Last news in Fakti

27 Септември, 2018 11:46 9 113 10

BMW промени чупката на Хофмайстер

  • bmw-
  • 3er-
  • g20-
  • париж 2018

Баварците продължават да подгряват публиката за предстоящата премиера на новата "тройка" в Париж. Този път компанията пусна в Twitter снимки на фрагменти от G20, един от които разкрива изненада - прочутата чупка на Хофмайстер вече има различна форма.

Култовият дизайнерски детайл - запазена марка на BMW от десетилетия - вече е по-ъгловат и прилича на върха на стрелка. Характерната чупка в задната колонка на покрива, кръстена на Вилхелм Хофмайстер, шеф дизайнер на марката между 1955 и 1970 г., се появява за пръв път в модела 3200 CS от 1961-ва и от тогава насам не е променяна така забележимо.

На публикуваните от BMW нови снимки на G20 пак се вижда версията M340i, която ще се оборудва с 3.0-литров турбиниран шестак с мощност около 365 к.с. и максимален въртящ момент 501 Нм.

По-рано от BMW разкриха, че центърът на тежестта на новата "тройка" ще се намира на 10 мм по-ниско, отколкото при сегашния модел. Седанът ще олекне с 55 кг, масата на автомобила ще бъде разпределена поравно между предния и задния мост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шофер

    31 5 Отговор
    Понеже не ми се водят празни спорове за най-хубави и най-лоши коли ще ползвам другия крачол.
  • 2 цистит

    26 9 Отговор
    и на страничното стъкло пише направено в китай

    Коментиран от #8

  • 3 John Doe

    16 7 Отговор
    Това изобщо вече не е чупката на Хофмайстер. За следващата генерация да очакваме вече и да нямат бъбреци. Фен съм на марката, ама това си е излагация.

    Коментиран от #7

  • 4 Ввв

    23 4 Отговор
    Абе не,че нещо ама всеки следващ модел прилича на фейслифт,не на нещо ново,пари само гледат да лапнат

    Коментиран от #5

  • 5 Random

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ввв":

    Ти пък какво искаш, като си недоволен - не си купувай.
  • 6 Алфа Ромео

    20 4 Отговор
    Прекалено често излиза вече следващото поколение при новите коли, прекалено са чупливи и дизайнерите са затруднени и без идеи вече, колите са все по-стерилни и бездушни. Най-интересните и вълнуващи времена във автомобилостроенето са вече във миналото, вече на власт във всяко отношение са парите и бездушието.
  • 7 БМВ фен

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "John Doe":

    ix3 няма бъбреци, слети са. И аз съм на твоето мнение и баварците трябва да си останат баварци!!!То не беше предно, то не беше бъбреците, а сега и чупката. Те типичните неща за марката малко останаха
  • 8 The priest

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "цистит":

    То и в Германия да е направена, е от някой сополив турчин. От цигани за цигани!
  • 9 Трифонов

    0 0 Отговор
    Да... грешка е това. Извивката на Хофмайстер беше в основата на силуета на всяко едно БМВ. По нея се познаваше колата и в тъмното, че е БМВ. Що за тъпотия да махнат точно това... А това новото... е едно нищо просто.
  • 10 smeh

    1 0 Отговор
    Извода какъв е - капитализма убива традициите. Жаждата за пари също. Но нека не забравяме, че всяко следващо поколение е по-технологично от предходното. Така ще ни е по-лесно да преглътнем, че нещата се променят...надявам се към по-добро.