14 Февруари, 2022 15:26 3 371 6

Загубен или...? Екземпляр от Lucid Air е забелязан в завода на Ford

  • lucid air-
  • ford-
  • завод
Загубен или...? Екземпляр от Lucid Air е забелязан в завода на Ford - 1

Електрическият седан Lucid Air беше забелязан в завода на Ford в американския град Диърборн. Чудим се - наистина ли Ford е решил да подготви истински конкурент на скъпия, премиум круизър от Lucid?

Снимките, направени от фотошпиони, са без никакво описание, така че всичко може да е напълно различно от това, което изглежда на пръв поглед. Вероятно собственикът на Lucid току-що е паркирал чисто новата си електрическа кола на работното си място - но вероятността е малка.

Най-вероятно големият интерес на Ford към Lucid Air намеква за възможната поява на подобен луксозен седан от "Синия овал". Възможно е под марката Lincoln, под която Ford произвежда своите премиум автомобили. И ако вземем предвид, че снимата версия е на електрическия автомобил Air с най-голяма батерия, трудно е да не предположим, че амбициите на Ford са да опита да победи конкурента по отношение на автономен пробег!

Загубен или...? Екземпляр от Lucid Air е забелязан в завода на Ford

Поглеждайки по-детайлно снимките се вижда, че това е версията Dream Edition, характеризираща се с най-голям пробег сред електромобилите. това личи от факта ,че вместо стандартните 20-цолови колела, колата е оборудвана с 19-ки. Именно с такива колела бе постигнат пробег от повече от 800 километра без презареждане! Може би Ford е купил автомобил от първите партиди, които бяха разпродадени в eBay, за да копира технологии за бъдещите си модели?

Има и още нещо, което ни кара да мислим, че Ford иска да копира Lucid Air. Наскоро Lincoln показа, че е близо до производство на седана Zephyr, като това стана на автомобилното изложение в Шанхай 2021. Вярно е, че от компанията заявиха, че тази кола уж трябва да е предназначена само за пазарите в Китай и да се превърне в местен ексклузив, който няма да напусне границите на Поднебесната империя. Все още обаче от Ford не казват нито дума за неговия електрически тракт, което предполага евентуално създаване на електрически автомобил на базата на концепцията Zephyr. И то не само за Китай.

И още нещо. Припомняме, по-рано стана известно за възможна реорганизация на Ford, при която компанията може да създаде дъщерно дружество, отговорно за производството на електрически превозни средства. Дъг Фийлд, бивш инженер на Tesla и Apple, който премина във Ford миналата година, изглежда отговаря за този план за преструктуриране.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ивайло

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "И к’Фо":

    И точно това се разбира от статията - НИЩО!!!

    Коментиран от #4

  • 4 И к’Фо

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ивайло":

    Аз питам за жената от пазара к’Фо е казала?

    Коментиран от #5

  • 5 Ивайло

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "И к’Фо":

    Това е сравнение между информацията, която се разбира от статията и това което е казала някаква си там жена на пазара - нещо като НИЩО!!!
  • 6 Сър

    2 1 Отговор
    Е и .. и аз като бях в завода на Пежо имаше няколко Тесли които се разглобяваха и тестваха .. нормално е