Last news in Fakti

25 Март, 2022 09:03 3 740 3

Кросоувърът на Ferrari - още подробности

  • ferrari-
  • purosangue

Purosangue се подготвя за производство тази година

Кросоувърът на Ferrari - още подробности - 1

Кросоувърът Ferrari Purosangue досега се появяваше изключително в шпионски кадри, чиято автентичност беше под съмнение. Но сега първата снимка на колата се появи на официалния сайт на Ferrari.

В дизайна на предната част вниманието привличат фаровете, разделени на две, и огромен въздухозаборник със скромен сребърен жребец в дълбочина. Има някои прилики с купето Ferrari Roma. Технически тези две коли също са роднини. Кросоувърът е базиран са на същата платформа като Ferrari-тата Roma и Portofino, но задвижването е пълно, а просветът е регулируем.

И все пак този модел може да се нарече голям кросоувър. Ferrari Purosangue ще се конкурира с Lamborghini Urus, но пропорциите на новото Ferrari ще бъдат по-близо до "повдигнатите" хечбеци.

На шпионски снимки, от които се виждат пропорциите на колата, става ясно, че колата е "клекнала", предният капак е подчертано дълъг, а "опашката", напротив, е отрязана. Всъщност иновацията заменя четириместното купе Ferrari GTC4Lusso с задвижване на всички колела.

Тук обаче има повече офроуд излъчване, идващо от черни накладки на арките на колелата. Името Purosangue означава "чистокръвен", така че това не е електрическа кола. Основната модификация трябва да бъде хибрид с V8 двигател с вътрешно горене с турбокомпресор. Но се говори, че кросоувърът може да бъде и последното атмосферно V12 Ferrari.

Сега в гамата на Ferrari има само един модел с V12 двигател - Daytona SP3 със среден двигател купе, което ще бъде произведено в издание от 599 екземпляра. Тя има под капака V12 6.5 от Ferrari 812 Competizione. Развива 840 к.с. Това е най-мощният двигател на Ferrari в историята, ако не се вземат предвид хибридните електроцентрали.

Производството на Ferrari Purosangue ще започне тази година, като продажбите ще започнат през 2023 г. Освен Ferrari Purosangue, тази година италианската марка ще представи още един нов модел, който все още се пази в тайна.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този

    5 0 Отговор
    Не можах да открия "опашката", ама нищо, туй щото съм прост читател, а не възвишен и образован журнал!!!
  • 2 Пюросангйе

    3 2 Отговор
    ще има яко сецане на Джендъргини Урсус
  • 3 Komapak

    3 3 Отговор
    Поредното извращение. Защо ли не си правят това с което са известни а не популярна глупост? То и Хонда се опитват самолет да направят, но са в задънена улица... Ама то и света окончателно изтрещя щом Сони автоюобили ще правят😀