Last news in Fakti

12 Ноември, 2021 10:40 9 155 9

800 коня за Mercedes-Maybach GLS

  • mercedes-benz-
  • brabus-
  • maybach-
  • gls

Кросоувърът получава доработките от Brabus

800 коня за Mercedes-Maybach GLS - 1

Ателието Brabus превърна луксозния Mercedes-Maybach GLS 600 в суперавтомобил с мощност 800 конски сили, който може да ускори до 100 км/ч за 4.5 секунди. Кросоувърът беше представен с нов изпускателен колектор с контролирани клапи и ниско обратно налягане, 24-цолови джанти и интериор Brabus Masterpiece, гарниран с фина кожа и декоративни вложки от видими въглеродни влакна.

Мощността на Mercedes-Maybach GLS 600 е увеличена според рецептата на компаниятаза Brabus 800 GT 4. За целта стандартният битурбо осмак с обем 4.0 литра е оборудван с пакет PowerXtra B40S-800 (големи турбокомпресори и по-високо налягане) и следователно мощността от 558 конски сили и въртящ момент 730 Нм достигат съответно 800 к.с. и 950 Нм. След модификациите автомобилът ускорява до 100 км/ч за 4.5 секунди и достига максимална скорост от 300 километра в час вместо 250 за стандартния GLS 600.

800 коня за Mercedes-Maybach GLS

Външно кросоувърът се различава лесно по новата предна броня, украсена с въглеродни влакна, както и с функционален заден дифузьор. Новият блок за управление на въздушното окачване намалява клиренса на колата с 25 милиметра и е съобразен с 24-цоловите ковани джанти Brabus Monoblock M Platinum Edition и с фирмените спирачки. Салонът е направен така, че да отговаря на лукса на Maybach. Той е ръчно ушит в Brabus Masterpiece от мека кожа Leonis Orange със шевове Double Cube на седалките и видими инкрустации. Алуминиеви педали и тъмни хромирани акценти допълват интериорната картина.

В останалата част това е стандартен Mercedes-Maybach GLS 600, което означава, че всички седалки тук са оборудвани с електрически настройки, отопление, вентилация и масаж. Задните пътници имат собствен климатик с отделен контрол на температурата и контрол на качеството на въздуха, както и два електрически нагревателя в краката. Стандартното оборудване на Maybach-а включва и аудио система Burmester с 24-канален усилвател и 27 високоговорителя.

800 коня за Mercedes-Maybach GLS


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    14 5 Отговор
    нов потресаЮщ пример за ефективна борба за климат.
    альоу, гретхените!
  • 2 дебелата берта

    10 2 Отговор
    в модерен вариант
  • 3 Българина

    8 3 Отговор
    брутален камион, екологичен отвсякъде.
  • 4 Сенко

    3 0 Отговор
    Кач пара
  • 5 Пич

    11 1 Отговор
    На Брабуса. - Бравос...
  • 6 edi

    14 1 Отговор
    брабус винаги правят уникални творения !

    Коментиран от #7

  • 7 Jacques Yves Moineau

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "edi":

    Особено оранжевия интериор е уникално творение.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Нямаха колела, само двуколка

    2 2 Отговор
    Ко им дойде на главата,, не стига, че мерцедес, ами и майбах, демек бърз танк, пази се, пазя се, няма как, доколкото мога....!