Last news in Fakti

5 Септември, 2021 13:00 3 490 4

BMW вади напълно рециклируема кола

  • bmw-
  • концепция-
  • рециклиране

BMW ще покаже експерименталната кола I Vision Circular на международното автомобилно изложение в Мюнхен

BMW вади напълно рециклируема кола - 1

BMW публикува тийзър за експериментален модел, наречен I Vision Circular, чиято премиера ще се сътои на 6 септември на автомобилното изложение в Мюнхен. Наш екип ще е на мястото на събитието, откъдето ще ви направим съпричастни към всичко най-ново в автомобилната индустрия. Основната характеристика на автомобила на BMW ще бъде неговият дизайн и това, че колата е 100% рециклируема.

Кола, изработена изцяло от рециклирани суровини, може да се рециклира напълно в края на експлоатационния си живот, без да се компрометира околната среда. С този концептуален автомобил германците искат да покажат в какво производство могат да се превърнат премиум колите до 2040 г. Освен това автомобилният производител намеква, че за околната среда може да се грижи не само чрез ограничения, но и чрез наука и иновации.

До 2030 г. BMW възнамерява да намали средните емисии на CO2 на километър за всеки свой автомобил с 50%, както и да намали вредните емисии в производството с 40%, като използва рециклируеми материали и последващо рециклиране. До края на десетилетието BMW очаква да увеличи дела на електрическите автомобили сред своите годишни продажби с до 50%.

По -рано стана известно, че BMW ще покаже в Мюнхен и нова модификация на кросоувъра X5 - с водороден електрически тракт. През 2022 година германците ще пуснат малка партида от такива превозни средства, които ще бъдат използвани за изпитателни и демонстрационни цели.

В стандартен режим водородната централа произвежда 125 kW, което се равнява на 170 конски сили. В същото време BMW отбеляза, че "за целите на спортното шофиране" пиковата мощност на агрегата може да бъде увеличена до 275 kW - 374 конски сили. Германците все още няма да продават такива автомобили. Компанията обаче по-рано беше заявила, че сериен модел, задвижван с водород, може да се появи преди 2030-а.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    7 6 Отговор
    Да не се правят на луди немчугите че основната вина за замърсяването е тяхна с неадекватните си двигатели.
  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    20 2 Отговор
    Опел отдавна работят по темата ! Пуснали са бръмбари ламаринояди😉
  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    10 1 Отговор
    Грета да не се тутка, ами всеки производител да си изкупува амбалажа /амортозираната стока/ ‼️
  • 4 Кочо

    8 2 Отговор
    Ако BMW въобще спре да вади коли, ще е още по-добре, по чистичко ще ни е.