Last news in Fakti

1 Ноември, 2021 23:11 1 555 16

Белият дом: Детските ваксинационни центрове ще бъдат готови на 8 ноември

  • сащ-
  • ваксина-
  • коронавирус

Над 80% от гражданите на САЩ са получили първа доза на ваксина срещу коронавирус, докато над 70 на сто от тях вече са напълно имунизирани

Белият дом: Детските ваксинационни центрове ще бъдат готови на 8 ноември - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Центровете за ваксинация срещу коронавирус за деца на възраст между 5 и 11 години ще бъдат "напълно работещи" до следващия понеделник, 8 ноември, заяви днес координаторът на Белия дом за борбата с Covid-19 Джефри Зайънц.

Консултативният комитет по ваксините към Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) ще се събере във вторник, за да разгледа препоръка за тази възрастова група и ръководителят на CDC, д-р Рошел Валенски, ще има последната дума.

Изпълняващият длъжността директор на FDA, д-р Джанет Уудкок, каза в петък, че има 1,9 милиона случая на Covid-19 в група от 5 до 11-годишни и 8300 хоспитализации. Тогава FDA одобри ваксинационната доза за деца в тази възрастова група да представлява само една трета от дозата, давана на тийнейджъри и на пълнолетни.

"С тази ваксина децата ще могат да се върнат към нещо, което е по-добро от това да бъдат затворени вкъщи на дистанционно обучение, без да могат да виждат приятелите си“, каза д-р Каусар Талаат от университета Джонс Хопкинс. "Ваксината ще ги защити, а също ще защити и нашите общности".

Обръщайки се към пресата на редовен брифинг в Белия дом в понеделник, Джефри Зайънц също така обясни, че приоритетът на работната група за Covid-19 остава тази, да бъдат ваксинирани всички, които все още не са били имунизирани.

Според данните, представени от Зайънц, над 80% от гражданите на САЩ са получили първа доза на ваксина срещу коронавирус, докато над 70% от тях вече са напълно имунизирани.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    23 1 Отговор
    В метрополията ги подкараха на ред с иглите. Да се готвят колониите.
  • 2 Едновреме

    11 1 Отговор
    Не имвикаха центрове
  • 3 Чета и косата ми настръхва!

    35 1 Отговор
    Боже, тези наистина са се заели да ни изтребят!!! Този ми звучи досущ като лекар от немски концлагер: “Спокойно, сега само ще ви поизкъпем на тези душчета, че да сте чистички” и бам… Циклон2!!! Ужас!

    Коментиран от #5

  • 4 ЕВРО НЮЗ

    16 0 Отговор
    АНАТОЛЧО,, посмали малко. Фактите ВИ ги четем за забавление, а по точна информация търсим по светът кръстосвайки я..
  • 5 Историк

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Чета и косата ми настръхва!":

    ЦИКЛОН "Б"...НЕ -2
  • 6 Леко с процента ваксинирани

    6 0 Отговор
    Американци- такава опашата лъжа и те не смеят да напишат.Това да не е станало сайт за фентъзита
  • 7 Миши

    10 1 Отговор
    Ами избраха си хамаво зомби за президент и холивудските го подкрепяха и плюха по Тръмп, сега ще им избиват децата. Това са психо болни хора.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 11111

    2 0 Отговор
    Мда, само евреи в тези организации.
  • 10 Hoho Boho

    7 0 Отговор
    "Над 80% от гражданите на САЩ са получили първа доза"
    Посегнаха и на децата...

    А ТОВА Е РЕЗУЛТАТА:

    Гугъл - 26 Октомври 2021
    ... Междувременно броят на жертвите на коронавирус в САЩ продължава да нараства
    /не е извадено от контекста - може да проверите/
  • 11 Hoho Boho

    9 1 Отговор
    "C тaзи вaкcинa дeцaтa щe мoгaт дa ce върнaт към нeщo, кoeтo e пo-дoбрo oт тoвa дa бъдaт зaтвoрeни вкъщи нa диcтaнциoннo oбучeниe, бeз дa мoгaт дa виждaт приятeлитe cи“,

    А ТОВА МИ СЕ СТРУВА КАТО ДЕЖА ВЮ.

    22 фeвруaри 2021
    "Ниe трябвa дa ce вaкcинирaмe, зa дa прeкършим гръбнaкa нa тaзи eпидeмия. Трябвa дa мoжeм дa ce движим cвoбoднo, дa рaбoтим cвoбoднo, дa ce рaдвaмe нa дeцaтa cи, нa рoдитeлитe cи. И тoвa щe cтaнe caмo чрeз вaкcинa - c нищo другo", кoмeнтирa нaчaлникът нa ВМA гeнeрaл-мaйoр прoф. д-р Вeнциcлaв Мутaфчийcки."
  • 12 Уса

    5 0 Отговор
    Тези са напълно луди не вземайте пример
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 БРЦК

    4 0 Отговор
    Браво . Какво чакаме да ни унищожат като нация . Тотал щета на БЪЛГАРИЯ.
  • 15 БРЦК

    7 0 Отговор
    Смъртността е от инжекцията . Защо не гледате санните на патолози био химици на ЕМА европейската агенция по лекарствата . В сащ положението е също . Това е политически акт срещу хората ..

    Коментиран от #16

  • 16 Паразит

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "БРЦК":

    Не колега, това не политически акт срещу хората, това е ГЕНОЦИТ!