8 Юли, 2021 15:09 4 207 5

Фотошпиони уловиха новото BMW 5er - то ще е електрическо

  • bmw-
  • 5er

Премиерата на седана се очаква през втората половина на следващата година

Фотошпиони уловиха новото BMW 5er - то ще е електрическо - 1

Благодарение на фотошпиони от motor1, можем да видим първите движещи се прототипи на бъдещата баварска "петица". Тестовите автомобили са силно замаскирани и очевидно имат временно осветително оборудване, но самото тяло изглежда вече серийно.

На предните врати и задната броня има надписи Hybrid Test Vehicle и Electric Test Vehicle, което означава, че BMW са започнали да работят за седани с електрифицирани версии. Компанията неведнъж е казвала, че в семейството на петата серия ще се появи пълноправен електрически автомобил.

Производството му ще бъде в Динголфинг - същото място, където се прави и новия електрически кросоувър на марката. Хибридни модификации с възможност за зареждане от мрежата се предлагат и в BMW 5 Series от настоящото поколение. Те са маркирани с индекси 520e, 530e и 545e.

Радиаторната решетка на новата "петица" изглежда доста широка, но все пак не толкова гигантска, колкото на новата четвърта серия, M3 / M4 или електрическата кола i4. На багажника се вижда малък спойлер. Шпионите не са успели да снимат салона, но някои снимки показват, че целият преден панел е затворен. Това може да означава, че ще бъде напълно преработен, например, ще инсталират новия интерфейс iDrive 8 с един извит екран - както на iX и i4.

Тъй като прототипите ни попаднаха за първи път, едва ли ще се очакват премиери в близко бъдеще. Най-вероятно това ще се проведе през втората половина на следващата година: първо ще бъде показан седанът, а след това и комбито. Свързаният лифтбек BMW 6 Series GT, актуализиран миналата пролет след петото семейство, е малко вероятно да оцелее при пълна смяна на поколенията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много поздрави

    14 3 Отговор
    От Мюнхен и нека всички каращи коли мой набор да започнат с коментарите сега!

    Коментиран от #2

  • 2 Смех

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Много поздрави":

    Вижда се че езиците не ти се отдават научи поне малко немски и ходи с месните не се дръж като цгнин

    Коментиран от #3

  • 3 Говоря четири

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Смех":

    Това ми е и работата, а ти се захвани с българския език, пише се месТни а не "месни".
    Представляваш леко печален образ, когато се правиш на умен!

    Коментиран от #4

  • 4 Смех

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Говоря четири":

    И все у бг форум киснеш във фургона до месокомбината където работиш

    Коментиран от #5

  • 5 😀😀😀

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Смех":

    Ако искаш ми ела на гости, ще ти поема и билетите, защото работя в авиокомпания, днес се прибрах от Италия в Германия, та нали са избори реших да видя до каква степен ви е батака у бг-то и да прочета някоя новина! Е... честно казано съжалих за изгубените 5мин
    Който и да ви дойде на власт такива лузъри, като теб ще затъват все повече и все друг ще им е крив на скъсаните обувки и семки и монети в джоба.