Отидете към основна версия

836 11

Кипър започва ваксинации на децата от 5 до 11 години

  • ваксина-
  • кипър-
  • коронавирус-
  • пандемия

През последната седмица в Кипър се отбелязва увеличение с около 10% на ваксинационния обхват при двете младежки групи от 12 до 17-годишна възраст

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Първите 103 деца на възраст от 5 до 11 години ще бъдат ваксинирани срещу коронавирус днес в Кипър. Според здравното министерство интересът на родителите към започващия имунизационен процес при най-малките е по-голям от очаквания.

Ваксинациите се извършват в 7 специализирани здравни центъра за закрила на майчинството и децата във всички области в страната. Те са отворени за посещения по два дни седмично.

Изисква се и двамата родители да подпишат формуляра за съгласие.

Интересът към детската ваксинация е по-висок от очакваното, коментираха от здравното министерство старта на кампанията. Само за един ден са уговорени над 300 срещи за поставяне на инжекциите. В единствения детски център в Никозия наличните часове са изчерпани до края на декември, започват записванията за януари.

В зависимост от хода на имунизационния процес ще бъде преценена необходимостта от допълнителен персонал и удължаване на работното време на центровете, отговори на оплакванията на родители постоянният секретар на здравното министерство д-р Христина Янаки.

През последната седмица в Кипър се отбелязва увеличение с около 10% на ваксинационния обхват при двете младежки групи от 12 до 17-годишна възраст.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.

Свързани новини