28 Юли, 2021 10:46 9 569 12

Lada може да се завърне на европейския автомобилен пазар, но само с Niva

  • lada-
  • niva-
  • европа-
  • продажби
Lada може да се завърне на европейския автомобилен пазар, но само с Niva - 1

Марката Lada може да се върне на европейския пазар, но с цялата си гама, а само с някой „специален“ модел като Niva, например, която все още е обичана и купувана в ЕС. Това заяви президентът на АвтоВАЗ Никола Мор в интервю за списание Expert.

„Ако се върнем на европейския пазар, това ще бъде със специален автомобил като Niva“, казва Никола Мор. И това е напълно разбираемо, защото политиката на французите от Renault, под шапката на които са и Lada и Dacia, прави аналогични модели с логата на двеге марки.

Според Мор ръководството на АвтоВАЗ наблюдава с интерес как някои независими компании се опитват да продават Niva във Великобритания, Германия и Словакия. Това е добър знак за марката, който доказва, че името Niva „все още означава нещо за европейските купувачи“, допълва топ мениджърът.

Ще припомним, че от пролетта на миналата година нови автомобили Lada не се доставят (поне официално) на европейския пазар поради затягането на екологични стандартии поради вътрешната конкуренция с Dacia.

Що се отнася до Lada Niva, то новият еко-стандарт Euro 6d-TEMP изисква сериозни инвестиции в модернизация на двигателя, които, предвид ниските продажби на модела в Европа, са икономически нецелесъобразни за руската марка.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голф2

    18 36 Отговор
    Да не дава Господ.

    Коментиран от #2

  • 2 Голф 5

    38 16 Отговор

    До коментар #1 от "Голф2":

    Те затова Ралф Шумахер си купи Нива и не слиза от нея

    Коментиран от #4, #7, #11

  • 3 БСП на Бунището

    17 25 Отговор
    Те в Русия никой не им ги купува,натискат се за Европа.По клиповете с Краш от видеорегистратор на коли в Русия се вижда ясно,че Целия автопарк там е от западни коли.Карат като бесни,трошат ги като ненормални....Луда работа!!
  • 4 Голф2

    15 18 Отговор

    До коментар #2 от "Голф 5":

    Предполагам доста парички е взел за реклама, не допускам чак толкова да е тъп или чак дотам да я е окъсал, че да се напъха в такъв курник, оно бая стимул си требе. Ако изобщо е вярно де.
  • 5 Некой си

    22 8 Отговор
    Лада НИВА не е лош автомобил.Определено не е семейна кола.Но е добра за всякакви атмосферни условия.

    Коментиран от #9

  • 6 Фоб

    8 10 Отговор
    Човек и да не е русофоб след ежедневните статии за Лада ще ги намрази.Правилно сте написали че се " опитват да ги продадът" а тук веднага започват хвалбите.Чудя се тези дето толкова ги хвалят ако не бяха руски какво щяха да напишат?
  • 7 F-off

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Голф 5":

    Да бе, откакто я взе, друга кола не е поглеждал .....
    Чибурашки наивни....
  • 8 F-off

    13 13 Отговор
    Лада Нива е курник, овехтял безнадеждно.....
    И ако обичат разни матрьошки, които са ги гледали по улиците и на картинки, да онемеят!
    Гледал съм ги и съм ги карал от нови, до на 100 и няколко хиляди километра, с дупки по ламарината като юмрук, виещи, тракащи, с чистачки едва движещи се по предното стъкло, че чак спиращи, докато не чукнеш с ръка отвътре....
    Стрелката на бензиномера играе ламбада на пълен резервоар ...
    Страничните огледала се разместват при движение...
    Фаровете светят накъдето си искат и без подлагане поне на някоя летва няма оправия с тях ...
    Текат като лейки ...вият като чакали...


    Това недоразумение трябва да бъде забравено, веднъж и завинаги!
  • 9 А бе

    7 8 Отговор

    До коментар #5 от "Некой си":

    Явно не ти си е налагало да ги ползваш , зимата духа от всякъде, като завали вън спира вътре продължава,а за технически проблеми доста ще ми отнеме да ги опиша, особено ако се подлъжеш да и сложиш газова уредба , лятото прахуляк нахлува отвсякъде в което , а жега , като във фурна !

    Коментиран от #12

  • 10 Лада Веста Крос

    5 2 Отговор
    За мен няма вътрешна конкуренция с Дачия, просто Дачия няма да си купя навместо Лада.
  • 11 Любопитен

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Голф 5":

    За какво да слиза от Нива-та?Да кара някакви Мерцедеси и Ферарита?Е той да не е луд?Сигурно малко го е яд, че толкова години е живял със заблуди и е карал разни скъпи западни коли.
  • 12 555

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "А бе":

    Това в "Стършел" ли го прочете.