Last news in Fakti

11 Ноември, 2021 12:29 9 756 9

Най-бързата Е-Klasse или автомобилният Дарт Вейдър

  • mercedes-benz-
  • brabus-
  • e-klasse
Най-бързата Е-Klasse или автомобилният Дарт Вейдър - 1

Още с появата си базираното на Mercedes-Benz E-Klasse W212 чудовище се превръща в един от най-мощните и бързи седани в света. Под предния му капак е монтиран шестлитров V12 мотор с два турбокомпресора. В Ботроп увеличават работния обем до 6 300 кубика, благодарение на което мощността достига 800 к.с., а въртящият момент - до умопомрачаващите 1 420 Нм. И това преди повече от десет години.

За да опазят трансмисията обаче, в Brabus решават да ограничат пиковия момент по електронен път до не по-малко втрещяващите 1 100 Нм. Колата е снабдена със система за динамично увеличаване на налягането на входящия въздушен поток, четири ауспуха и препрограмиран електронен блок за управление на двигателя.

За удържането на E V12 под контрол се грижат регулируемо спортно окачване, нови стабилизатори, високоефективни спирачки и 19-цолови колела с гуми с размер 225/35 отпред и 285/35 отзад.

Най-бързата Е-Klasse или автомобилният Дарт Вейдър

За разлика от техническата част, която и до днес се смята за еталон, дизайнът получава малко по-противоречиви оценки. За да подобрят аеродинамичните показатели, вентилацията на двигателя и охлаждането на спирачките, германците променят основно предната броня, калниците и праговете. Външно автомобилът е оприличаван с героя от "Междузвездни войни" Дарт Вейдър.

Задните колела пък са покрити почти изцяло от капаци. Новата престилка-дифузьор под багажника съвсем не е единственият детайл от въглеродни сплави. Високотехнологичният материал личи почти навсякъде в салона, който иначе е тапициран в черна кожа и алкантара.

Най-бързата Е-Klasse или автомобилният Дарт Вейдър

Направени са десет такива автомобила, а още с представянето на модела, официалните данни на Brabus сочат, че всеки от 10-те собственици ще може да разчита на електронно ограничена максимална скорост от 350 км/ч и ускорение до 100 км/ч за 3.7 секунди.

Сходните дисциплини до 200 и 300 км/ч отнемат на съответно 9.9 и 23.9 секунди. Въпреки цената от 600 000 евро, всички десет коли са купени, при това веднага след като излизат от ателието.

Най-бързата Е-Klasse или автомобилният Дарт Вейдър


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hoqsan

    23 6 Отговор
    Еб@хти бързото такси!
  • 2 Шеви

    5 31 Отговор
    И новият Корвет го нас ира това недоразумение

    Коментиран от #3

  • 3 газо

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "Шеви":

    Ти там ли беше?
  • 4 селтак

    9 0 Отговор
    Къв е тоа батмобил бе?
  • 5 Гарагашка

    21 2 Отговор
    Събрахте се пак отбор разбирачи с по няколко корвета в гаража..
  • 6 ПЕТКО

    15 5 Отговор
    МОГЪЩИ!!!! Най добрите!
  • 7 ПЕТКО

    11 3 Отговор
    МОГЪЩИ!!!! Най добрите!
  • 8 Име

    8 0 Отговор
    Това с дарът вейдър беше добро хохохо колата официално освен че е брабус има название черния барон
  • 9 Швабски Цирк

    5 9 Отговор
    Под предния му капак е монтиран шест литров V 12 мотор с два турбокомпресора. У немско увеличават работния обем до 6 300 кубика, благодарение на което мощността достига 800 к.с., а въртящият момент.
    И това преди повече от десет години???
    Ей, автора, Да си знаеш, че Италианците вадят 510 к.с от 2900 к.с Мотор, който е серийно производство във седан, Ако пък вземи да мине през тк.н Тунинг Майстор прибавя още +125 к. с..
    Италианският шест литров, пък ако го съпоставим с швабския такъв-Тия последните трябва да ги търсиш с бинокъл.. далеч някъде назад.. у швабско
    Ау.видерзейн