Last news in Fakti

18 Юли, 2021 10:30 10 226 17

Топ 10 на най-продаваните луксозни коли в Европа

  • луксозни автомобили-
  • продажби-
  • 2021
Топ 10 на най-продаваните луксозни коли в Европа - 1

Ултралуксозните марки не бяха засегнати силно от последствията от пандемията през 2020 година, но въпреки това те отчитат безпрецедентен бум от началото на тази година.

Основният „двигател“ на това явление е Китай, но Европа не изостава много. Например, Ferrari отчита 2 292 продажби на Стария континент през първите четири месеца от 2021 година, спрямо 1 285 за същия период на миналата година. Италианската компания наскоро призна, че има и рекорден брой предварителни поръчки.

"Има много пари за харчене", казва Торстен Мюлер-Отвош, главен изпълнителен директор на Rolls-Royce. „Впечатлен съм от броя на нашите клиенти, които ни казаха, че коронавирусът им напомня колко кратък е животът и как трябва да му се радват пълноценно.“

JATO Dynamics определи 10-те най-продавани модела от луксозния сегмент в Европа за първата четвър на годината. Ето кои са те и по колко бройки са продали от началото на годината до месец април, когато е и последното отчитане на JATO.

Aston Martin DBX - 260

Ferrari 812 - 332

Bentley Bentayga - 351

Ferrari Roma - 351

Bentley Continental GT - 393

Lamborghini Urus - 502

Mercedes AMG GT – 950

Ferrari F8 - 1 192

Mercedes S-Klasse (вкл. Maybach) - 4 469

Porsche 911 - 5 378


Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6969

    15 8 Отговор
    Интересно ми е обаче кой си ги купува тия коли .... едва ли е някой който е само на една заплатка

    Коментиран от #2, #3, #7, #8, #17

  • 2 Петър Петров

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "6969":

    Епа огледай се в Лозенец и в моловете какви количества има. Срещат се и в реномирания квартал до летището "БАЙ РОМА" такова де Филиповци. Другата половина са в автокъщата на Филип Бричката!!!
  • 3 сектант

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "6969":

    в България специално има много които са слушкали в училище навремето хаха
  • 4 1.3 90кс.

    1 9 Отговор
    Само японски хахаха
  • 5 Хм...

    4 7 Отговор
    Тия искат да кажат, че БМВ 7 серия не е луксозна, или имат под 300 продажби, чудна работа?

    Коментиран от #6, #12

  • 6 Komapak

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хм...":

    По интересно е че не виждам луксозното БМВ, Ролс Ройс...
  • 7 Гост

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "6969":

    Хора със среден бизнес, висш мениджмънт в корпорации или доказани професионалисти със свободни професии към края на кариерата си - адвокати, финансисти, лекари, архитекти, инженери. Нема начин дори и в Швейцария да караш такава кола ако просто редиш плочки или караш бус.
  • 8 Джуган

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "6969":

    Стокброкери, банкери, измамници, перачи на пари, спортисти, руски олигарси и пр. А тук-таме има и някой като мен който си казва “Дълги години работих здраво, лишавах се от много неща за да направя кариера и състояние, време е да получа награда”, отива и си купува Порше.

    Коментиран от #13

  • 9 Буха ха

    10 4 Отговор
    Норвежец, какво става тук, Тесла къде е, не е луксозна или пък няма продажби? Май и двете!!! Остава да кажеш че няма значение, важното е че един ден ЩЕ бъде номер едно в класацията защото така е казал Илон, хахахахаха

    Коментиран от #10

  • 10 незнайко

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Буха ха":

    Най продаваните луксозни в ЕВРОПА !!! ТЕСЛА не е европейски автомобил а електромобил и не е луксозен !!!

    Коментиран от #11

  • 11 Буха ха

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "незнайко":

    Много си остър, Саше, говорим за автомобили продавани в Европа, къде видя ограничение което да изключи Тесла защото не се произвежда в Европа. Надявам се че знаеш, че Тесла има няколко модела, един от които е Tesla S, който и като цена, и като претенции е луксозен и се мъчат да го сравняват с Мерцедес Ес класа. Св. Илон обеща да има и конкурент на Ферари и Ламбо, но продължаваме да чакаме.
  • 12 Хм я

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Хм...":

    БМВ 7 серия карат само комплексирани роми! Интересно къде ще им избият комплексите, ако край тях мине някое ферари и ги точкува!?
  • 13 един от стадото

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Джуган":

    със здраве да си го караш. Но Порше и Ферари не са луксозни коли. Може да са бързи, мощни, добре изпипани и да хващат окото вярно, но са в друга категория. Заглавието не е вярно. Лексус Ls600hL къде е. Аа, не се продава в Европа..Ясно. Афганистанци може, Лексус не може

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Komapak

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "един от стадото":

    ++++++😄😄😄😄
  • 15 Джуган

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "един от стадото":

    Благодаря, карам го вече трета година, но само за кеф, предпочитам си пикапа за ежедневието. Споменавам го защото е в списъка на статията, която по скоро визира скъпи и редки, отколкото луксозни в истинския смисъл на думата.
  • 16 Трабант лимузина

    0 0 Отговор
    Луксозни и спортни супер автомобили са две различни неща, като Ферари и Ламборгини не спадат точно към луксозните. По-евтини (50-60 000€) модели супер коли имат Шевролет, Форд, Алфа Ромео и БМВ.
  • 17 Порно

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "6969":

    Ако заплатата ти е от надзорния съвет но Новартис , няма да имаш проблем. Ако си чистач там , дилемата е да се примириш ли с Дачия , или да се напънеш за Голф. А ако си бачкатор у нас , мога само да ти съчувствам.