Last news in Fakti

26 Май, 2021 15:30 4 300 8

Audi: Нямаме намерение да продаваме Lamborghini

  • lamborghini-
  • сделка

Компанията опроверга по-рано разпространените слухове

Audi: Нямаме намерение да продаваме Lamborghini - 1
Снимка: Lamborghini

Както по-рано днес ви съобщихме, VW Group получи оферта за продажба на бранда Lamborghini, както и прилежащия към него завод и съоръжения за сумата от 7.5 милиарда евро.

Офертата бе отправена от швейцарската компания Quantum Group AG, като свързан с нея бе синът на бившия шеф на VW Group – Фердинанд Пиех. В крайна сметка се оказа, че от VW Group нямат намерение да се разделят с Lamborghini и марката ще остане под тяхно влияние, като съобщението идва директно от представители на Audi.

Отказът не е изненадващ, имайки предвид, че преди едва седмица от Lamborghini обявиха своите планове за електрификация и появата на няколко различни модела.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гладен брокер

    15 10 Отговор
    Ауди нищо не могат да продават защото те самите са собственост на ВАГ.

    Коментиран от #3, #5, #6

  • 2 Така така

    4 0 Отговор
    Lamborghini не е за продажба, като подобен въпрос дори не е предмет на дискусия във Volkswagen Group", коментира официален представител на Audi.
  • 3 Виж си Уикипедия

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гладен брокер":

    Многознайко. Индустрия
    автомобилно производство и дистрибуция
    Развитие
    придобита от „Ауди“ през 1998 г. Това, че Ауди е в групата нищо не означава. Всяка от компаниите си има автономия. Групата си разделя разходите за части, материали, складова база и транспорт. Тя е вид съюз. Марките са си автономни. Чист бизнес
  • 4 Хо хо хо

    1 2 Отговор
    Лошо щото скоро няма да им трябват
  • 5 Айде айде

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гладен брокер":

    Може Ламборгини да продаде Ауди и да си поделят парите с Шкода! След тях ще продадат и ФВ!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЛУДА РАБОТА

    2 10 Отговор
    Пазарната капитализация на Tesla премина границата от 800 млрд. долара,без да са на печалба!В същото време накой иска да купи Lamborghini, както и прилежащия към него завод и съоръжения за сумата от 7.5 милиарда евро. Без коментар....

    Коментиран от #8

  • 8 Трифонов

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "ЛУДА РАБОТА":

    Много ти разбира главата на теб от пазарна капитализация! Слушаш прессъобщеията на Мъск, дето му ги подготвят в маркетинг отдела и се заостряш по форумите... Събери първо парици и си купи една Тесла да видиш що за дърво е, а после иди пробвай някой истински автомобил и пак ще си бъбрим...