Last news in Fakti

8 Март, 2017 07:15 4 734 7

Продава се екземпляр от първото Lamborghini

С този автомобил определено ще се отдалечим от новините от автосалона в Женева. Историята на италианския производител от Санта Агата - Lamborghini, е добре позната и повечето от вас знаят, че Miura е модела, който дава тласък на компанията. Всичко обаче, започва от гранд турера наречен 350 GT, който в последствие е заменен от 400 GT 2+2 и чак след това се появява магичната Miura.

Двигателят на тази красота е V-образен дванадесетцилиндров с кубатура от 3.5 литра и благодарение на шест двойни карбуратора има мощност от впечатляващите за средата на 50-те 270 конски сили. Прикрепен към ръчна петстепенна скоростна кутия, той изстрелва автомобила до максимална скорост от 254 км/ч, като за сцеплението се грижи заключващ диференциал Salisbury.

С пробег от само 37300 мили или 60 хил. километра, този автомобил собственост на колекционера Адам Карола се намира в отлично състояние, което лесно може да се разбере от снимките. Това е и причината от аукционна къща Сотбис да очакват цена мужду 600 и 750 хил. долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Модев

    13 3 Отговор
    Няма съмнение че става дума за брутален автомобил с който по онова време може да се сравняват само Астън Мартин и Ягуар
  • 2 ссс

    29 0 Отговор
    Какви 600-700 х. долара ? Колата си е произведение на изкуството и е безценна !
  • 3 корса опел пежо

    6 3 Отговор
    А сега ваг-*ните превърнаха Ламбо в поредната конфекция, маскирано S8, Бентли или некой друг кенеф маскиран с нови фарове и стопове и хиляди финтифлюшки!

    Коментиран от #4

  • 4 гост 1

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "корса опел пежо":

    И така да е...и s8 и Бентли са страхотни автомобили майна !
  • 5 Shmeker

    4 2 Отговор
    Казвате евтина ви се струва? Може и така да е спрямо Ферари от същите години. Но просто Ламбо няма спортната слава на Ферари.
  • 6 Кракра

    4 1 Отговор
    Прекрасен автомобил. Стилен, мощен, изящен. Поздравление за материала, повечко такива статии и по-малко, даже никакви за съветски бракми и руски концепции, останали си на фотошоп.
  • 7 асът на асовете

    0 0 Отговор
    КРАСОТА!ИСКАМ ГО