Отидете към основна версия

1 891 39

Еманюел Макрон получи трета доза ваксина срещу COVID-19

  • франция-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • еманюел макрон

Според европейския лекарствен регулатор имунитетът от бустерната доза ще е достатъчно силен за зимата, когато рискът от въздушно-капкови инфекции е значително по-висок

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският президент Еманюел Макрон си е поставил трета доза ваксина срещу COVID-19. Това съобщи самият той днес в туитър.

Ваксината е поставена през уикенда според информациите на телевизия BFM и вестник "Фигаро".

Френският президент преболедува COVID-19 и получи две дози ваксина от "Астра Зенека" в разгара на слуховете, че векторната ваксина причинява тромбози, за да насърчи съгражданите си да се имунизират.

Преди дни Франция обяви, че си поставя за цел да усилия кампанията за реваксинация, за да подобри защитата си преди пета вълна на коронавируса.

Миналата седмица европейската здравна агенция ECDС промени препоръката си за бустерните дози. След като първоначално посъветва европейските държави да ги поставят само на хора с отслабен имунитет, сега здравните експерти на Брюксел апелират всички ваксинирани, особено над 40 г., да си поставят подсилваща доза заради трикратното увеличение на антителата и нарастването на Т-клетките след нея спрямо първоначалната ваксинация.

Според европейския лекарствен регулатор ЕМА имунитетът от бустерната доза ще е достатъчно силен за преминава през студения сезон в Европа, когато рискът от въздушно-капкови инфекции е значително по-висок.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.

Свързани новини