Last news in Fakti

6 Февруари, 2013 10:03 34 397 41

Вижте какви нови BMW-та се продават у нас

  • bmw

BMW Group Bulgaria направи любопитна самооценка на резултатите на компанията за изминалата година. За нас интерес представлява продажбата на баварските автомобили на територията на България и именно на тези резултати ще акцентираме сега.

През изминалата 2012 година у нас са продадени 775 нови BMW-та. В сравнение с резултатите от 2011 година това представлява ръст малко над 7%, което предвид всеобщата финансова криза се определя като много добро постижение. Резултатите са добри, особено на фона на тези в останалите държави в Европа.

Впечатляващо е процентното разпределение, определящо какви нови BMW-та търси българинът. Оказва се, че повече от 50% от всички продажби за миналата година се падат на X-моделите на баварската марка. Делът на BMW 5er също не е малък, а на трета позиция се нарежда третата серия.

Що се отнася до автомобилите с повишена проходимост или иначе казано Х-моделите на BMW, на най-голямо търсене се радва Х3, следвано от по-големите Х5 и Х6. Най-малко се търси най-компактният Х1.

Темата за BMW-тата с повишена проходимост ще завършим с още един интерес факт. Както е известно, освен Х-моделите и почти всички останали от гамата на BMW разполагат и с X-drive версии. Статистиката показва, че българите предпочитат именно 4х4 задвижването, защото през 2012-а 77 % от всички реализирани коли разполагат с X-drive.

Що се отнася до двигателите, и тук може да се каже, че има изненади. Само 9% от продажбите през миналата година са били на бензинови BMW-та. Всички останали залагат на дизела. По отношение на цилиндрите нещата са приблизително 50 на 50. 335 от продадените бройки са с четирицилиндрови мотори, а 346 са тези с шестцилиндрови агрегати.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин

    4 1 Отговор
    Явно големите бензинови двигатели и задното предаване постепенно отиват в историята, колкото и да не им се ще на някои
  • 2 alfa

    10 1 Отговор
    Браво на автора Славчев, умее да работи на ПС, какви хубави таблички е направил самоо....Иначе за статията, на кой му пука колко коли са продали БМВ, поне да беше ги сръвнил с други марки, ама кой ще му плати за труда???

    Коментиран от #3

  • 3 Performance

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "alfa":

    Ми на мен ми е супер интересна тази информация, недей да обобщаваш всички под един знаменател. Имаш право на мнение, изразяваш го това е.
  • 4 nikito_blend

    1 3 Отговор
    Яко дизелаци и 4х4.
  • 5 ZeroGear

    1 1 Отговор
    За какво да го сравнява с други марки? За да може комплексарчетата да се заяжадт коя тенекия е по-добра, по-бърза и за избиват на акъл? Под достатъчно статии има разгорещени спорове и поляризация в автопредпочитанията, няма нужда авторите на толерират това за напред!
  • 6 GOLF GTI

    3 1 Отговор
    koi go interesuva BMW,te falirvat.Nikoi ne im kupuva kolite ,tova sa lajlivi danni.
  • 7 comment

    1 0 Отговор
    По нашия край тази марка отдавна е асоциирана с тъмнокожите ни съграждани. Факт.

    Коментиран от #28

  • 8 БУМЕР КАМОР

    3 1 Отговор
    kolite sa bmw 318, mercedes 190D i lada

    Коментиран от #22

  • 9 330и

    1 0 Отговор
    ми колеги по4ерпете поне бе, 775 бр ! голям банкет ще стане
    барбекюта, коли, мадами, малииии
  • 10 bmw x5

    2 1 Отговор
    pishat komentari nakvi golfadii i oshte po-komleksiranite alfisti za edna marka koqto e na svetlinii godini otqh ,a kolkoto do statiqta tq mngo informativna za sastoqnieto na nai-visokiq klas koli

    Коментиран от #11

  • 11 umnik

    1 7 Отговор

    До коментар #10 от "bmw x5 ":

