна версия

1 564 16

Белият дом: Детските ваксинационни центрове ще бъдат готови на 8 ноември

  • сащ-
  • ваксина-
  • коронавирус

Над 80% от гражданите на САЩ са получили първа доза на ваксина срещу коронавирус, докато над 70 на сто от тях вече са напълно имунизирани

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Центровете за ваксинация срещу коронавирус за деца на възраст между 5 и 11 години ще бъдат "напълно работещи" до следващия понеделник, 8 ноември, заяви днес координаторът на Белия дом за борбата с Covid-19 Джефри Зайънц.

Консултативният комитет по ваксините към Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) ще се събере във вторник, за да разгледа препоръка за тази възрастова група и ръководителят на CDC, д-р Рошел Валенски, ще има последната дума.

Изпълняващият длъжността директор на FDA, д-р Джанет Уудкок, каза в петък, че има 1,9 милиона случая на Covid-19 в група от 5 до 11-годишни и 8300 хоспитализации. Тогава FDA одобри ваксинационната доза за деца в тази възрастова група да представлява само една трета от дозата, давана на тийнейджъри и на пълнолетни.

"С тази ваксина децата ще могат да се върнат към нещо, което е по-добро от това да бъдат затворени вкъщи на дистанционно обучение, без да могат да виждат приятелите си“, каза д-р Каусар Талаат от университета Джонс Хопкинс. "Ваксината ще ги защити, а също ще защити и нашите общности".

Обръщайки се към пресата на редовен брифинг в Белия дом в понеделник, Джефри Зайънц също така обясни, че приоритетът на работната група за Covid-19 остава тази, да бъдат ваксинирани всички, които все още не са били имунизирани.

Според данните, представени от Зайънц, над 80% от гражданите на САЩ са получили първа доза на ваксина срещу коронавирус, докато над 70% от тях вече са напълно имунизирани.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 19 гласа.

Свързани новини