Last news in Fakti

13 Април, 2022 10:40 6 266 14

BMW представи новото X7, какви са промените?

  • bmw-
  • x7-
  • bmw x7-
  • фейслифт

Фейслифтът на модела пристига с изцяло нова предница

BMW представи новото X7, какви са промените? - 1

BMW представи фейслифта на най-големия модел в своята гама – X7. Луксозният кросоувър пристига с обновена предна част, която ни показва новия дизайнерски език на марката, който очакваме да се пренесе и при останалите модели от висок клас, включително 7 Series и електрическата ѝ версия. Разделените на две светлини дебютираха с концепта XM през изминалата година, а новото Х7 е първата серийна кола на марката при която те са показани.

BMW представи новото X7, какви са промените?

В горната част са поставени дневните светлини, докато под тях в друг панел са разпределени основните LED светлини. От BMW казват, че това е направено, за да се подчертае стойката на модела. Под светлините виждаме отвори за въздух, а в зависимост от конфигурацията със или без M пакет, бронята получава различна визия.

BMW представи новото X7, какви са промените?

Новости има и в стоповете, които получават нова графика, както и в долната част на бронята. За първи път от BMW предлагат 23-цолови джанти на сериен модел, като те разбира се са надградена версия на стандартните 21-цолови и 22-цолови джанти.Всеки който поръча до края на годината може да получи и специалната BMW M емблема по случай 50-годишнината на спортната дивизия.

BMW представи новото X7, какви са промените?

Освен екстериора, промени има и в интериора. Там са разположени два екрана с диагонал от 12.3 инча за този пред водача и 14.9 инча за този в централната част. Те са част от новата iDrive 8 система на марката, която ни е позната от обновеното Х3 и iX.

BMW представи новото X7, какви са промените?

Старият превключвател на 8-степенната трансмисия е заменен от малък превключвател, отново с възможност за изработка от кристал, който придава много по-изчистена визия на интериора. Всички нива на оборудване получават въздушно окачване, а при М моделите то е със специална настройка от спортната дивизия на марката.

BMW представи новото X7, какви са промените?

Клиентите ще имат избор между три двигателя, включително един дизелов. Това са познатият ни 3.0-литров бензинов шестак с мощност от 380 конски сили и максимален въртящ момент от 540 нютон метра. По-големият бензинов мотор е 4.4-литров осмак с мощност от 530 конски сили и максимален въртящ момент от 750 нютон метра.

BMW представи новото X7, какви са промените?

За феновете на дизела се предлага и изпълнение 40d, което комбинира 3.0-литров дизелов мотор с 48-волтов стартер генератор, подобно на този при бензиновите мотори. Тук мощността е 352 конски сили, а максималният въртящ момент е 720 нютон метра.

BMW представи новото X7, какви са промените?

Съвсем скоро се очаква от Alpina да представят своя прочит на новото Х7, като за целта използват кола с 4.4-литровия мотор и мощност от 639 конски сили. Според предварителните данни, това ще помогне на огромния всъдеход да ускорява до 100км/ч в рамките на 4 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Красиво е

    23 6 Отговор
    Пожелавам повече българи да могат да си позволят нова кола! Да получаваме най сетне, това, което ни се полага!

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Като се замисля

    8 5 Отговор
    Че и новото 7 серия ще е с такава подобна предница.... Само в тъмна окраска става, иначе си е грозотия.
  • 5 сектант

    5 10 Отговор
    толкова ли е трудно да му сложат едни фарове отпред нормални
  • 6 bbб

    17 5 Отговор
    За мен е брутална , особенно в сивото, бих е карал с голям кеф, но ще трябва да ми направят 90% отстъпка и като заложа панелката, барем ми стигнат :)
  • 7 Горски

    13 8 Отговор
    Изглежда като разработка на някое China studio... - Б@хти Покемона!
    Рядко грозен външен вид
  • 8 БатП

    7 5 Отговор
    Доста по-добре от рендърите. На живо ще е убиец!
  • 9 Bmw

    8 3 Отговор
    Мега яко.Дано да има кеш за него.Ще ти стигнат колега ,те панелките са по-скъпи от умрелото ново строителство.
  • 10 не благодаря

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Красиво е":

    Не благодаря. Не ми харесва
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Боб

    2 0 Отговор
    Мислех,че не може да стане по-грозно,но са се постарали и даже са надминали свбе си.
    Не заслужава да се нарича премиум,а по скоро Франкенщайн.
  • 13 Salico

    0 0 Отговор
    Фалшив GL GLS
  • 14 Гочето

    0 0 Отговор
    Хубава е,но аз немога да си я позволя,а който може с здраве да си я кара.