    Първо се научи да пишеш, инфото не е за марката БМВ а за диларите на колите в БГ. БМВ и класа..... луд ли си, а туй 4х4 x drive, да си го приберат в багажника поне да тежи нещо зимата, че не може да издрапа
  • 12 шабан смаилов

    0 0 Отговор
    ne vyarvam chesno kazano
  • 13 гост

    1 3 Отговор
    много зле за бмв
  • 14 Ingolstatdier

    1 2 Отговор
    Neka konkurentite lexus i infiniti da si izvadqt statistikite! Shte imat prodadeni 50 avtomobila (obshto za dvete marki), ot koito 48 iztegleni obratno v serviza zaradi airbag ili druga nedomislena i defektna shturotiq... Tyjno, no fakt... Takava statistika nqma da se poqvi nikoga, shtoto e sramna...
  • 15 330и

    0 0 Отговор
    някой беше писал:
    японците сега стоят отстрани и се оглеждат
  • 16 Не може да пише

    1 0 Отговор
    Научи се да пишеш и след това поствай коментари... Може би трябва и да се научиш да четеш та да прочетеш кой държи най висок пазарен дял от мерцедес, ауди и бмв. БМВ
  • 17 520 зендер

    1 3 Отговор
    Нормално е повечето продадени беемвета да са дизели.БМВ все пак прави най-добрия дизел-мощен еластичен и икономичен.
  • 18 зендер мечта

    4 1 Отговор
    Айде сега БМВ и икономия магаре и космос.Виж за еластичен и мощен мога да се съглася донякъде.

    Коментиран от #19, #25

  • 19 петър петров

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "зендер мечта":

    бмв имат вече най-икономичните двигатели пример bmw x5 m50d градско 8,8 bmw 520d f10 5,9 градко
  • 20 Инголщад

    3 1 Отговор
    МНОГО ВЯРНО! И по-икономични от еквивалентните им в класовете хибридни модели на Лексус, Инфинити ... за смешката яКУРа няма да говоря...
  • 21 S320cdi

    0 1 Отговор
    BMW sa po dobri ot toq bokluk golf o6te pove4e ne sa pred falit za jalost o6te pravat takiva boklyci kato golf i razni kat teb deto zavijdat na hybavata marka sa saqjdat
  • 22 ...

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "БУМЕР КАМОР":

    8.8 и 5.9 на хартия да, но на асфалт май няма да е толкова.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Борис Цветков

    0 1 Отговор
    320d е46 --6,0 530д е39 ръчна 9,0 //11.5 авт 530д е60 8.0 ръчна 10.0 авт тествано лично

    Коментиран от #35

  • 25 Стефан Никодимов

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "зендер мечта":

    Пич, последните BMW-та горят невероятно малко и то с българското каране, дето натискаме постоянно. Да не говорим ако се спазват ограниченията как на новите 3ки разхода им пада на 4, прави сметка за такава кола дали е много.
  • 26 Гъзар

    1 0 Отговор
    Проблема е че в бг бмв са синоним на гъзария и нагли палячовци, дет ти се дзверат на секо кръстовище, и си мислят че с 25 годишна бургия могат да свалят погледите на околните (хихихи), някога тез бяха с вектри, ама наши трябва да следват тенденциите за показна гъзарщина и зарезаха опела и фолксфагена и сега са ГОЛЕМИ свалячи.... Марката ми харесваше, бях готов за 3ка или 5тица 2006-7 но заради селянията минах на друга марка, ще си карам италиянката 2-3 години, пък после нещо др за 20 хилки, но никога бмв в бг

