Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 12:30 5 100 9

Какво знаем за първия кросоувър на Ferrari

  • ferrari-
  • purosangue

Моделът Purosangue ще стигне до първите клиенти през 2023 година

Какво знаем за първия кросоувър на Ferrari - 1

Ако по-рано кросоувърите и SUV-тата се считаха за практични автомобили, които клиентите купуват за ежедневни пътувания, то през последните години този сегмент привлече вниманието и на производителите на луксозни и спортни скъпи автомобили, чиито продукти обикновено са нишови.

Сега Bentley има свои собствено SUV (Bentayga се появи през 2015 г.), Lamborghini (стартира производството на Urus през 2018 г.), Rolls-Royce (започна да произвежда Cullinan през същата година), Aston Martin (въведе DBX през есента на 2019 г.). Ferrari, от друга страна, се забавиха с първия си кросоувър.

Плановете на компанията да пусне кросоувър станаха известни още през 2018 г. Оттогава обаче не се "шуми" много за бъдещата новост. Както беше съобщено по-рано, моделът вероятно ще получи името Purosangue: в превод от италиански тази дума означава „чистокръвен“. Фабричният индекс на първия кросоувър на Ferrari пък е F175.

Какво знаем за първия кросоувър на Ferrari

Очевидно часът настъпи и представянето на новия модел Ferrari не е далеч. От доклада на автомобилния производител за резултатите от продажбите за 2021-а, стана ясно, че производството на Purosangue ще започне тази година. Тоест компанията възнамерява да спазва обявените по-рано срокове. Според документа доставките на автомобили до дилъри и първите купувачи ще започнат през 2023 г.

Засега Ferrari не разкрива никакви конкретни подробности за екстериора на кросоувъра Purosangue. По-рано обаче по пътищата на Италия бяха видени прототипи на бъдещата новост на марката. Първите от тях бяха в камуфлаж. Италианците ги бяха маскирали като Maserati Levante, а по-късно колите в сериен корпус излязоха за тестване, но масивни камуфлажни панели не позволи да се видят никакви подробности.

Знае се обаче, че моделът ще бъде оборудван със задни врати, които се отварят срещу посоката на движение, въпреки че тази информация все още не е потвърдена. Салонът на първия спортен кросоувър Ferrari най-вероятно ще бъде предназначен за четирима души - водач и трима пасажери.

Какво знаем за първия кросоувър на Ferrari

Все още няма официална информация и за "пълнежа". Предполага се обаче, че Ferrari Purosangue ще получи регулируемо въздушно окачване. По предварителни данни, първите версии на кросоувъра ще са оборудвани с хибриден силов тракт, който ще е базиран на 4.0-литров V8 двигател. Системната мощност на този тракт вероятно ще бъде над 700 к.с.

Според други, отново непотвърдени данни е възможно топ версията на новия италиански кросоувър да бъде оборудвана с V-образен дванайсетцилиндров двигател с мощност 800 конски сили. А по-рано беше съобщено, че в бъдеще Ferrari може да има и други кросоувъри.

Предполага се, че след Purosangue ще се появят още два, които са обозначени с вътрешнозаводски индекси - F244 и F245. В същото време е вероятно и двата модела да получат напълно електрически силов тракт (без хибридни версии и без каквито и да е традиционни двигатели с вътрешно горене). Прогнозната дата на пускане на второто SUV е 2024 г., а на третото - 2026 г.

Какво знаем за първия кросоувър на Ferrari


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз чакам..

    2 6 Отговор
    ....първото Комби by Ферари )))
  • 2 Е как какво

    12 6 Отговор
    Че ще размаже недоразумението Ламбо Урсула

    Коментиран от #3

  • 3 Така е

    2 16 Отговор

    До коментар #2 от "Е как какво":

    Но не и Тесла Модел Х Плейд! Там няма да може!

    Коментиран от #5

  • 4 Антон

    13 0 Отговор
    Едно е сигурно , ще стане голям хит, вероятно най-продавания модел на ферари. Така стана и с уруса. Други конкуренти нямат, бентлито и ролса са друга бира, а поршето кайен е прекалено масово освен кайен турбо ГТ, ама някак си поради същата визия като най-базовия не се среша често.

    Коментиран от #9

  • 5 Измамата на века

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Така е":

    Тесла ще бъде изкупена от ФВ в един момент или поделена между ФВ и Форд

    Коментиран от #6

  • 6 Мъски

    1 15 Отговор

    До коментар #5 от "Измамата на века":

    Тесла може да купи целия VW консорциум ....

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Така е

    2 7 Отговор

    До коментар #6 от "Мъски":

    И Форд към тях!
  • 8 Мхм

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мъски":

    Няма производствените мощности мъск да подържа търсенето а завода в Берлин няма да отвори никога и постепенно ФВ ще ги изместят.
  • 9 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Антон":

    Мазерати Леванте е най-близо до Уруса и това. По-спортно ориентирани са, докато Бентайгата и Кълинана са луксозни апартаменти. Кайена е вагенска ширпотреба и няма същия ексклузивитет.