    Коментиран от #34

  • 27 dmvbp

    1 1 Отговор
    kolega kak moja da sravnish infiniti s BMW infiniti dosega dizelov motor ne bqha pravili poigraha si malko napraviha edin i toi vze che stana 5 pati po dobar ot tozi na BMW sheguvash li se nemojesh da sravnqvash kon s magare prodavali bmw ama v bg zashto ne gi prodavat v po razvitite strani i kade e germaniq v klasaciqta neshto ne q vidqh qponcite bavno no uspeshno zavzemat evropeiskiq pazar che te ako prodadat samo 750 koli v bg shte si napravqt harakiri
  • 28 Ром

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "comment":

    Нещо против ли имаш!
    Карам си баварецо и ми дреме кой кво мисли!
    Може да са каже че съм германец даже щот в германия най много са кара бе ем ве!
  • 29 6666

    1 1 Отговор
    От всички, които са писали коментари, едва ли има повече от двама-трима с БМВ.
  • 30 bobi

    1 0 Отговор
    Човека с лексусите и инфинитата. В нашата родна република, не може да продаваш такива коли. Просто ние си казваме че немското е здраво и евтино. Е беше така преди. Сега вече нито са здрави, нито пък поддръжката им е евтина. Инфитини е premium сегмента на нисан, а лексус на тойота. Тези коли се реализират много добре на други пазари, но не и на европейския.
  • 31 kiril

    1 1 Отговор
    Имах такова чудо - не бих повторил ... ни обслужване нито добри части ... цени небесни и само се оглеждаш да не ти го откраднат. Е ... мерси! Хубава марка но но не и за БГ!
  • 32 Julio

    0 0 Отговор
    Бе има неква грешка. В статията пише че ръста е 7% а в таблицата пише 1,6%. Нещо гнило има...
    Както и да е - 775 коли принципно не е лош резултат както за Бг. Имат причини да почерпят.
    А това че се избира масово xDrive не е толкова до качеството на системата колкото до липсата на качество по наще пътища и адекватно почистване зимните месеци. Лошото състояние на пътищата ни излиза скъпо не само като данъци и ремонти на колите а и като първоначална инвестиция.
  • 33 йордан йордан

    1 1 Отговор
    У наше село БМВ само РОМИТЕ карат!
  • 34 520 зендер

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Гъзар":

    Значи ти се влияеш от другите...Ами докажи с действията си че не си като другите и им дай пример.Много е лесно просто така да го нахвърляш че заради другите вече си мишнал на друга марка.Детска радост-куклен театър...
  • 35 520 zender

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Борис Цветков":

    За Е39 530Д си прав но това е среден разход и зависи от това как го настъпваш.Съгласен ли си че на дълъг път ако караш икономично можеш да го свалиш на 6.0л нафта..
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Майка ти

    0 0 Отговор
    Няма кола която да гори 4. Недейте да гледате на.раните им компютри на тези боклуци.Всичките горят над 10.Новите коли са пълен т...к.
  • 38 bosshoss

    0 0 Отговор
    2200кг тежи х5-3.0д гори 15-17 градско а пише че е 11л на 100км в града,как лъжат само а
  • 39 Gary1

    0 0 Отговор
    Какъв разход какви 5 лева ,който има пари за ново BMW X5 не се интерисува от разхода. а че са икономични-икономични са, новата кола не е дърт таралясник с превъртян километраж.
  • 40 Никой

    0 0 Отговор
    Ако някой от тези които са коментирали е пълнолетен или има собствен автомобил да си вдигне ръката! Прочетох 19 коментара или лишени от логика, или пълни с предразсъдъци! Собствениците на ново БМВ не се занимават да пишат глупави коментари, си гледат бизнеса или си пият питието в много по-продуктивна компания от онагледената по-долу "аз и компютъра - сами!" Пиша това с утопичната идея да се публикуват, само авторитетни коментари, понеже все още има хора, който приемат нужната им информация и от интернет! (ако, някой знае, какво е утопия, да си вдигне ръката...)

    Коментиран от #41

  • 41 52 0 зендер

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Никой":

    Много съм пиян - ще ти кажа че все пк не е е прблем да кментираме бмв....особено акао е на 100 бона ...... з ендера ........